وزارت بهداشت اعلام کرد؛
3 منبع بیشترین عامل آلودگی هوای کلانشهرها
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، 20 درصد از سرطانهای ریه ناشی از آلودگی هوا هستند، گفت: متاسفانه از زمان تصویب و ابلاغ اجرای قانون هوای پاک از سال 1396 تاکنون اقدام جدی در زمینه کاهش آلایندههای هوا انجام نشده است.
اعتمادآنلاین| دکتر عباس شاهسونی، با اشاره به سرطانزا بودن ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون، گفت: از سال 2016 ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون به عنوان آلایندههای سرطانزا شناخته شد و در عین حال موسسهای هم تحت نظر سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که به طور کلی آلودگی هوا به طور قطعی سرطانزا است. در عین حال طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، 20 درصد از سرطانهای ریه ناشی از آلودگی هوا هستند.
شاهسونی همچنین اظهار کرد: مهمترین مشکل ما در زمینه آلودگی هوا ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در شهر تهران و سایر کلانشهرها است.
وی درباره اقدامات اساسی در زمینه کاهش آلودگی هوا، تصویح کرد: اقدام اصلی که باید انجام شود، اجرای قانون هوای پاک بدون هیچگونه ملاحظهای است. زیرا منابع آلودگی هوا فقط از یک منبع نیست و منابع ثابت، متحرک، سوختهای خودروهای دیزلی، موتورسیکلتهای فرسوده و خودروهای فرسوده از جمله منابع آلوده کننده هوا در تهران و کلانشهرها محسوب میشوند. البته بیشترین درصد آلایندگی به خودروها و موتورسیکلتهای فرسوده و خودروهای دیزلی مربوط است.
وی تاکید کرد: تاکنون متاسفانه اقدام جدی در زمینه کاهش آلایندههای هوا انجام نشده است. طبق بررسیهایی که انجام دادهایم، از زمان تصویب و ابلاغ اجرای قانون هوای پاک از سال 1396 تاکنون که در پایان سال 1399 به سر میبریم، عملا میزان ذرات معلق در هوا کاهشی نداشته است و به همان مقدار است. بنابراین تاکنون این قانون هیچگونه تاثیری بر کاهش آلودگی هوا نداشته است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید