احمد مازنی:
اصولگرایان افراطی به دنبال تخریب افشانی هستند
مازنی نماینده تهران گفت: من این استنباط را ندارم که «اصولگرایان» افشانی را تخریب میکنند؛ بلکه بخشی از دوستان افراطی در جبهه اصولگرایی که تمامیتخواه هستند، تخریب را شروع کردهاند.
اعتمادآنلاین| مازنی نماینده تهران گفت:محمدعلی افشانی دارای سابقه انقلابی و گرایش اصلاحطلبی و تجربه مدیریتی در مناطق مختلف و سطوح مختلف است. ایشان مدیر موفقی بوده و تعامل خوبی هم با جریانهای مختلف داشته است.
درحالی شاهد تخریبهای گسترده علیه افشانی هستیم که طرح مسائلی همچون غیرتهرانی بودن شهردار که درمورد قالیباف هم صدق میکرد آیا این تخریب استراتژی کوتاهمدت اصولگرایان است یا تداوم مییابد؟
روندی که در شورای شهر تهران منجر به انتخاب شهردار شد، روند خوبی بود. آقای افشانی هم فردی با سوابق انقلابی است و در ذیل گفتمان انقلاب و گرایش اصلاحطلبی تعریف میشود. گرایشهای افراطی هم از او سراغ ندارم و فکر نمیکنم دوستان اصولگرا نتوانند با ایشان کار کنند. البته آقای افشانی هم باید بتواند با همه کار کند؛ چون کار در شهرداری تهران نیاز به همگرایی دارد. من این استنباط را ندارم که «اصولگرایان» افشانی را تخریب میکنند؛ بلکه بخشی از دوستان افراطی در جبهه اصولگرایی که تمامیتخواه هستند، تخریب را شروع کردهاند. برای آنها فرقی ندارد که آقای نجفی باشد یا افشانی یا هرکس دیگری، آنها میخواهند شهردار تهران کسی مثل احمدینژاد یا در بدترین حالت، قالیباف باشد و در غیر این صورت، گویی آسمان به زمین آمده است. البته تعدادشان محدود است ولی این تخریبها کوتاهمدت نیست و تا زمانی که تمام آنچه در حوزه قدرت است را به دست نیاورند، قانع نمیشوند. درصورتی که باید رقیب را به رسمیت بشناسند، احترام بگذارند و حقوق اقلیت را رعایت کنند. البته رعایت این موضوعات در ذات گروههای تندروی اصولگرا نیست.
آیا یکدست بودن شورا و بهخصوص شهرداری که بیش از شورا به کار اجرایی میپردازد، میتواند در روند این تخریبها موثر باشد؟
بله تاثیرگذار است. معتقدم که یکدست بودن شورای شهر و شهرداری از نظر گرایش میتواند در رفتار جناح رقیب تاثیرگذار باشد. البته این مساله به نوع تعامل اعضای شورای شهر و شهردار تهران با جریان رقیب نیز بستگی دارد. درست است که مردم تهران به 21 اصلاحطلب یا در مجلس به 30 نفر عضو فهرست امید رای دادند اما بقیه افراد و جریانها هم رای داشتند اما به اندازه کافی نبود و از همین روی انتخاب نشدند. برای مثال 30 نفر دوم پشت سر ما در انتخابات مجلس نیز رای داشتند و منتخب تعداد دیگری از مردم بودند. بخشی از جامعه طرفدار آنها هستند؛ بنابراین نباید کسی را نادیده یا دستکم گرفت. اساسا این از اصول دموکراسی است که باید حقوق اقلیت در مقابل اکثریت حاکم تامین شده و از آن دفاع شود. اگر این شرایط رعایت شود هم دوستان اصولگرا همراهی بیشتری دارند و هم اگر عناصر تندرو بخواهند کاری کنند، تاثیر چندانی نخواهد داشت.
سوال روز گذشته قاضیپور در مورد روزنامه همشهری درراستای این روند تخریبی نبود؟
خیر! سوال قاضیپور را در این راستا نمیدانم. اولا بحث روزنامه همشهری و گستره توزیع آنکه آیا تهران است یا سراسر کشور سالها است که مطرح میشود. سوال قاضیپور هم امروز ارایه نشده است. امروز آقای مطهری هم از وزیر ارشاد سوال داشت. به نظر من اتفاقی بوده است.
بحث این است که این سوالات را میشد از قالیباف هم پرسید اما زمان تصدی شهرداری ازسوی او، هیچوقت چنین بحثهایی مطرح نشد.
این اشکال به همه جریانها و جناحها وارد است که اگر شهردار رقیب ما باشد، شهر را سیاه و اگر از جریان متبوع ما باشد، شهر را سفید میبینیم که درست نیست. البته من تحقیق و تفحص از شهرداری دوران قالیباف را امضا کردم و هدفم از امضای آن این بود که منصفانه اگر شبههای وجود دارد، بررسی شود. ممکن است اصلا اشکالی هم وجود نداشته باشد اما باید رسیدگی شود. اکنون نیز پروندهای که آقای نجفی به قوه قضاییه تحویل داده، باید رسیدگی شود. رسیدگی بدون اینکه قاضی سوگیری داشته باشد.
چه توصیهای به شهردار تهران دارید؟
محمدعلی افشانی دارای سابقه انقلابی و گرایش اصلاحطلبی و تجربه مدیریتی در مناطق مختلف و سطوح مختلف است. ایشان مدیر موفقی بوده و تعامل خوبی هم با جریانهای مختلف داشته است. همچنین با عبدالرضارحمانی فضلی، وزیر کشور به عنوان استاندار همکار داشته است و همین موضوع نشان میدهد که تعامل خوبی با جریانها و جناحهای دیگر دارد. توصیه من به افشانی این است که شهردار تهران باشد، نه سیاستمدار تهران. نگاه شهردار تهران باید به معضلات و مسائل شهری باشد، نه سیاست و کاری که باید انجام دهد نیز این است که هارمونی شهر را رعایت کند و نظم را به تهران بازگرداند.
منبع: اعتماد
دیدگاه تان را بنویسید