مدیرکل دفتر سلامت وزارت بهداشت:
سن ازدواج در کشور افزایش یافته است
مدیرکل دفتر سلامت وزارت بهداشت از بالا رفتن سن ازدواج و بهدنبال آن بالا رفتن سن باروری بهعنوان یک شاخص نامطلوب یاد کرد وگفت: در گذشته آغاز سن ازدواج از 18 سال بود که اکنون به 25 سال افزایش پیدا کرده و ما باید در بحث ازدواج مداخله داشته باشیم و جوانان را به ازدواج و داشتن فرزند در زمان مناسب تشویق کنیم.
اعتمادآنلاین| سیدحامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ظهر امروز در همایش آموزشی مربیان و آموزشهای هنگام ازدواج اظهار داشت: طبق آمار، رشد باروری و بهدنبال آن رشد جمعیت در بازه زمانی بین سالهای 65 تا 95 در کشور منفی است و دستگاههای مرتبط باید اقدامات لازم را برای حل این معضل انجام دهند.
وی با بیان اقداماتی که از طرف وزارت بهداشت در این زمینه انجام شده است گفت: ما تلاش کردهایم تا با آموزش مربیان و برگزاری گارگاههای آموزشی هنگام ازدواج و تشکیل کلاسهای آموزش زوجین در سالهای اخیر در روند رشد جمعیت تاثیر مثبت گذاشته تا شاهد افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری باشیم.
برکاتی با اشاره به منحنی رشد جمعیت و رشد باروری در کشور در طول 30 سال گفت: تعداد کودکان، کم و سالمندان زیاد شده و از 3 درصد به 16 درصد رسیده است؛ در گیلان بالای 13 درصد جمعیت را سالمندان تشکیل داده و جمعیت میانسال هم زیاد است که در سالهای آینده سالمندان را تشکیل میدهند.
مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در استان گیلان کمترین میزان تعداد کودکان و بیشترین میزان تعداد سالمندان را داریم خاطرنشان کرد: بیشترین آمار چاقی و کمترین میزان سوءتغذیه کودکان در استان گیلان ثبت شده است.
وی از بالا رفتن سن ازدواج و بهدنبال آن بالا رفتن سن باروری بهعنوان یک شاخص نامطلوب یاد کرد و افزود: در گذشته آغاز سن ازدواج از 18 سال بود که اکنون به 25 سال افزایش پیدا کرده و ما باید در بحث ازدواج مداخله داشته باشیم و جوانان را به ازدواج و داشتن فرزند در زمان مناسب تشویق کنیم.
برکاتی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر روند میزان ازدواج کاهش و روند طلاق افزایش پیدا کرده است خاطرنشان کرد: باید با همکاری بین ارگانها و دستگاههای متولی، این معضل حل شود و با آموزشهای قبل، حین و بعد از ازدواج، جوانان را آگاه کرد تا شاهد افزایش آمار طلاق نباشیم.
وی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قوه قضائیه، سازمان بهزیستی، تبلیغات اسلامی، مدیریت حوزههای علمیه، دانشگاهها، سازمان برنامه و بودجه، وزارت ورزش و جوانان، بنیاد ملی خانواده و معاونت امور زنان و خانواده و ریاست جمهوری از دستگاههای متولی این موضوع هستند.
برکاتی هدف کلی برنامه همکاری مشترک بین دستگاهی را ارتقاء کمی و کیفی برنامه آموزشهای هنگام ازدواج عنوان کرد و اظهار داشت: اقدامات کلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی است که در مراحل مختلف در سطح کشور اجرایی میشود.
مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: مرحله نخست برگزاری این کلاسها در تهران و البرز بوده و بعداز آن در استانهای قم، اراک و اصفهان برگزار میشود و استانهای گیلان، مازندران، خراسان رضوی، کرمانشاه و فارس در مرحله سوم اجرای این طرح قرار دارند.
وی گفت: در 400 مرکز آموزش در سراسر کشور بیش از 95 درصد متقاضیان تحت این آموزشها قرار گرفتهاند و این کلاسها شامل بهداشت، سلامت، اخلاق، احکام و روانشناسی به مدت 90 دقیقه و حقوق زوجین به مدت 45 دقیقه است و طبق آمار، رضایتمندی 80 درصدی از این کلاسها وجود دارد.
مدیرکل سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اقدام مهم دیگر این وزاتخانه را آموزش مسائل حقوقی به زوجین و استقرار خدمات و مراقبتهای سطحبندی شده با اولویت پنج سال نخست ازدواج دانست و تاکید کرد: فرزندآوری بهعنوان یک موضوع و اصل استراتژیک برای کشور بسیار مهم است.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید