کد خبر: 166128
|
۱۳۹۷/۰۱/۳۱ ۱۹:۱۰:۰۰
| |

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین:

سال‌ها شاهد بی‌توجهی به سواحل مکران بودیم و حالا امور سرعت گرفته است/ توسعه نامتوازن لزوماً بد نیست/ نگرانی‌های زیست‌محیطی را درک می‌کنم

عبدالرحیم کردی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، با تأکید بر اینکه فعالیت‌های توسعه‌ای در سواحل مکران، برنامه‌ریزی‌شده است، می‌گوید: «ما اصلاً اعتقاد نداریم که آنچه در چابهار و به‌طورکلی سواحل مکران اتفاق می‌افتد، شتاب‌زده است. سال‌ها به این مناطق توجه نشده، پروژه‌های زیادی تعریف و امکان‌سنجی شده اما روی زمین مانده است و حالا فعالیت‌ها سرعت گرفته است.»

سال‌ها شاهد بی‌توجهی به سواحل مکران بودیم و حالا امور سرعت گرفته است/ توسعه نامتوازن لزوماً بد نیست/ نگرانی‌های زیست‌محیطی را درک می‌کنم
کد خبر: 166128
|
۱۳۹۷/۰۱/۳۱ ۱۹:۱۰:۰۰

اعتمادآنلاین| مدتی پیش یکی از معاونان سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به توسعه نامتوازن در منطقه آزاد چابهار و سواحل مکران ابراز نگرانی کرده بود اما عبدالرحیم کردی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین می‌گوید: «این‌طور نیست که لزوماً توسعه نامتوازن در بدو آغاز عملیات توسعه‌ای در یک منطقه، بد باشد. اتفاقاً ما می‌بینیم که در مناطق بسیاری توسعه ابتدا نامتوازن بوده، یعنی تمام زیرساخت‌ها با هم توسعه پیدا نکرده‌اند بلکه ابتدا یک سری پروژه‌ها تعریف و اجرا شده‌اند و این پروژه‌ها به‌عنوان ابزار محرک در منطقه عمل کرده و در سایر زیرساخت‌ها هم تحول ایجاد کرده است.»

او نگرانی‌های زیست‌محیطی را که حول محور فعالیت‌های آغازشده در منطقه مکران به وجود آمده، منطقی می‌داند و می‌گوید: «خود ما به‌شدت این نگرانی را قائل هستیم و به همین دلیل هم شورای حفاظت از محیط زیست را در منطقه تشکیل داده‌ و با هزینه خودمان مطالعات اکولوژیک و توان‌سنجی زیادی هم انجام داده و نتایج این مطالعات را در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار داده‌ایم. طبیعتاً با توجه به اینکه فعالیت‌های صنعتی که شروع شده‌اند بیشتر در سواحل متمرکز هستند،‌ ارتباطمان با معاونت دریایی سازمان هم بسیار خوب است. همه اینها به خاطر این است که ما به دنبال توسعه پایدار هستیم و توسعه پایدار در گروی توجه به محیط زیست،‌ مسائل اجتماعی و فرهنگی است.»

کردی ادامه می‌دهد: «برای ما آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد توجه به طرح جامع پهنه‌بندی یکپارچه سرزمینی سواحل مکران است. این پهنه‌بندی پشتوانه مطالعاتی بسیار قوی دارد و نتیجه مطالعاتش را در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست هم قرار داده است. توجه به پیوست‌های مختلفی که برای پروژه‌ها تعیین شده هم برایمان از اهمیت زیادی برخوردار است. ما برای اولین‌بار در منطقه برای پروژه‌ها پیوست فرهنگی تعریف کردیم، یعنی به‌ جز پیوست‌های زیست‌محیطی و اجتماعی، حالا روی توجه به پیوست‌های فرهنگی تأکید زیادی داریم. فکر می‌کنم اگر این پیوست‌ها به‌درستی اجرا شوند هیچ نگرانی در مورد فعالیت‌های توسعه‌ای در منطقه چابهار وجود نخواهد داشت.»

یکی دیگر از نگرانی‌هایی که در یکی دو سال اخیر در مورد فعالیت‌های منطقه آزاد چابهار وجود داشته، شتاب‌زدگی آنها بوده است، اما کردی، بر روند انجام امور در این منطقه، اسم شتاب‌زدگی نمی‌گذارد و می‌گوید: «ما اصلاً اعتقاد نداریم که آنچه در چابهار و به طور کلی سواحل مکران اتفاق می‌افتد، شتاب‌زده است. سال‌ها به این مناطق توجه نشده، پروژه‌های زیادی تعریف و امکان‌سنجی شده اما روی زمین مانده و حالا فعالیت‌ها سرعت گرفته است. این‌طور نیست که ناگهان تمام مراحل کار با شتاب انجام شده باشد بلکه کارهایی که قبلاً مقدماتشان فراهم شده بود اما با بی‌توجهی رها شده بودند حالا با سرعت در حال انجام هستند. چنین سرعتی هم اقتضای فضای رقابتی است که در منطقه به وجود آمده است. الان یکی از پروژه‌های اصلی ما که می‌تواند به منطقه رونق بدهد، راه‌آهن است که در سند توسعه محور شرق بسیار مورد توجه است اما سال‌ها با بی‌توجهی روبه‌رو بوده است. آیا سرعت بخشیدن به این پروژه شتاب‌زدگی است؟ من این‌طور فکر نمی‌کنم.»

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها