کد خبر: 448969
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۰ ۱۴:۵۷:۰۰
| |

رشت؛ شهر شبهای روشن و کرونا

رشت شهری بیدار است با مردمانی سرزنده و شادمان که حتی هوای ابری و بارانهای مدام نیز نتوانسته آنها را خانه‌نشین کند. شهر گردش‌های عصرانه و شب‌های روشن و کافه های شلوغ و رفت و آمد و شب‌نشینی‌های خانوادگی و دوستانه.

رشت؛ شهر شبهای روشن و کرونا
کد خبر: 448969
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۰ ۱۴:۵۷:۰۰

اعتمادآنلاین| رشت شهری بیدار است با مردمانی سرزنده و شادمان که حتی هوای ابری و بارانهای مدام نیز نتوانسته آنها را خانه نشین کند. شهر گردشهای عصرانه و شبهای روشن و کافه های شلوغ و رفت و آمد و شب نشینی های خانوادگی و دوستانه.

اما کرونا این اژدهای پلید آمده از سرزمین های دور، بر آن شد که سور و سرور مردمان جهان را به سوگ و سکوت بدل کند و تاحدی هم موفق شد و در جای جای این کره خاکی نفوذ کرده و قربانی می گیرد و در این میانه متولیان بهداشت و سلامت، مردم را به ماندن در خانه و خروج جز به اضطرار، زدن ماسک، مراعات فاصله های فیزیکی و غیره توصیه کرده و می کنند.

در این میانه به ناچار مردمان شهر باران نیز زیر سقف‌های خانه هاشان آرام و قرار گرفتند تا آتش کرونا دامن آنها را نگیرد و خرمن جانشان را نسوزاند و تا این مشارکت ها در ماههای ابتدای شیوع کرونا که شرایط وخیمی را در استانی چون گیلان از نظر آمار مبتلایان و قربانیان رقم زده بود آثار بسیار درخشانی داشت و موجب شد تا ظرف چند ماه فوتی ها به تعداد انگشتان دست برسد و مبتلایان کاهش محسوسی یابد.

اما آمدن پاییز و همزمانی بیماری هایی چون آنفلوآنزا و سرماخوردگی با شیوع کرونا بر قدرت این ویروس افزود و بی توجهی های مردم، مراسم و دورهمی ها و اجتماعات؛ شدت و حدت آن را بیشتر کرد چنانکه در عین افزایش آمارمبتلایان و آمار فوتی ها را به رقم 500 نفر در روز و هر سه دقیقه یک فوتی رساند.

در پی این شرایط و دغدغه های مسئولان از تداوم روند افزایش مبتلایان و فوتی ها طرح تشدید محدودیت‌ها از اول آذرماه برای مدت دو هفته آغازشد و ادامه یا قطع آن منوط به روند شیوع ویروس و کنترل بیماری اعلام شد.

طرحی که شامل کاهش تردد شبانه و تردد در جاده‌های بین شهری، تعطیلی اصناف به جز عرضه کنندگان ارزاق عمومی و کاهش محسوس فعالیت دستگاه ها و ادارات است و به گفته مسئولان بر اساس آمار و شواهد این طرح با گذشت یک هفته از اجرای آن نه تنها در کشور که در گیلان هم پیش از این نتیجه همراهی های مردم را دیده بود، تاثیر مثبتی در کنترل شیوع ویروس و بیماری حاصل از آن داشته است.

روند ثابت ابتلاء به کرونا در گیلان

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این رابطه گفت: هم اکنون بر اساس آخرین آمارها در بحث آمار ابتلاء و بستری بیماران کووید 19 در استان به روند ثابتی رسیده‌ایم.

دکتر مسعود نوروزی افزود: بر اساس آخرین آمار 450 بیمار کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری هستند و در 24 ساعت گذشته 73 بیمار مبتلا به کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که در قیاس با چند روز گذشته نشانگر رسیدن به روند ثابت در ابتلاء و بستری بیماران کرونا است.

وی اظهار داشت: اگر پروتکل‌های پیشگیری از انتشار ویروس کرونا بیش از پیش و به خوبی و دقت رعایت شود ما شاهد کاهش آمار ابتلاء و بستری بیماران کووید 19 خواهیم بود.

وی خاطر نشان کرد: هنوز برخی پروتکل‌های بهداشتی را آنطور که باید رعایت نمی‌کنند که ضروری است همگان اهتمام جدی به مراعات دستورالعمل‌های پیشگیرانه و ماندن در خانه داشته باشند.

دکتر نوروزی بیان داشت: اگر مردم پروتکل‌ها و محدودیت‌ها را به درستی رعایت کنند در ماه‌ها و روزهای آینده به سمت کاهش بسیار محسوس بیماری خواهیم رفت.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان خواستار جدی گرفتن زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن دست‌ها و خودداری از ترددهای غیرضروری و دورهمی ها توسط مردم تاکید کرد.

امری که در صورت بی توجهی به آنها می تواند فاجعه بار باشد اما رعایت این توصیه ها از سوی این مردمان در روزهای خیلی سخت ابتدایی شیوع این ویروس که گیلان در وضعیت بسیار بدی قرار داده بود و آن زمان یکی از مسئولان هشدار داده بود که اگر این موضوع از سوی مردم جدی گرفته نشود مقابل در هر یک از خانوارهای گیلانی یک فوتی خواهد بود.

همراهی خوب مردم

در اجرای این طرح هم مردم گیلان حساسیت ها را به خوبی درک کردند چنانکه نماینده عالی دولت در گیلان همراهی مردم با این محدودیتها و شرایط اعلامی را مثبت ارزیابی و بیان کرد: همراهی و همکاری مردم و نیز دستگاه‌های و نهادهای مختلف استان مطلوب بوده است.

ارسلان زارع اظهار داشت: طبق بررسی‌های انجام شده، مردم، صاحبان مشاغل و اصناف همچنین نیروی انتظامی، بسیج، دانشگاه علوم پزشکی، صدا و سیما، اهالی رسانه و اتاق اصناف در اجرای این طرح همکاری مطلوبی داشته‌اند.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده و گزارش وزارت بهداشت در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا اثربخشی اجرای طرح ممنوعیت کرونایی در کاهش مبتلایان محسوس بوده و نتایج مؤثر آن در کاهش تعداد فوتی‌های کرونا نیز طی هفته‌های آتی نمایان می‌شود.

وی حضور مبتلایان بیماری کووید 19 در جمع خانوادگی، همکاران و محیط‌های اجتماعی و کاری را از مهمترین دلایل انتقال و انتشار ویروس عنوان و اضافه کرد: انجام اقداماتی همچون طرح غربالگری با همکاری خوب بسیج در ماه‌های نخستین شیوع ویروس کرونا و ارتباط با مردم از طریق سامانه تلفنی 4030 نتایج مثبتی به دنبال داشت اما با گذشت حدود 9 ماه از همه گیری این بیماری؛ بعضاً شاهد عادی انگاری، کم توجهی یا بی توجهی برخی هستیم.

وی به ضرورت شناسایی افراد مبتلا به کرونا و لزوم پایش و غربالگری حداکثری مردم و در دستور قرارگرفتن اجرای طرح محله محور خاطرنشان کرد: اجرای این طرح گام مؤثری در شناسایی مبتلایان و بیماران و هدایت آنان به مراکز درمانی و جلوگیری از همه گیری بیماری است.

وی اظهار داشت: این طرح همه خانوارها را تحت پوشش قرار می‌دهد که ضمن تهیه بانک اطلاعاتی جامعی از شهروندان در صورت بروز علائم و شناسایی، مبتلایان در کمترین زمان به مراکز درمانی و بیمارستانی ارجاع می‌شوند.

استاندار گیلان با بیان اینکه در کنار استفاده از ظرفیت‌های حداکثری موجود و به منظور تجهیز امکانات و طرح‌های تشویقی علاوه بر تأمین مالی توسط دولت نیازمند مشارکت و کمک خیران نیک اندیش هستیم، گفت: در این راستا به منظور جمع آوری کمک‌های خیران، شماره حساب مشترکی با محوریت دانشگاه علوم پزشکی و سپاه استان افتتاح شد که در سطح شهرستان‌ها نیز به صورت متناظر انجام و به اطلاع مردم می‌رسد.

زارع با بیان اینکه اجرای موفقیت‌آمیز طرح جامع مقابله و کنترل شیوع کرونا به عنوان یکی از جلوه‌های مهم مسئولیت پذیری اجتماعی، نیازمند تداوم همکاری مردم است، خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی‌های شفاف و روشن از سوی رسانه‌ها با هدف اقناع افکار عمومی و هرگونه ابهام زدایی از طرح مذکور همچنان در دستور کار باشد زیرا نتیجه همکاری‌ها، حفظ و تأمین سلامت همه شهروندان است.

وی با تأکید بر اینکه استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، کاهش ترددها و نیز شکل نگرفتن تجمعات انسانی، از مؤلفه‌های مؤثر در پیشگیری از کروناست افزود: براساس آمارهای ارائه شده بیشترین فوتی‌ها در سنین بالای 70 سال بوده که باید با آگاهی بخشی مستمر، مراقبت خانواده‌ها از افراد مسن بیشتر شود.

برگردانده شدن بیش از هفت هزار دستگاه خودرو

گردشگرپذیری از ویژگی های مهم گیلان است اما در شرایط کنونی متولیان بهداشت اجتناب از سفر را در کاهش بار بیماری موثر می دانند و در اجرای این طرح از جمله مباحث مورد توجه برای کاهش بار بیماری و شیوع ویروس بوده است.

در این رابطه رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان هم گفت: از ابتدای اجرای محدودیت‌ها (اول آذرماه) تا کنون؛ بیش از هفت هزار دستگاه خودرو که قصد ورود به استان را داشتند، برگردانده شدند.

سرهنگ امیر طالبی با بیان اینکه در بحث همراهی و همکاری مردم در اجرای طرح با بیان اینکه روزهای نخست شهروندان همکاری خوبی در اجرای طرح داشتند، افزود: در شهرهای رشت و رودبار که در حال حاضر شهرهای قرمز از نظر شیوع کرونا هستند، افزون بر 6 هزار خودرو بدلیل تخلف در ترددهای شبانه (از ساعت 21 تا 4 بامداد) اعمال قانون شدند.

وی عنوان کرد: طی چندین شب گذشته در ساعت‌های اولیه شب تردد شهروندان با خودرو در سطح شهر زیاد بوده است و در ساعات محدودیت ترددی هم این رفت و آمدها ادامه دارد از این رو پلیس موظف به اجرای قانون برخورد با متخلفان است.

رئیس پلیس راهور گیلان از شهروندان خواست برای حفظ سلامت خود و احترام به حقوق دیگران به قوانین پایبند باشند و پلیس را که به صورت شبانه روزی برای حفظ سلامت و امنیت مردم تلاش می‌کند در این مسیر یاری کنند.

طرح تشدید محدودیت‌های کرونایی از اول آذرماه آغاز شد و دو هفته ادامه دارد.

فعالیت 100 تیم ناظر سلامتی در گیلان

در کنار اعمال این محدودیت ها، نظارت بر پروتکل های بهداشتی و اجرای طرح نیز برای تامین سلامت مردم در استان هم شدت گرفت.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان از آغاز اجرای طرح ناظران سلامت با فعالیت 100 تیم در شهرستان‌های مختلف استان خبر داد.

سیاوش غلامی اظهار داشت: طرح ناظران سلامت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و سپاه قدس استان گیلان در قالب 100 تیم و 400 نفر در 16 شهرستان استان فعال شده است.

وی افزود: این طرح در قالب همکاری جوانان، داوطلبان و امدادگران با بازرسان سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان در زمینه کنترل و نظارت بر حسن اجرای پروتکل‌های بهداشتی و در راستای صیانت از سلامت مردم و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در سطح استان آغاز به اجرا درآمده است.

وی ارائه خدمات داوطلبانه با رعایت کرامت انسانی بهره وران را رویکرد طرح ناظران سلامت عنوان و تصریح کرد: این طرح با رویکرد ارائه خدمات داوطلبانه و با رعایت کرامت انسانی بهره وران و حفظ سلامت جوانان و داوطلبان مشارکت کننده در این طرح به اجرا در آمد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان با اشاره به چگونگی اجرای این طرح و نحوه مشارکت جوانان، داوطلبان و امدادگران در این طرح خاطرنشان کرد: تیم با یک کارشناس بهداشت با مراجعه به صنوف مختلف به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک تاکید می‌کنند.

گیلان دومین استان درگیر کرونا بود و هم اکنون در وضعیت قرمز از نظر شیوع ویروس قرار دارد. اما کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند که با رعایت موازین بهداشتی می توان خود را از این ویروس مصون نگه داشت.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشتم آذر گفت: شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید 19 در کشور به 47 هزار و 486 نفر رسیده است و 27 استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.

سیما سادات لاری اظهار داشت: تا ظهر (هشتم آذر 1399) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 13 هزار و 402 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد و هزار و 824 نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید 19 در کشور به 935 هزار و 799 نفر رسید.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها