کد خبر: 266061
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۹ ۱۴:۳۴:۰۰
| |

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران پاسخ داد؛

علت نرسیدن به درک مشترک در حوزه معماری شهری چیست؟

عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اعلام کرد: متاسفانه در حوزه معماری نتوانستیم زبان قابل فهمی به مردم ارائه دهیم و به اصطلاح زبان معماری را به مردم منتقل کنیم. 

علت نرسیدن به درک مشترک در حوزه معماری شهری چیست؟
کد خبر: 266061
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۹ ۱۴:۳۴:۰۰

اعتمادآنلاین| عبدالرضا گلپایگانی در «همایش نما با محوریت مصالح و جزئیات اجرایی» گفت: امروز نما‌های شهری ویژگی‌هایی دارد که با گذشته متفاوت است؛ در گذشته این سرزمین نما و زیبایی معماری در کوچه و خیابان جلوه نداشت و بیشتر به سوی حیاط خانه گشوده می‌شد، اما امروز جلوه گاه نما‌های ساختمان رو به خیابان هاست و این ویژگی باعث شد این سوال مطرح شود که این نما‌های ساختمانی زمانی که در کنار هم در خیابان قرار می‌گیرند چه تصویری از خیابان شکل می‌دهند.

وی افزود: متاسفانه ما نتوانستیم مدلی از معماری خودمان متناسب با شرایط امروز جهان ایجاد کنیم. اگر در مدیریت شهری بر قاعده 60 به 40 تاکید شده است می‌بینیم که 40 درصد زمین که قرار است در آن بنا ساخته نشود بخش‌های به حاشیه رفته و استفاده نشده است که کارایی مورد نظر را ندارد. گاهی به شکل‌های مختلف این 40 درصد هم به بنا اضافه می‌شود. تاسف بار این است که این الگو حتی به روستا‌های ما هم کشیده شده است.

گلپایگانی با تاکید بر ایجاد این نظم و همسانی در معماری‌های سازه ساختمان‌ها در یک خیابان گفت: امروز ساختمان‌ها در کنار هم هرکدام نوعی از نما را اجرا کرده‌اند که متاسفانه گاه هیچ شباهت و همسانی ندارند.

وی با طرح این سوال که نما باید چه معیار‌های داشته باشد، عنوان کرد: وقتی هنوز برای نما معنایی تعریف نکرده‌ایم چگونه می‌توانیم به آن فکر کنیم یا کارکردی برای آن متصور شویم. در این صورت است که اوضاع نمای ساختمان در کشور آشفته می‌شود. ما متاسفانه در حوزه معماری نتوانستیم زبان قابل فهمی به مردم ارائه دهیم و به اصطلاح زبان معماری را به مردم منتقل کنیم.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران بر ایمنی نما‌ها تأکید کرد و گفت: در یک سال گذشته همکاران من در معاونت معماری و شهرسازی آب بند در نما‌ها را پیگیری کردند که بسیار مهم است و پیش از این کم‌تر مورد توجه قرار گرفته بود. به عنوان مثال در زلزله کرمانشاه با ساختمان‌هایی روبرو بودیم که سازه آسیب ندیده بود، اما نمای آن از بین رفته بود.

گلپایگانی ادامه داد: این مسئله به دلیل رعایت نکردن آب بند در نماست. موضوع دیگر دوام نما در ساختمان است.


به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران لایحه قانون‌مند کردن نما برای ارائه به شورا آماده است و اسناد هدایت سیما و منظر شهری در حال تکمیل و آماده سازی است. ما هم اکنون در محلات و مناطق در حال بررسی ارائه الگو‌ها و سوابقی برای نما هستیم.

وی همچنین از تشکیل کمیته‌ای برای ساختمان‌های ویژه و معماری‌های خاص خبر داد و گفت: این نوع معماری‌ها را بررسی و بهترین‌ها را انتخاب و تشویق کنیم.

گلپایگانی با انتقاد از برخی سیاست‌ها که در گذشته در مدیریت شهری اعمال شده است، بیان کرد: نتیجه این سیاست‌ها این است که شهر پر از خیابان‌هایی است که معماری‌های ناهمگون در کنار هم قرار گرفتند.

منبع: میزان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها