شهردار تهران مطرح کرد:
ترافیک و کمبود فضای پارک مشکل اصلی تهران است
برای حل بسیاری از مشکلات شهر راهی جز همکاری بین نهادها و مردم وجود ندارد و میتوان از طرق مختلف بسیاری این موانع را برطرف کرد.
اعتمادآنلاین| پیروز حناچی، در افتتاحیه دومین نمایشگاه تهران هوشمند گفت: شعار تهرانشهری برای همه است که میتواند محقق شود و لازمه این کار مدیریت خردمندانه شفاف، هوشمند و تجلی پذیر است و چارچوب کلی این برنامه اکنون بر اساس شهر خلاق پایهریزی شده است.
وی افزود: ما باید طور دیگری به مدیریت شهری نگاه کنیم و برای خلاق شدن باید به طور مستمر به توسعه زیرساختهای شهری نگاه شود.
حناچی ادامه داد: تحول ساختاری و تغییر فرآیندها پاشنه آشیل جدی در این هدف است.
به گفته وی تحول زیرساختی در استفاده از خدمات استفاده از خدمات نوظهور باید مورد توجه مدیران ارشد شهرداری قرار گیرد و تهران در 20 سال گذشته سرمایهگذاری زیادی در این زمینه کرده است.
شهردار تهران ادامه داد: ما 15 سال پیش نمیتوانستیم هیچ اطلاعاتی را روی موبایل رد و بدل کنیم و امروز این فناوری محقق شده است و باید از آن استفاده بهینه کرد.
حناچی اظهار کرد: تهران هوشمند شش بعد اقتصاد هوشمند، جابجایی هوشمند، حکمفرمایی هوشمند، محیط هوشمند و زیرساختهای هوشمند را در بر دارد.
وی ادامه داد: در گذشته گفته میشد اگر افراد با دنیای دیجیتال به روز نشوند فاصله زیادی از دنیا میگیرند و امروز شاهد این ماجرا هستیم.
وی افزود: امروز تهران مشکلات فراوانی را در حوزه مدیریتی مثل مدیریت آب در پیش روی دارند و ترافیک و کمبود فضای پارک نیز از دیگر مشکلات این بخش است.
حناچی اظهار کرد: عدم وصول مطالبات و کمبود منابع پایدار از دیگر موانع پیش روی مدیریت شهری است.
وی افزود: موضوع بافتهای فرسوده نیز نیازمند تمهیدات است و تهران شهری است که همیشه زلزله در کمین آن است و باید به مساله بافتهای فرسوده پرداخته شود.
حناچی ادامه داد: تخریب فضای سبز یکی دیگر از مشکلات مدیریت شهری است و باید بتوانیم با کمک مردم این مانع را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه شهر هوشمند میتواند بسیاری از این موانع شهری را برطرف کند، اظهار کرد: ما باید برای مدیریت شهری منابع اقتصادی جدیدی تعریف کنیم.
وی افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده در شهرداری فروش دارایی و املاک، صدور مجوزها، کارمزد حق امتیاز، جذب حمایتهای مالی از محورهای اصلی تامین منابع مالی شهرداری است و در حال حاضر از حداکثر 2 تا 3 تای این محورها استفاده میشود.
شهردار تهران ادامه داد: در چشمانداز تهران هوشمند ما باید به اهداف تهسیل رفت و آمد، زندگی سلامت، زیرساختهای یکپارچه و اقتصاد کارآمد و پویا برسیم.
شهر باید هوشمند شود و دیگر اصناف هم خود را باید به روز کنند
حناچی افزود: ما باید با استفاده از نیروهای جوان و خلاق شهرداری به این هدف دست یابیم.
به گفته شهردار تهران، امروز 311 هزار واحد تجاری در سطح تهران فعالیت دارند و اگر این اصناف نتوانند خود را با فناوری روز وفق دهند از دنیای تجارت عقب میمانن چرا هوشمندسازی تهران یک فرآیند میان مدت و یا حتی بلند مدت است که بر اساس تجربیات کشورهای دنیا برای هوشمند سازی باید پنج مرحله بلوغ را پشت سر گذاشت که برنامهریزی، ترویج آگاهسازی، هوشمندسازی در یک بخش پایلوت و توسعه بخش هوشمندسازی در یک یا چند مکان شهری است و توسعه یکپارچهسازی از این مراحل است.
وی ادامه داد: امروز بر اساس توافق انجام شده با وزارت ارتباطات مقدمه همکاریها در زمینه هوشمندسازی اتفاق خواهد افتاد.
حناچی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به استفاده از فناوریهای آینده گفت: بلاکچین و اینترنت اشیا میتواند کمک زیادی در مدیریت شهری ایجاد کند و ما سعی میکنیم تا از این طریق خدمات بیشتری را ارائه کنیم.
وی افزود: برای هوشمندسازی نیاز به کمک دولت داریم و دسترسی به اطلاعات و ایجاد پلتفورم مشترک از وظایف اصلی دولتها است که امیدوارم در کشور ما هم این هدف محقق شود.
شهردار تهران در پایان تاکید کرد: ما راهی جز حرکت به سوی هوشمندسازی نداریم و امیدوارم با کمک همه بخشها به این هدف برسیم.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید