کد خبر: 256532
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۱ ۱۰:۳۹:۰۰
| |

تصویب لایحه‌ای در شورای شهر که موافقان و منتقدان زیادی دارد

محمد سالاری گفت: در لایحه شهرداری برای تعیین تعرفه جابجایی درختان شاخص تدوین شده صرفا بن درخت است و گونه درختان، امکانات حمل ونقل و جابجایی، ریسک های انتقال درخت و فصل مناسب جابجایی درخت مشخص نشده است.

تصویب لایحه‌ای در شورای شهر که موافقان و منتقدان زیادی دارد
کد خبر: 256532
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۱ ۱۰:۳۹:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌‌ در صد و یازدهمین جلسه شورای شهر تهران لایحه تعرفه جابجایی درختان در شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در این خصوص گفت: در جلسه قبل میان کمیسیون شهرسازی و معماری به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری به عنوان کمیسیون فرعی اختلاف نظر وجود داشت و به همین دلیل قرار شد که این موضوع در هیئت رئیسه بررسی شود تا به نظر مشترک برسیم اما در جلسه هیئت رئیسه هر دو کمیسیون بر نظر خود اصرار داشتند و به همین دلیل قرار شد که موضوع در صحن شورای شهر تهران مورد رای گیری قرار گیرد.

در ادامه جلسه پیشنهاد کمیسیون شهرسازی و معماری در خصوص تعرفه درختان مطرح شد که با 9 موافق و 10 مخالف به تصویب نرسید. با توجه به رد پیشنهاد کمیسیون شهرسازی و معماری، پیشنهاد کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری مورد بررسی قرار گرفت که با 14 موافق و 5 مخالف به تصویب رسید. پایه هزینه جابه‌جایی درختان در شهر تهران براساس این پیشنهاد به شرح زیر است:

1_هر اصله درخت با محیط بن 40 سانتیمتر 3/750/000 ریال و به ازای هر سانتیمتر مازاد بر آن تا صد سانتیمتر

200/00ریال افزایش پایه داشته باشند.

2_همچنین هر اصله درخت با محیط بن 100 سانتیمتر 15/600/000ریال و به ازای هر سانتیمتر مازاد بر آن تا یکصد و بیست سانتیمتر 345/000ریال افزایش پایه

3_ هر اصله درخت با محیط بن 120 سانتیمتر 22/500/000 ریال و به ازای هر سانتیمتر مازاد بر آن

470/000 ریال افزایش پایه در صورت امکان جابجایی درخت.

4_ هر اصله درخت با محیط بن 150 سانتیمتر و بیشتر 36/700/00 ریال

در ادامه این جلسه جزئیات این لایحه بررسی شد. محمود میرلوحی، پیشنهادی مبنی بر حذف تبصره 6 و 9 این لایحه مطرح کرد و گفت: یکی از دلایل مشکلات و مفاسد قراردادها در شهرداری تعیین صلاحیت‌هاست. نظارت داخلی که ما ایجاد کرده ایم عاملی برای انحصارها شده و بهتر است ما خود را تابع قوانین کلی در کشور کنیم. پیشنهاد این عضو شورای شهر تهران با 4 موافق و 14 مخالف به تصویب نرسید.

به دنبال این امر پیشنهاد محمد سالاری مبنی بر ایجاد تغییراتی در تبصره 6 این لایحه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس پیشنهاد میرلوحی در تبصره 6 عنوان می‌شود که کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی برای جابجایی درختان باید با پیمانکاران دارای صلاحیت هماهنگی انجام دهند و سازمان بوستان ها می‌بایست فهرست پیمانکاران دارای دارای صلاحیت را که به تأیید شهرداری یا نظام فنی و اجرایی کشور رسیده است اعلام کند. این پیشنهاد نیز با 9 موافق و 10 مخالف به تصویب نرسید.

در ادامه جلسه پیشنهاد حسن رسولی برای اعمال تغییراتی در تبصره 6 این لایحه مطرح شد.

پیشنهاد حسن رسولی این بود که به ابتدای تبصره 6 این مورد اضافه شود که سازمان بوستان های شهرداری تهران ضوابط اخذ مجوز شرکت های پیمانکاری را به شهرداری پیشنهاد کند و پس از تأیید از سوی شهرداری، این سازمان نسبت به تنظیم قواعد اقدام کند. پیشنهاد این عضو شورای شهر تهران با 17 موافق و سه مخالف به تصویب رسید.

پیشنهاد بعدی از سوی محمد سالاری در خصوص حذف تبصره 7 مطرح شد که با 3 موافق و 17 مخالف به تصویب نرسید همچنین پیشنهاد دیگر این عضو شورای شهر تهران مبنی بر اضافه کردن تبصره الحاقی به لایحه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس این تبصره الحاقی شهرداری تهران موظف می‌شود درخواست متقاضیان برای جابجایی درختان را دریافت و اجور و هزینه ها را بر اساس تعرفه های مصوب شورای شهر دریافت کند و خود با مالکین قرارداد ببندد. پیشنهاد الحاق این تبصره با موافق و مخالف تصویب نشد.

این طرح مغایر با قانون بالادست است

سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه ارائه شده از سوی شهرداری تهران برای تعیین تعرفه جابه جایی درختان در شهر تهران گفت: در دوره چهارم شورا، مصوبه ای درخصوص درختان شهر تهران داشتیم که بر اساس یکی از تبصره های آن، شهرداری تهران ملزم است تعرفه پایه جابجایی درختان در شهر را اعلام کند، لذا شهرداری در راستای این تکلیف لایحه فعلی را ارائه داده است.

وی ادامه داد: بر اساس بررسی های ما و جلساتی که با حقوقدانان داشتیم به دو دلیل این لایحه را رد کردیم و حتی به این نتیجه رسیدیم که تکلیفی هم که شورا برای شهرداری گذاشته اشکالاتی دارد.

سالاری تصریح کرد: یک اینکه در تبصره 2 ماده 8 آیین نامه اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها می گوید شهرداری موظف است در صورت درخواست متقاضی برای جابجایی و سربرداری درخت با رعایت ضوابط و اصول علمی و ایمنی اقدام کند و امکانات و تسهیلات مورد نیاز را در قبال دریافت اجرت ها و هزینه های مربوطه در اختیار متقاضی قرار دهد. یعنی شهرداری اگر خودش خواست، نسبت به جابجایی و سربرداری اقدام کند مانند سایر خدماتی که ارائه می دهد باید قیمت ها را اعلام کند و شورا هم آنها را مصوب کند.

وی اضافه کرد: اما بر اساس لایحه ای که سازمان بوستان ها ارائه کرده است شهرداری قرار نیست این کار را انجام دهد بلکه ناظر بر این است که قرارداد بین شرکت های خصوصی و مردم نوشته شود و این خلاف قانون فرادست است. اگر اینگونه باشد، صدها خدمت توسط بخشی از مردم یا بخشی از شرکت ها به مردم داده می شود، مگر ما در مدیریت شهری برای خرید و فروش نهال، کود و... تعرفه مشخص می کنیم؟ لذا اگر هم قرار است تعرفه مشخص کنیم باید مردم با شهرداری قرارداد بنویسند و شهرداری آن زمان وظیفه خود را به بخش خصوصی برون‌سپاری کند اما طرف حساب، شهرداری باشد.

سالاری با اشاره به جلسه با حقوقدانان اظهار داشت: به فرض که شورا لایحه فعلی را پذیرفت و از این موضوع حقوقی عبور کرد، در اینصورت نیز شاخص تعرفه ای که تدوین شده صرفا بن درخت است و گونه درختان، امکانات حمل ونقل و جابجایی، ریسک های انتقال درخت و فصل مناسب جابجایی درخت مشخص نشده است و ضمانت اجرایی برای رعایت تعرفه هایی که ما مصوب می کنیم مشخص نیست و هزینه های انجام هرس و سبک سازی درختان هم دیده نشده است.

وی افزود: مساله دیگر اینکه مشارکت مردم حذف شده است و در نهایت ما به این دلایل مخالف لایحه هستیم و اگر قرار است تایید شود قراردادها باید بین مردم و شهرداری باشد.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها