کد خبر: 222777
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۸ ۱۴:۱۶:۰۰
| |

مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی معاونت درمان وزارت بهداشت:

مدیران متخلف بیمارستانی را اخراج کردیم

مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی و امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت نسبت به اخباری مبنی بر ارجاع برخی بیماران به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی در حوزه بستری واکنش نشان داد.

مدیران متخلف بیمارستانی را اخراج کردیم
کد خبر: 222777
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۸ ۱۴:۱۶:۰۰

اعتمادآنلاین| علیرضا عسگری درباره اخباری مبنی بر فرستادن بیماران در حوزه بستری به خارج از بیمارستان برای تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی، گفت: با آغاز طرح تحول نظام سلامت فرستادن بیمار یا همراهش به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی به خارج از بیمارستان در بیمارستان‌های دولتی ممنوع شد و آنقدر روی این موضوع حساسیت وجود داشت که حتی اگر تخلفی در این زمینه مشاهده می‌شد تا پای استعفای مسوول آن مرکز درمانی هم پیش می‌رفتیم.

وی با بیان اینکه با فراگیر شدن این اقدام در سایر بیمارستان‌ها اعم از خصوصی، عمومی غیر دولتی و...همچنان با همان شدت بر اجرای آن تاکید می‌کنیم، ‌افزود: البته اخیرا جوی ایجاد شده بود و این شائبه پیش می‌آمد که از آنجایی که پرداخت‌های سازمان‌های بیمه‌گر به موقع انجام نمی‌شود و متعاقب آن مراکز درمانی هم به شرکت‌های تجهیزاتی و دارویی بدهی دارند و دچار مشکل می‌شوند، برخی می‌توانند از این فضای گل‌آلود استفاده کرده و اجازه دارند که بیماران را برای تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیازشان به خارج از بیمارستان بفرستند. این درحالیست که این کار تخلف است و این موضوع همچنان مورد تاکید جدی وزارت بهداشت، شخص وزیر بهداشت و سیستم درمان کشور است و به هیچ‌وجه نباید بیمار در حوزه بستری برای تهیه ملزومات و داروهای مورد نیازش به خارج از بیمارستان ارجاع شود.

عسگری با بیان اینکه به صورت پراکنده گزارش‌هایی از انجام این تخلف توسط برخی مراکز درمانی بویژه در کلان‌شهرهای کشور داشته‌ایم، تاکید کرد: البته واقعا این تخلفات محدود و به صورت پراکنده بوده است. وقتی هم به ماجرا ورود می‌کردیم، استدلال‌شان بحث تاخیر بیمه‌ها، مشکلات مالی مرکز درمانی و امکان در اختیار قرار ندادن تجهیزات و داروی مورد نیاز توسط شرکت‌های تجهیزاتی و دارویی بود. در برخورد با این موضوع ورود کرده و در همان مراکز هم از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی مربوطه خواستیم تا اقدام کنند و مساله حل شد.

مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی و امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بارها اعلام کرده‌ایم که سامانه 190 وزارت بهداشت آماده دریافت شکایات مردمی است، گفت: مردم هر جا که برای تهیه دارو و ملزومات پزشکی مورد نیازشان به خارج از بیمارستان هدایت شدند، حتما به سامانه 190 اطلاع دهند تا به صورت آنلاین مساله را پیگیری کنیم. البته اینطور نیست که سامانه 190 فقط شکایات مدت‌دار را شامل شود، بلکه همان لحظه هم اگر بیمار به مشکلی بر بخورد و به کمک نیاز داشته باشد، مجموعه وزرت بهداشت در 190 به صورت آنلاین و آنی مساله را پیگیری می‌کنند.

عسگری ادامه داد: بارها اتفاق افتاده که بیماری در یک مرکز درمانی مشکل پیدا کرده و با سامانه 190 تماس گرفته و به او کمک شده است. بنابراین سامانه 190 به دو صورت عمل می‌کند؛ اول اگر فرد از نحوه ارائه خدمتش ناراضی بوده است، می‌تواند شکایتش را در سامانه 190 مطرح کرده و کارش پیگیری می‌شود. در عین حال اگر بیماری در حین دریافت خدمت دچار مشکل شد و نیاز به کمک داشت، می‌تواند با این سامانه تماس بگیرد و کارشناسان ما به او کمک می‌کنند. البته این موضوع به این معنا نیست که همیشه نگرش بیمار درست است، گاهی بیمار برداشت نادرستی داشته که با توضیحاتی که از سوی کارشناسان‌ ما به او داده می‌شود، بیمار قانع می‌شود.

پرداخت بیمه‌ها منظم شود

عسگری درباره چالش تاخیرهای بیمه‌ای نیز گفت: با رایزنی‌های انجام شده، مجددا از شرکت‌های بیمه‌گر برای بازپرداخت مطالبات تضمین گرفته شده است و اکنون هر دو بیمه اصلی کشور یعنی بیمه سلامت ایران و سازمان تامین اجتماعی مقید شده‌اند که پرداخت‌های بیمارستانی را به صورت منظم از سر گیرند. البته منابع دیگر مانند یک درصد مالیات بر ارزش افزوده و... هم که برای وزارت بهداشت پیش‌بینی شده، باید محقق شوند. همت همه وزارت بهداشت از صدر تا ذیل تحقق همین منابع است؛ چراکه این منابع تنها ضامن پرداخت به بیمارستان‌ها هستند. همچنین با آغاز طرح تحول نظام سلامت پرداخت از جیب مردم به شدت محدود شد و در حال حاضر فرانشیز پرداختی مردم بین پنج تا 10 درصد است. بنابراین عملا منبع نقدینگی دیگری برای بیمارستان‌ها وجود ندارد و باید از همین راه‌هایی که اعلام کردم، منابع‌مان تامین شود.

عسگری ادامه داد: هرچند گاهی اوقات نوساناتی در تامین تجهیزات پزشکی و دارو داشته‌ایم، اما خوشبختانه با رایزنی‌هایی که انجام شده، این مسائل به سرعت حل شده‌اند. از طرفی رسانه‌ها هم باید کمک کنند تا تعهدات بیمه‌ها و دولت نسبت به وزارت بهداشت تحقق یابد. در غیر این صورت چه توقعی می‌توان داشت. به هر حال تاکنون همه تلاش‌مان این بوده که خدشه‌ای به خدمات وارد نشود و از این به بعد هم تلاش‌مان را در این راستا انجام می‌دهیم. پیش‌نیاز این موضوع هم این است که تعهدات‌شان‌ را عملی کنند. به هر حال شرکت‌های دارویی و تجهیزاتی، بنگاه‌های اقتصادی هستند. مگر این بنگاه‌ها تا چه حد می‌توانند کالاهایشان را به صورت نسیه در اختیار ما قرار دهند. خوشبختانه خبرهایی حاکی از این است که پرداخت‌ها منظم خواهد شد و نگرانی‌ها به حداقل می‌رسد.

وی درباره نحوه برخورد با مراکز درمانی متخلفی که بیماران را در حوزه بستری برای تهیه ملزومات پزشکی و دارو به خارج از بیمارستان می‌فرستند، گفت: در صورت مشاهده این تخلفات در وهله اول جلوی تخلف را می‌گیریم و بلافاصله بعد از اینکه از تخلف آگاه شویم، با ورود نظارتی که از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم، از ادامه تخلف جلوگیری و آن را اصلاح می‌کنیم. حتی تا پای تعویض مدیر خاطی هم پیش می‌رویم و اگر هم بیمار پرداختی در این زمینه داشته باشد، به او عودت داده می‌شود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها