کد خبر: 244260
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۰ ۱۲:۴۳:۰۰
| |

مدیر کل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو:

داروی خارجی، معجزه نمی‌کند

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه برخی افراد اصرار دارند که حتی شربت سرماخوردگی آنان نیز از برند خارجی باشد گفت: تقاضا برای دریافت داروی خارج باعث می‌شود برخی سوء استفاده کنندگان دست به تقلب بزنند و داروی خارجی را خارج از سیستم توزیع رسمی (داروخانه) به دست متقاضیان برسانند و البته ممکن است گاهی دارو و مکمل خارجی تقلبی وارد داروخانه ها نیز بشوند

داروی خارجی، معجزه نمی‌کند
کد خبر: 244260
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۰ ۱۲:۴۳:۰۰

اعتمادآنلاین| بهرام دارایی مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و داروافزود: در آشفته بازاری که برخی بیماران و پزشکان اصرار به استفاده از داروی خارجی دارند، سوء استفاده کنندگان در آن سوی آبها یا در کارگاه های زیرزمینی، داروها یا مکمل ها را با بسته بندی داروی اصلی روانه بازار ایران می کنند.


وی اضافه کرد: متاسفانه برخی افراد اصرار دارند که حتی شربت سرماخوردگی آنان نیز از برند خارجی باشد در حالی که داروی خارجی، معجزه نمی کند و در مواردی، داروهای ایرانی حتی از نوع خارجی خود بهتر و اثربخش تر هستند.


وی ادامه داد: تقاضا برای دریافت داروی خارج باعث می شود برخی سوء استفاده کنندگان دست به تقلب بزنند و داروی خارجی را خارج از سیستم توزیع رسمی (داروخانه) به دست متقاضیان برسانند.


مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو تصریح کرد: البته ممکن است گاهی دارو و مکمل خارجی تقلبی وارد داروخانه ها نیز بشوند که نمونه آن ورود کپسول اکوفان به سیستم داروخانه بود که چون این سازمان بر داروخانه ها نظارت دارد، فورا این مکمل خارجی از داروخانه ها جمع آوری شد بنابراین توصیه می شود مردم حتما دارو و مکمل های مورد نیاز خود را داروخانه ها تهیه کنند چون امکان ورود کالاهای تقلبی به این اماکن کمتر است و در صورت ورود نیز نظارت های لازم وجود دارد و جمع آوری می شود.


دارایی در ادامه به مساله انبارکردن دارو از سوی مردم در خانه ها در پی ایجاد جو روانی ناشی از تحریم ها و احتمال بروز کمبودهای دارویی اشاره کرد و گفت: حتی مواردی مشاهده شده که بیماری برای مصرف دو تا سه سال خود، دارو در خانه انبار کرده است در حالی که این داروها در شرایط نگهداری در خانه، اثربخشی خود را از دست می دند و از بین می روند. همچنین باید به تاریخ انقضای داروها توجه داشت.


وی افزود: نگهداری دارو بیش از دو ماه در خانه هیچگونه توجیهی ندارد و برای جلوگیری از انبارکردن داروها از سوی برخی افراد در نظر است برای بیماران خاص سهمیه مشخصی در نظر گرفته شود و متناسب با پرونده الکترونیک سلامت، بیمه و کدملی به آنان دارو داده شود.


دارایی خاطرنشان کرد: شرایط خاص داریم و باید آن را مدیریت کنیم چرا که جو روانی، توزیع مناسب دارو را به هم می زند.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها