عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:
37 هزار نفر در ایران مبتلا به ایدز هستند/ آمار زنان مبتلا به ایدز در حال افزایش است
به گفته عضو کمیسیون اجتماعی مجلس حدود 37 هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده اما به نظر می رسد که تعداد مبتلایان دو برابر این میزان باشد البته 17 هزار نفر تحت درمان قرار دارند.
اعتمادآنلاین| همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت مجلس با هشدار نسبت به خطر موج سوم ایدز و آمار رو به رشد ابتلا به این بیماری، گفت: تاکنون بیش از 36 میلیون نفر در دنیا بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند؛ حدود 37 هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده اما به نظر می رسد که تعداد مبتلایان دو برابر این میزان باشد البته 17 هزار نفر تحت درمان قرار دارند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه انتقال بیماری ایدز از طریق انتقال خون و فرآورده های خونی، روابط جنسی و تزریق در معتادان است، افزود: متاسفانه در حال حاضر استفاده از سرنگ جای خود را به روابط جنسی داده البته حدود 5 درصد این بیماری از طریق مادر به کودک منتقل می شود که متاسفانه آمارهای دو سال گذشته نشان از افزایش 30 درصدی انتقال ایدز از مادر به کودک دارد همچنین 7 دهم درصد نیز از طریق خون و فرآورده های خونی منتقل می شود.
آمار زنان مبتلا به ایدز در حال افزایش است
وی با انتقاد از اینکه آمار زنان مبتلا به ایدز در حال افزایش است، ادامه داد: به گونه ای که بر اساس آمارها طی دو سال گذشته آمار مبتلایان به 10 برابر افزایش پیدا کرده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه باید به ایدز مانند بیماری اجتماعی توجه شود، ادامه داد: دستگاه ها با نگاه ملی نسبت به اجرای برنامه های مهار آن اقدام کنند البته هر چند با اجرای برخی برنامه ها تا حدودی روند این بیماری کند شده اما بهتر است برنامه های مداخله ای افزایش یابد و ابزارهای لازم را در اختیار خانواده ها و دستگاه ها قرار داد تا بتوان اقدامات پیشگیرانه، مداخله و درمان را همزمان انجام داد.
وی با یادآوری برنامه جهانی 90-90-90 گفت: سازمان ملل برای پیشگیری از این بیماری تلاش دارد که تا سال 2030 به اپیدمی این بیماری به عنوان تهدیدی برای سلامت مردم پایان دهد و در واقع بر اساس این استراتژی 90 درصد مبتلایان در مورد وضعیت بیماری خود آگاهی داشته باشند، 90 درصد تحت درمان قرار گیرند و به موثر بودن 90 درصد درمان افراد مبتلا بتوان اطمینان حاصل کرد.
هاشمی افزود: وزارت بهداشت در حال اجرا و عملیاتی کردن این برنامه است که موفقیت های زیادی نیز حاصل شده است به گونه ای که در سال 94 بیش از 1700 نفر از بیماران مبتلا به این ویروس شناسایی شده و به نظر می رسد که شناسایی 90 درصد مبتلایان دست یافتنی باشد.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید با اطلاع رسانی دقیق و ارائه آموزش های لازم پیشگیری از بیماری ایدز را در دستور کار قرار داد، افزود: متاسفانه اغلب مردم اطلاع دقیقی از این بیماری ندارند و باید با ارائه آموزش های لازم آگاهی مردم نسبت به این بیماری افزایش یابد تا با تشخیص زودهنگام از شیوع آن در جامعه جلوگیری کرد به طور قطع با این اقدام مبتلایان می توانند مانند افراد سالم در جامعه زندگی کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در این رابطه می توان از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و هنرمندان استفاده کرد تا بتوان امر پیشگیری از ایدز را به خوبی تحقق بخشید.
وی از افزایش باشگاه های مثبت ویژه مبتلایان به ایدز در کشور ابراز خرسندی کرد و ادامه داد: 80 باشگاه در کشور وجود دارد که آموزش های پیشگیرانه و خدمات مشاوره ای در این مراکز به افراد مبتلا ارائه می شود تا بتوان از توسعه بیماری جلوگیری شود در این رابطه از سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تقاضا داریم که نسبت به افزایش تعداد باشگاه ها اقدام کنند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس دهم، با یادآوری اینکه بالاترین آمار شیوع این بیماری مربوط به کلانشهرهایی مانند تهران است، تصریح کرد: در شهرهای کوچکتر به دلیل خود کنترلی آمار کمتری از مبتلایان ایدز نسبت به کلانشهرها داریم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، مبارزه با بیماری ایدز را وظیفه ای ملی دانست و گفت: ارائه خدمات به خوشه های جمعیتی خاص مانند کودکان خیابانی و در معرض آسیب و همچنین زنان در معرض آسیب و آسیب دیده در دستور کار قرار گیرد تا بتوان از گسترش ایدز جلوگیری کرد.
منبع: خانه ملت
دیدگاه تان را بنویسید