کد خبر: 223989
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۴ ۱۱:۱۶:۰۰
| |

فریده اولادقباد:

طلسم لایحه حمایت از کودکان پس از 10 سال شکسته شد

رییس فراکسیون زنان مجلس با یادآوری تصویب لایحه حمایت از کودکان پس از 10 سال انتظار، گفت: لایحه مذکور به شورای نگهبان ارسال شده و انتظار می رود پس از تایید و اعلام آن به دستگاه ها و نهادهای ذی ربط شاهد اجرای سریع آن باشیم.

طلسم لایحه حمایت از کودکان پس از 10 سال شکسته شد
کد خبر: 223989
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۴ ۱۱:۱۶:۰۰

اعتمادآنلاین| فریده اولادقباد با ابراز خرسندی از تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان پس از 10 سال انتظار، گفت: خانواده ها و کسانی که پیگیر مطالبات حقوقی کودکان و نوجوانان بودند در دیداری از تلاش های اعضای فراکسیون زنان بابت تصویب و به سرانجام رسیدن لایحه مذکور پس از 10 سال انتظار سپاسگزاری کردند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: لایحه با همراهی تمامی نمایندگان، تلاش فراکسیون زنان و کمیسیون قضایی و حقوقی با 180 رای مصوب شد. این لایحه دارای 51 ماده است که فصل اول آن در مورد کلیات، دوم تشکیلات و سوم جرائم و مجازات ها است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، بند ( پ ) را مهمترین بند لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان دانست و گفت: این بند در مورد بی توجهی، سهل انگاری و کوتاهی والدین در قبال تکالیفی مانند تامین نیازهای اساسی و ضروری طفل و نوجوان یا وظایف مربوط به حضانت، ولایت، وصایت، سرپرستی، تربیت، نظارت و مراقبت از آنان توسط والدین، اولیاء یا سرپرستی قانونی یا شخصی که مکلف به آن است.

اولادقباد افزود: در این لایحه به هر گونه فعل یا ترک فعل عمدی که سلامت جسمی، روانی، اخلاقی یا اجتماعی طفل و نوجوان را در معرض خطر و آسیب قرار دهد از جمله ضرب و جرح، محبوس کردن، سو استفاده جنسی، تهدید یا توهین نسبت به طفل و نوجوان یا قرار دادن او در شرایط سخت و غیرمتعارف و یا خودداری از کمک به وی پرداخته شده است.

رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همچنین موضوع بهره کشی غیراقتصادی؛ یعنی بکارگیری طفل و نوجوان یا وادار کردن و گماردن وی به خدمتی که از لحاظ جسمی، روانی، اخلاقی یا اجتماعی با نظر به وضعیت طفل و نوجوان برای وی مضر یا خطرناک باشد همچنین خرید و فروش یا هر گونه اقدام غیرقانونی که طفل یا نوجوان در پرداخت وجه یا امتیاز یا سایر موارد در اختیار دیگری قرار دهد نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تمامی افرادی که به سن هجده سال تمام شمسی نرسیده اند مشمول این قانون می شوند، گفت: بر اساس ماده 3 لایحه در صورتی که طفل یا نوجوان در معرض بزه دیدگی یا ورود آسیب به سلامت جسمی، روانی، اجتماعی، اخلاقی، امنیت و یا وضعیت آموزشی وی قرار گیرد وضعیت مخاطره آمیز محسوب شده و موجب مداخله و حمایت قانونی از طفل و نوجوان می شود.

اولادقباد ادامه داد: البته شاه بیت این لایحه ماده 7 در مورد جرائم و مجازات است که بر اساس آن هر کدام از والدین، اولیاء یا سرپرستان قانونی اطفال و نوجوانان، مکلفند موجبات تحصیل آنان را فراهم نمایند و درصورت استنکاف با وجود فراهم بودن شرایط برای بار اول ملزم به انجام این تکلیف می شوند و برای بار دوم به جزای نقدی درجه هفت و برای مراتب بعدی به جزای نقدی درجه شش محکوم می شوند البته در صورت عدم تمکن والدین و سرپرستان قانونی، به تشخیص دادستان، وزارت آموزش وپرورش و سازمان بهزیستی مکلفند امکانات لازم را برای تحصیل اطفال و نوجوانان فراهم نمایند و پیش بینی این موضوع در لایحه باعث می شود دانش آموز بازمانده از تحصیل نداشته باشیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه قوانین زیادی در کشور داریم که یکی از مهمترین وظایف نمایندگان نظارت بر اجرای آنها است، یادآور شد: یکی از مهمترین اولویت های فراکسیون زنان پیگیری و نظارت بر اجرای قوانین حوزه زنان و خانواده است.

اولادقباد افزود: لایحه مذکور از سوی مجلس به شورای نگهبان ارسال شده و انتظار می رود هر چه سریع تر مورد بررسی قرار گیرد و پس از تایید و اعلام آن به دستگاه ها و نهادهای ذی ربط شاهد اجرای آن باشیم؛ در واقع این لایحه با تلاش نمایندگان با رای خوبی در مجلس مصوب شد و اکنون زمان آن است که دستگاه های ذیربط آن را به نحو احسن اجرا کنند.

رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، افزود: همچنین از رسانه ملی و آموزش و پرورش درخواست می کنیم که در مورد این لایحه اطلاع رسانی کنند تا خانواده ها در جریان مفاد آن قرار گیرند و در زمان بروز هر گونه مشکل و آسیبی برای کودکان و نوجوانان شان بتوانند به صورت قانونی امور آنها را پیگیری کنند؛ متاسفانه اغلب خانواده ها هیچ گونه اطلاعی از این لایحه ندارند و نمی دانند در زمان بروز مشکل باید به کجا مراجعه کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها