کد خبر: 453248
|
۱۳۹۹/۰۹/۳۰ ۰۹:۴۲:۰۰
| |

مجلس با حذف امکان کاندیداتوری نظامی‌ها مخالفت کرد / قالیباف: فضا را برای ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری محدود نکنیم

مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد حذف امکان نامزدی فرماندهان نیروی مسلح در انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کرد.

مجلس با حذف امکان کاندیداتوری نظامی‌ها مخالفت کرد / قالیباف: فضا را برای ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری محدود نکنیم
کد خبر: 453248
|
۱۳۹۹/۰۹/۳۰ ۰۹:۴۲:۰۰

اعتمادآنلاین| نمایندگان مجلس در جریان جلسه علنی امروز ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را در دستور کار خود قرار دادند.

به گزارش ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزییات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری پیشنهاد حذف «فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر» را به عنوان یکی از سوابق موثر برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد.

پس از صحبت‌های نمایندگان موافق و مخالف نمایندگان با حذف عنوان جزء 10 بند «ب» ماده یک طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند.

در طرح فعلی سابقه تصدی حداقل مجموعا 6 سال به عنوان فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر به عنوان یکی از شرایط داوطلبان ریاست جمهوری پیش‌بینی شده است.

قالیباف: محدود کردن شرایط ثبت‌نام چه ضرورتی دارد؟ / تشخیص صلاحیت افراد بر عهده شورای نگهبان است

علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات و دلیجاندر اخطار قانون اساسی درباره پیشنهاد شجاعی با بیان اینکه قانون نباید دارای ابهام باشد، گفت: در بند (چ) مشخص نشده که مقصود از کلانشهر چه شهرهایی است؛ زیرا کلانشهر یک واژه کلی است که نباید در قانون بیاید.

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس و در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اخطار علیرضا سلیمی عضو هیئت رییسه مجلس گفت: باید توجه داشت که موارد مصوب در قانون مربوط به تشخیص صلاحیت افراد نیست بلکه این موارد فقط برای ثبت‌نام افراد در انتخابات است. پیش از این هر کس که سواد خواندن و نوشتن داشت در انتخابات ثبت‌نام می‌کرد و این قانون برای ساماندهی این مسئله است.

وی افزود: نباید فضا را محدود و تنگ کرد چرا که ما در این قانون کار تشخیص صلاحیت را انجام نمی‌دهیم. البته چون به مسئله کلانشهرها اشاره کردید باید عنوان کنم که کلانشهر در وزارت کشور دارای تعریف است و شهرهایی که بالای یک میلیون جمعیت دارند کلانشهر محسوب می‌شوند. در مورد معاونین هم رفع ابهام صورت گرفته است.

قالیباف خاطرنشان کرد: محدود کردن شرایط ثبت‌نام چه ضرورتی دارد، تشخیص صلاحیت افراد پس از ثبت‌نام به عهده شورای نگهبان است و مجلس فقط وضعیت نابسامان پیش از ثبت‌نام را ساماندهی می‌کند. لذا باید اجازه دهیم افراد بیشتری در این چارچوب بتوانند ثبت‌نام کنند.

سلیمی در اخطاری گفته بود که قانون نباید دارای ابهام باشد. در بند (ب) و (چ) ماده (1) اصلاح قانون انتخابات شاهد ابهام در قانون‌گذاری هستیم؛ آیا در تصویب بند (ب) مربوط به معاونین قوا، مقصود معاونین رئیس قوا مانند معاونین قوانین یا نظارت در مجلس است یا نواب رئیس؟ بند (چ) نیز مشخص نکرده است که مقصود از کلانشهر چه شهرهایی است؛ کلانشهر یک واژه کلی است که نباید در قانون بیاید لذا درخواست دارم در این موارد رفع ابهام صورت گیرد.

اعضای مجمع تشخیص مصلحت می‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کنند


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با پیشنهاد«نصرالله پژمان فر» نماینده مشهد و محلات در بند پ جزء 10 ماده یک موافقت کردند.

بنابر گزارش ایرنا، در این بند گفته شده دبیر شورای عالی امنیت ملی یا دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امکان ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری را دارند که با پیشنهاد پژمانفر عبارت «اعضا» جایگزین«دبیر» شد.

نمایندگان امروز همچنین با پیشنهاد حسن شجاعی علی آبادی نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در بند «چ» جزء 10 ماده یک مبنی بر جایگزین کردن عبارت کلان شهرها به جای شهردار شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت مخالفت کردند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها