دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران:
تهران برای نگهداری معتادان متجاهر کمبود فضا دارد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران گفت: دبیرخانه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی را برای بازدید از این محل اعزام میکند، در صورتی که این محل شرایط لازم برای نگهداری معتادان متجاهر را دارا باشد، مجوز لازم صادر میشود
اعتمادآنلاین| محمد علی اسدی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران درباره اظهارات سردار رحیمی مبنی بر تغییر کاربری بازداشتگاه کهریزک برای نگهداری از معتادان متجاهر گفت: در استان تهران برای نگهداری معتادان متجاهر برای حدود 7 هزار نفر کمبود فضا وجود دارد، بنابراین هر یک از مسئولان که بتوانند در این زمینه کمکی به ما کنند، نظرات و پیشنهاداتی را ارائه میدهند. فرماندهی نیروی انتظامی نیز در همین خصوص بازداشتگاه کهریزک را برای نگهداری از معتادان متجاهر معرفی کرده است.
وی ادامه داد: در حقیقت نیروی انتظامی این موضوع را یک وظیفه و دغدغه برای خود دانسته و اعلام کرده است، بازداشتگاه کهریزگ با ظرفیت حدود 1500 نفر میتواند تغییر کاربری داده و برای نگهداری معتادان متجاهر استفاده شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه نگهداری معتادان متجاهر شاخصها و استانداردهای مشخصی دارد، گفت: فضاهایی که برای نگهداری معتادان متجاهر در نظر گرفته میشود شاخصها و استانداردهایی را که دارد که براساس پروتکل ستاد مبارزه با مواد مخدر باید رعایت شود. ما به عنوان دبیرخانه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی را برای بازدید از این محل اعزام میکنیم، در صورتی که این محل شرایط لازم برای نگهداری معتادان متجاهر را دارا باشد، مجوز لازم صادر میشود و در صورتی که نواقص داشته باشد نیز تذکراتی در خصوص رفع نواقص داده میشود و در نهایت سازمان بهزیستی یا بهزیستی اداره کل استان تهران مجوز نگهداری معتاد متجاهر ماده 16 را به آن مرکز میدهد و معتادان متجاهر برای نگهداری در آن مکان جمعآوری میشوند.
اسدی با بیان اینکه اظهارات فرماندهی نیروی انتظامی جای تقدیر و تشکر دارد، ادامه داد: در نهایت هر مرکزی با هر شرایطی در هر نقطه از تهران معرفی شود تا زمانی که مجوز بهزیستی برای آن مرکز صادر نشده باشد، امکان نگهداری معتادان متجاهر در آن مرکز وجود ندارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز ما پیگیری میکنیم تا در صورتی که بازداشتگاه کهریزگ شرایط نگهداری معتادان متجاهر را داشته باشد از آن استفاده کنیم. نمایندگان بهزیستی نیز قرار است از این مرکز بازدید کنند و در صورتی که مجوز صادر شود، قطعا از آن برای نگهداری معتادان متجاهر استفاده میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر تهران ظرفیت نگهداری 8 هزار معتاد متجاهر را در مراکز ماده 16 دارد، تصریح کرد: معتاد متجاهر تعریف مشخصی دارد که حدود آن براساس قانون نیز مشخص شده است. آن چیزی که در جلسات هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر استان تهران در حضور استاندار و اعضای شورا مشخص شده و همه آن را پذیرفتهاند و قرار است براساس آن برنامهریزی شود، حضور 15 هزار معتاد متجاهر در تهران است. حال اگر گفته میشود این تعداد به 20 هزار نفر هم میرسد، ممکن است به این دلیل باشد که در فصلهای مختلف این تعداد اضافه شده و مهاجرت نیز صورت بگیرد و این خیلی هم بعید نیست.
اسدی ادامه داد: این احتمال نیز وجود دارد که بخشی از این معتادان متجاهر علاوه بر معتادبودن، دچار بیماریهای زخم باز، مسری، کبر سن، باشند یا اینکه گواهی درمان داشته و براساس قانون معتادی که گواهی درمان داشته باشد را نمیتوان به عنوان معتاد متجاهر به مراکز ماده 16 منتقل کرد، از همینرو ممکن است آمار معتادان متجاهر از سوی دستگاههای مختلف متفاوت اعلام شود، اما در اصل موضوع هیچ تفاوتی نیست.
وی در خصوص معتادانی که مبتلا به بیماریهای مسری، زخمباز و ... هستند، تصریح کرد: براساس پروتکل ابتدا باید سازمانهای متولی بهداشتی و درمانی این معتادان بیمار را پذیرفته و درمان کنند و پس از برطرف شدن بیماریشان به درمان اعتیاد آنها پرداخته شود. در مرکز غربالگری افرادی که مشمول مصادیق ماده 16 میشوند با حکم مقام قضایی به مراکز ماده 16 منتقل میشوند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران تصریح کرد: معتادانی که دارای بیماری هستند با وزارت بهداشت هماهنگ شده و در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرند، اینکه وزارت بهداشت برای این افراد چه اقداماتی را انجام میدهد، باید خود در این زمینه پاسخگو باشد، اما متاسفانه به دلیل اینکه ساز و کار بیمه سلامت در کشور علیرغم پیگیریهای متعددی که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته به نتیجه مطلوب نرسیده، اکثر این معتادان بیمار از آنجا که احراز هویت نمیشوند، فاقد بیمه سلامت هستند و بیمه این افراد را نمیپذیرد و وزارت بهداشت اقداماتی را که باید براساس پروتکل و بیمه باشد را در مورد آنها انجام نمیدهد و این بخش مقداری ابتر باقی مانده است.
اسدی خاطرنشان کرد: امسال 79 میلیارد تومان از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به بیمه سلامت اختصاص داده شده، اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدهایم، در صورتی که مشکل مرتفع شود، میتوانیم این افراد را با استفاده از ظرفیت بیمه سلامت درمان و پس از آن به مشکل اعتیاد آنها بپردازیم.
وی در خصوص معتادان متجاهر زن نیز گفت: در حال حاضر 150 نفر ظرفیت برای معتادان متجاهر زن در تهران وجود دارد، اما در خصوص آمار معتادان متجاهر برآوردهای متفاوتی میشود از سوی پلیس آمار این معتادان تا 1500 نفر نیز اعلام شده است، اما بعید میدانم آمار معتادان متجاهر زن این مقدار باشد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید