کد خبر: 420788
|
۱۳۹۹/۰۴/۳۱ ۰۸:۴۸:۰۰
| |

اصولگرایان باز هم جامعه روحانیت مبارز را پس می‌زنند/ مصباحی‌مقدم: ائتلاف فراگیر، بدون جامعه روحانیت مبارز به جایی نمی‌رسد

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: سازوکاری برای ورود به انتخابات مناسب است که مجموعه احزاب و شخصیت‌های مشهور جریان انقلابی را کنار هم آورد. البته شخصا معتقدم که در چنین حرکتی اگر بخواهند به یک ائتلاف فراگیر و جامع ایجاد کنند، بدون همراهی جامعه روحانیت مبارز به جایی نمی‌رسند و تجربه قبلی انتخابات مجلس هم این را نشان داد.

اصولگرایان باز هم جامعه روحانیت مبارز را پس می‌زنند/ مصباحی‌مقدم: ائتلاف فراگیر، بدون جامعه روحانیت مبارز به جایی نمی‌رسد
کد خبر: 420788
|
۱۳۹۹/۰۴/۳۱ ۰۸:۴۸:۰۰

اعتمادآنلاین| چند ماه بیشتر تا انتخابات ریاست جمهوری باقی نمانده و اصولگرایان به عنوان جریانی که بیشترین امید را پیروزی دارند هنوز تصمیم روشنی درباره سازوکار انتخاباتی نگرفته‌اند. جمنا، شاجا یا دیگری؟! مدل و الگوی سیاسیون در این جریان برای ورود به عرصه انتخابات مشخص و اعلام نشده است. این در حالی است که برخی سیاسیون کهنه‌کار در این جریان با انتقاد از رویه پیشین پیشنهادات قابل توجهی دارند.


برای مثال مصباحی مقدم، عضو جامعه روحانیت مبارز معتقد است که این بار باید برای جامعه روحانیت مبارز نقشی کلیدی در نظر گرفت. او همچنین اعلام کاندیداتوری‌های مستقل را نمی‌پسندد و اصرار دارد که سازوکار انتخابی باید محلی برای معرفی کاندیدا‌ها باشد.


غلامرضا مصباحی مقدم ضمن تاکید بر اینکه «هنوز برای سخن گفتن از انتخابات ریاست جمهوری زود است» گفت: «سازوکاری برای ورود به انتخابات مناسب است که مجموعه احزاب و شخصیت‌های مشهور جریان انقلابی را کنار هم آورد تا بتوانند با هم تفاهم کنند. البته شخاص معتقدم که در چنین حرکتی اگر بخواهند به یک ائتلاف فراگیر و جامع ایجاد کنند، بدون همراهی جامعه روحانیت مبارز به جایی نمی‌رسند و تجربه قبلی انتخابات مجلس هم این را نشان داد».


وی افزود: «در جریان انتخابات مجلس یازدهم دیدیم که اختلافات همچنان برپا بود و تا 48 ساعت قبل از انتخابات در یک فرصت بسیار کوتاهی به توافق رسیدند. به نظر من این چنین اقداماتی خوب نیست و از در واقع اقدام از روی اضطرار و ناچاری است و بهترین نتیجه را به بار نمی‌آرود.»


این عضو جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: «در سایر انتخابات‌ها مثل انتخابات ریاست جمهوری هم اینطور بود که بعد از سال 84 همواره این طور بوده که جریان اصولگرا دائما با کاندیداتوری اشخاص بدون اینکه از این سازوکاری بیرون آمده باشند؛ مواجه شده است. یعنی این طور نیست که صبر کنند و اجازه دهند که مجموعه جریان یک حرکت منسجم و هماهنگی را آغاز کند و بعد کاندیداتوری خود را به آن سازو کار اعلام کنند. روال این بوده که از طریق رسانه‌ها اعلام کاندیداتوری کرده و مجموعه جریان را با دشواری مواجه می‌کردند.»


مصباحی مقدم افزود: «چه می‌توان کرد وقتی مثلا سه نفر خودشان اعلام حضور کرده و حتی اعلام کرده‌اند که ائتلاف کردیم تا به یک نفر برسیم؟ دیدیم هم که با ناکامی روبه‌رو بودند. حرف این است که چنین اقداماتی اجازه نمی‌دهد یک سازوکار مناسب پدید آید و یک اقدام سنجید، هماهنگ و موثر در انتخابات انجام شود».


این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به اینکه آیا اصولگرای در انتخابات آتی هم مثل قبل از جمنا و شاجا استفاده می‌کنند؟ گفت: «در این باره اطلاعی ندارم».


وی درباره اینکه کدام یک از دو مدل «جمنا» یا «شاجا» پتانسیل بهتری دارد و می‌تواند محلی برای معرفی کاندیدا‌ها باشد» نیز گفت: «من در این باره اظهارنظری نمی‌کنم. پیشنهاد من این است که اول سازوکار شکل بگیرد و بعد افراد اعلام کاندیداتوری کنند. در اینصورت است که می‌توان یک حرکت انتخاباتی وسیاسی سنجیده انجام داد. در غیر این صورت شبیه اتفاقاتی که در گذشته رخ داده، رخ می‌دهد و یک وقت می‌بینیم کسی که خودش کاندیدا شده و احیانا شایستگی چندانی هم ندارد، قدرت تصمیم‌گیری پیدا کرده و انتخاب می‌شود و بعد هم جریان باید هزینه این انتخاب را بپردازد، آن هم در حالی که از ابتدا او را به عنوان کاندیدای خود نمی‌شناخته است.»

منبع: نامه‌نیوز

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها