کد خبر: 263684
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۲ ۰۸:۵۳:۰۰
| |

دبیر کارگروه محیط زیست مازندران:

ماهیان خزر آلوده‌اند!

دبیر کارگروه محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه کاهش آب دریای خزر به دلیل وجود سدهایی بوده که در شریان‌های اصلی مانند رودخانه ولگا ایجاد شده است، تصریح کرد:  ریختن پساب‌ها به داخل دریا منجر شده که آلودگی آب افزایش یافته و بسیاری از ماهیان دریای خزر آلودگی داشته باشند.

ماهیان خزر آلوده‌اند!
کد خبر: 263684
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۲ ۰۸:۵۳:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ عزیرعابسی دبیر کارگروه محیط زیست مازندران گفت: اگر رشد ناگهانی و مضر جلبکی مداوم اتفاق افتد، جلبک‌ها به مرور می میرند و جسم و بدنه آنها بر کف دریا ریخته شده و شروع به تجزیه می‌کند و از آنجایی که اکسیژن در آب کافی نیست باعث می‌شود متان از آن تولید شده و منجر به مرگ موجودات دریایی شود اما این اتفاق در بخش هایی از دریا سواحل کم عمق مانند میانکاله رخ می‌دهد که جریان آب زیادی ندارند و تبدیل به دریای مرده می‌شود.

دبیر کارگروه محیط زیست مازندران درباره هشدار محققان نسبت به تبدیل‌ شدن دریای خزر به دریای‌مرده و در تشریح بررسی علل آن، توضیح داد: پس از ورود فاضلاب‌ها و پساب‌ها اعم از خانگی یا کشاورزی به داخل آب دریا، مواد غذایی منجر به بارور شدن برخی گونه‌های گیاهی و جلبک‌های رنگی می‌شود، به طوری که چندی پیش در شهرستان‌های چالوس، نوشهر رنگ دریا یک باره عوض شده و رشد جلبک‌ها منجر به قرمز شدن آب دریا شده است.

90 درصد فاضلاب ها در مناطق ساحلی به دریا ریخته می‌شود

وی با بیان اینکه 90 درصد فاضلاب‌ها در مناطق ساحلی به دریا ریخته می‌شود، یادآور شد: باید جلوی این تخلیه گرفته شده و یا اگر این اتفاق می‌افتد به صورت هدفمند و پس از تصفیه این کار انجام شود که با آشغال‌گیری و کاهش آلایندگی در آب رقم خورد.

عابسی تصریح کرد: در بعضی مکان‌ها که تصفیه آب اتفاق می‌افتد باید لوله‌گذاری‌ها به اعماق دریا برده شود و در کف آب فرو رود زیرا وجود پساب ها در ابتدای ساحل و فضای ورودی دریا، آب را می‌راند.

بسیاری از ماهیان خزری آلوده‌اند

دبیر کارگروه محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه کاهش آب دریای خزر به دلیل وجود سدهایی بوده که در شریان‌های اصلی مانند رودخانه ولگا ایجاد شده است، تصریح کرد: ریختن پساب ها به داخل دریا منجر شده که آلودگی آب افزایش یافته و بسیاری از ماهیان دریای خزر آلودگی داشته باشند.

عابسی ادامه داد: در این راستا اولین اقدامی که باید انجام شود این است که به مدار عقلانیت و برگردیم و با ایجاد تصفیه‌خانه‌های اصول این مشکل را تا حدی رفع کنیم، همچنین بهبود وضعیت کشت گلخانه‌ای و مدیریت آب اتفاق بیفتد.

وی تصریح کرد: آنچه تاکنون مشاهده می‌شود حضور دلالانی است که با دریافت تسهیلات میلیاردی به بهانه بهبود وضعیت کشت گلخانه‌ای اقدام به خرید و جابجایی زمین می‌کنند. براساس یافته‌های محققان ایرانی، تراز آب دریای خزر در سال‌های اخیر کاهش یافته است، ضمن آنکه انواع مواد آلاینده و فاضلاب‌های شهری و کشاورزی به این دریا وارد می‌شود که با افزایش بار آلی در بستر و کاهش اکسیژن در این مناطق، دریای خزر در بخش‌های عمیق به محیطی مرده تبدیل خواهد شد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها