کاهش 29 درصدی بارش در ایران/ سیستان و بلوچستان کمبارشترین استان
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به کمبود 29 درصدی بارش کشور نسبت به بلندمدت، استانهای کمبارش و پربارش را طی هشت ماه گذشته برشمرد و گفت: وضعیت بارشی استانهای زنجان، ایلام، همدان، اردبیل و کرمانشاه تا آخر اردیبهشت نرمال بود.
اعتمادآنلاین| صادق ضیاییان با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی 97-96 تا پایان اردیبهشت ماه کل کشور 151.5 میلیمتر بارش دریافت کرده است،اظهارکرد: از آنجایی که میانگین بارش بلندمدت کشور در همین بازه زمانی 214.6 میلیمتر است، بسته به بلندمدت 63 میلیمتر و معادل 29.4 درصد کاهش بارش داریم.
وی ضمن مقایسه بارش امسال با سال قبل تصریح کرد: بارش کل کشور در سال گذشته در بازه زمانی مهرماه تا پایان اردیبهشت 203.8 میلیمتر ثبت شد بنابراین امسال نسبت به سال گذشته 25.7 درصد کاهش بارش داریم این در حالیست که اردیبهشت سال گذشته پنج درصد هم کمبود بارش داشتیم.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه وضعیت بارشی استان تهران را تشریح و اظهارکرد: تهران از مهرماه 96 تا اردیبهشت 97، 185.3 میلیمتر بارش داشت. بررسیها نشان میدهد که تهران نسبت به بلندمدت 22درصد و نسبت به سال گذشته 33 درصد کمبود بارش دارد.
ضیاییان همچنین استانهای کمبارش کشور را طی هشت ماه گذشته برشمرد و گفت: استانهای سیستان وبلوچستان، کرمان، هرمزگان و فارس به ترتیب 71، 67، 66.5 و 56 درصد کمبود بارش داشتند.
این کارشناس سازمان هواشناسی در پایان تاکید کرد: سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان به ترتیب با 16.6، 14.7 و 12.8 درصد افزایش بارش، در وضعیت ترسالی قرار گرفتند همچنین در همین بازه زمانی برای استانهای زنجان، ایلام، همدان، اردبیل و کرمانشاه بارش نرمال ثبت شد.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه تان را بنویسید