کد خبر: 226256
|
۱۳۹۷/۰۵/۲۳ ۱۴:۲۳:۰۰
| |

مدیرعامل شستا تاکید کرد:

تسریع در روند واگذاری‌ها و خروج شستا از بنگاه‌داری

مدیرعامل شستا با تاکید بر تسریع در روند واگذاری‌ها و خروج از بنگاه‌داری، گفت: در فاز نخست واگذاری 106 شرکت با مساعدت همه دستگاه‌ها، استانداران، اتاق‌های بازرگانی و...، آغاز شد.

تسریع در روند واگذاری‌ها و خروج شستا از بنگاه‌داری
کد خبر: 226256
|
۱۳۹۷/۰۵/۲۳ ۱۴:۲۳:۰۰

اعتمادآنلاین| مرتضی لطفی در نشست هم اندیشی و همدلی محسنی بندپی سرپرست جدید وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با مدیران عالی این شرکت در محل ساختمان مرکزی شستا با اشاره به چگونگی شکل گیری شستا، افزود: این مجموعه با هدف حفظ و ارتقای ارزش ذخایر و سرمایه های بیمه شدگان تأمین اجتماعی و استفاده بهینه از قابلیت های بالقوه خود به دنبال توسعه پایدار و فعالیت اقتصادی شفاف، قانونمند ، پاسخگو ، مطمئن در چارچوب نظام حاکمیت شرکتی است.

وی گفت: شستا با راهبری سرپرست جدید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هیئت امنا و مدیریت سازمان تأمین اجتماعی و بکارگیری همه ظرفیت ها همچنان با سرلوحه قرار دادن شفافیت، پاسخگویی و نظارت برنامه های ابلاغی بویژه مصوبات هیئت مدیره را پیگیری و محقق خواهد کرد.

لطفی با اشاره به فعالیت 274 شرکت در قالب 9 هلدینگ افزود: 95 شرکت از طریق رد دیون دولت ، 116 شرکت بصورت احداثی و 54 شرکت نیز در رأساً خریداری شده است که بیش از 80 درصد سودآوری شستا از طریق شرکت های احداثی و خریداری شده صورت میگیرد.

وی با تبیین راهبردهای شستا، تصریح کرد: اصلاح نظام بنگاهداری، کاهش سطح مالکیت پرتفوی تا 40 درصد سهم بازار کالا و خدمات و خروج از شرکتهای زیانده ، کم بازده و خارج از استراتژی ، گسترش فعالیتهای بین المللی، تکمیل زنجیره ارزش ، توسعه حضور در بازار سرمایه و افزایش بهره وری و تقویت نظام راهبری شرکتی با هدف ارتقاء پاسخگویی و شفافیت و رشد سطح نظارت و کنترل شرکتهای تابعه از جمله مهمترین این راهبردها است.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی با اشاره به برنامه پنج ساله شستا در افق 1401 گفت : اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، بهینه سازی پرتفوی موجود شستا ، خروج از بنگاهداری با هدف تأمین مالی پروژه های در دست اجرا به میزان 10 هزار میلیارد تومان در افق 5 ساله ، تکمیل و بهره برداری پروژه های سرمایه گذاری نیمه تمام به مبلغ 53 هزار میلیارد تومان، استفاده از منابع مالی خارجی ، افزایش سرمایه شستا در دو مرحله از 3900 میلیارد تومان به 8000 میلیارد تومان مطابق مصوبه مجمع و در مرحله دوم از 8000 به 15000 میلیارد تومان تا پایان سال 1400 ، ورود به بورس شرکت های تابعه از جمله هلدینگ صدر تأمین، پتروشیمی غدیر ، پرسی ایران گاز ، ایرانسازه ، ملی نفت کش و...، بهبود ساختار منابع انسانی و کاهش هزینه های مالی تا 50 درصد از مهمترین محورهای این برنامه 5 ساله است.

وی با اشاره به جایگاه مهم شستا در صنعت و تولید، افزود: سهم شستا از ظرفیت تولید پتروشیمی 23درصد ، فولاد 18 درصد ، دارو 22 درصد ، سیمان 30 درصد ، حمل ونقل دریایی نفت 33 درصد و حمل ونقل دریایی بار18 درصد و...، است.

لطفی ضمن رد برخی اظهارات در باره سهم 30 درصدی شستا از اقتصاد کشور تصریح کرد:براساس عملکرد واقعی شستا در قالب گزارشات مالی تلفیقی حسابرسی شده ، جمع کل ارزش کالا وخ دمات فروخته شده در گروه شستا در سال منتهی به 31 خرداد96 مبلغ 27900 میلیارد تومان محقق گردیده است.از مقایسه این مبلغ با ارزش کل تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت جاری در سال 1395 به مبلغ 2،313،876میلیارد تومان (منبع امار بانک مرکزی) ، سهم شستا از اقتصاد ملی حدود 1.2درصد است.

مدیرعامل شستا خاطر نشان کرد: ارزش کل دارایی های شستا ( خالص ارزش پرتفوی سرمایه گذاری ها ) حدودا مبلغ 36500 میلیارد تومان است که در مقایسه با ارزش کل بازار بورس( ارزش کل بازار بورس و فرابورس 510 هزار میلیارد تومان) سهم شستا حدود 7 تا 10 درصد در طی 3 سال گذشته در نوسان بوده است.

وی گفت : سهم صادرات محصولات تولیدی گروه شستا شامل فراورده های پتروشیمی ، فولاد ،سیمان و دارو به میزان 2/1میلیارد دلار در سال 96 است که بطور متوسط حدود 4 تا 5 درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور (ارزش صادرات غیرنفتی کل کشور در سال گذشته 40 میلیارد دلار بوده است)را شامل می شود.

لطفی طرحهای مهم در دست اجرا در گروه شستا را ، پالایشگاه میعانات گازی بندر عباس ، اوره دوم خراسان شمالی ، طرح متانول هفتم ، متانول دوم فناوران ، طرح منو اتیلن گلایکول ، پالایشگاه میعانات گازی سیراف ، پالایش نفت اناهیتا، اسیاب سیمان در العماره عراق و انتقال سیمان فارس به منطقه خرامه و...، عنوان کرد.

وی با اشاره به برنامه های گسترده شستا در بخش ایجاد شفافیت و پاسخگویی، افزود: استقرار سیستم هوش تجاری ( BI) برای دسترسی به هنگام به اطلاعات مالی و عملکردی ،استقرار کمیته حسابرسی در تمام شرکت ها، تعیین کمیته انتصابات یرای انتخاب هیات مدیره شرکت ها، برگزاری کانون ارزیابی مدیران شایسته برای 110 مدیر با هدف توسعه شایستگی ها و جانشین پروری از جمله این تدابیر است.

مدیرعامل شستا با تاکید بر تسریع در روند واگذاریها و خروج از بنگاهداری، گفت: در فاز نخست واگذاری 106 شرکت با مساعدت همه دستگاهها ، استانداران ، اتاقهای بازرگانی و .... آغاز و با سرعت بیش از گذشته و تلاش در رفع مشکلات فرا روی واگذاریها ، اقدامات وسیع و عملیاتی در حوزه بورس ، سفر به استانها ، برپایی نشستهای معرفی وعرضه سهام در اقصی نقاط کشور و... انجام شده است و این پروسه قطعا محقق خواهد شد.

وی در پایان بااشاره به رشد 16 درصدی فروش تجمیعی گروه شستا در سال 96 در قیاس با سال 95 افزود: میزان صادرات ارزی گروه شستا با 26 درصد رشد از مبلغ 950 میلیون دلار در سال 95 به 1200 میلیون دلار در سال 96 افزایش و سود خالص تجمیعی با 60 درصد رشد از مبلغ 2800 میلیارد تومان در سال 95به مبلغ حدود 4500 میلیارد تومان افزایش یافته است.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها