معاون عمران وزیر کشور خبر داد:
فرسودگی 70 درصد اتوبوسهای شهری
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: در حال حاضر از 22 هزار دستگاه اتوبوس شهری در کشور 16 هزار دستگاه معادل 70 درصد آنها فرسوده است.
اعتمادآنلاین| مهدی جمالی نژاد روز شنبه در نشست خبری افزود: ناوگان درون شهری ازجمله اتوبوس ها پیر و فرسوده است و نیاز به بازسازی دارد؛ بر این اساس طرحی از سوی رئیس جمهوری برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور از سال 96 به اجرا گذاشته شد که طبق آن قرار است 19 هزار دستگاه به ناوگان اتوبوسرانی، 48 هزار دستگاه به مینی بوس ها و 6 هزار دستگاه به تعداد کامیون ها اضافه شود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور معتقد است برای اینکه مردم را به سمت ناوگان حمل و نقل عمومی سوق دهیم، باید به بهبود وضعیت این ناوگان بیشتر توجه کنیم.
وی اظهار داشت: وزارت کشور در این زمینه در دو عرصه معاونت عمرانی و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور فعالیت دارد. این سازمان در وضع قوانین و اسناد آسیب شناسی شهرها اقدامات خوبی انجام داده است.
جمالی نژاد افزود: به دلیل اینکه اداره کلان شهرها بسیار مشکل است و همیشه در این زمینه دچار آسیب بوده ایم، برای اولین بار با راه اندازی کمیسیون کلان شهرها تمام آسیب ها را در این کمیسیون بررسی می کنیم و با یک کار کارشناسی از وزارت کشور مصوبه می گیریم.
وی تصریح کرد: هشت سند داریم که نمونه آن اسناد آتش نشانی، مدیریت پسماندها، فضای سبز، مدیریت بحران کلانشهرها، سند اجتماعی و فرهنگی کلانشهرها و دیگر اسناد است؛ البته لایحه اداری و استخدامی شهرداریها نیز در دولت مصوب شده است.
جمالی نژاد در خصوص لایحه درآمدهای پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها که از سال 62 در دستورکار قرار گرفته بود، اظهار داشت: این لایحه پس از 30 سال که کاری برای آن انجام نشده بود، اکنون در حال ارسال به مجلس شورای اسلامی است.
وی با بیان اینکه برخی لایحه ها در دستور بررسی است، تصریح کرد: لایحه مدیریت شهری، لایحه اصلاح انتخاب شهردار، لایحه دهیاری ها و مدیریت یکپارچه آتش نشانی شهری و روستایی اکنون در حال پیگیری است.
جمالی نژاد به اقدامات 40 ساله این سازمان اشاره کرد و گفت: تشکیل پنج دوره شورای اسلامی شهر و روستا، تشکیل 793 شهرداری جدید که تعداد شهرداری ها از473 به هزار و 276 مورد شهرداری رسیده است، تشکیل 73 هزار دهیاری و ایجاد سیستم مدیریت پسماند در روستاها از جمله اقدامات صورت گرفته در این مدت بوده است.
وی با بیان اینکه به رغم جوسازی هایی که مدیران زن کمتر به کار گرفته می شوند، تصریح کرد: اکنون ما دو مدیر زن در این سازمان داریم، همچنین 2 هزار و 567 دهیار از بانوان هستند. سه هزار و 600 نفر از اعضای شورای اسلامی شهر و روستا نیز زن هستند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: طول خطوط ریلی کشور که اکنون 295 کیلومتر است به 830 کیلومتر در آینده افزایش می یابد و 289 کیلومتر خطوط ریلی در حال ساخت و 245 کیلومتر نیز در حال طراحی است. اکنون 9 شهرداری در حوزه ریلی فعالیت دارند که پنج شهرداری در حال بهره برداری از این خطوط و چهار شهر دیگر نیز در حال آماده سازی هستند. البته دو شهر اسلامشهر و رشت نیز به این آمار ریلی اضافه خواهند شد.
وی تصریح کرد: برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی که از سال 95 شروع شد 71 هزار دستگاه اسقاط شده و 61 هزار نفر تاکسی جدید دریافت کرده اند. البته در سال 96 تعداد 13 هزار و 909 دستگاه و در سال جاری حدود یک هزار دستگاه تحویل شده است که با خودروسازان توافقاتی خواهیم داشت تا این آمار افزایش یابد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور درباره طرح زوج و فرد که از سال آینده به عنوان طرح کاهش آلودگی اجرا می شود، نیز تاکید کرد: امیدواریم این طرح که از تیرماه به اجرا گذاشته می شود باعث کاهش آلودگی هوا شود.
وی به سند توسعه شهر تهران نیز اشاره کرد و گفت: این سند در قالب مصوبات شورای شهر است و در فرمانداری تهران بررسی شده است که خوشبختانه این سند، اسناد بالادستی را نیز دارد.
جمالی نژاد در پاسخ به این سوال که چرا در دولت دوازدهم تاکنون پیشرفت طرح مترو مطلوب نبوده است، تصریح کرد: با وجود مشکلات اقتصادی که دولت با آن مواجه است اما اقدامات خوبی در بحث مترو به ویژه در کلانشهر ها انجام شده است و در این دولت فازهای مختلفی از خطوط مترو به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: به همین منظور 2 هزار دستگاه واگن در حال مناقصه است که تاکنون برای حدود 774 دستگاه واگن برای تبریز، اصفهان، شیراز، قم و خط سه مشهد، 570 دستگاه برای تهران و مشهد و 395 دستگاه در دومین قرارداد برای اصفهان، شیراز و قم منعقد شده است که می بایست مابه التفاوت 18 میلیون یورویی آن به گمرک داده شود.
وی برخی از مشکلات توسعه مترو را شرایط بانکی کشور، متوقف بودن فاینانس از کشور چین و پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز برای 395 دستگاه واگن عنوان کرد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور درباره وضعیت شهرداری های کوچک نیز گفت: معتقدیم نظام شهری در کشور بیمار است و بیماری به نام سندرم کلانشهری در کشور وجود دارد و متاسفانه همه از سمت شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ می آیند و در آینده می بینیم که همه شهرهای کوچک و میانی و روستاها خالی از سکنه می شود.
جمالی نژاد ادامه داد: ما باید به شهرهای کوچک بیشتر توجه کنیم تا تعادل بخشی بیشتری بر آنان صورت گیرد البته بیشترین توجه را به شهرهای کوچک و روستاها داریم و قرار است مبلغی برای این موضوع تخصیص داده شود.
وی در ادامه به انتخاب شهردار نیز اشاره کرد و گفت: ضوابط انتخاب شهرداران مقداری سختگیرانه است چون پست مهمی است و شهرداران بیش از 300 کار و مأموریت متفاوت دارند و به همین منظور یک آییننامه تنظیم شده است چون برخی از شهرداران جنس عمرانی برخی فرهنگی و برخی خدماتی هستند اما ما معتقدیم شهردار باید جامعه نگر باشد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه اکنون یکهزار و 276 شهردار داریم، گفت: تعداد انگشت شماری از شهرهای کشور شهردار ندارند که تلاش می شود برای آنها شهردار انتخاب شود.
وی همچنین به ایجاد دستورالعملی برای برخی مشاغل مزاحم اشاره کرد و گفت : برای دست فروشان نیز این دستورالعمل تهیه میشود اگرچه معتقدیم برخورد سلبی نباید با دستفروشان کرد بلکه باید ایجابی باشد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور در ادامه به موضوع کم آبی نیز اشاره کرد و گفت: اخیراً شهرداریها نیز دغدغه کم آبی را پیدا کردند که استفاده از آب باید به عنوان یک موضوع مهم مدنظر آنها باشد به همین منظور 330 شهر را برای جداسازی آب خانگی از فضای سبز در نظر گرفته ایم.
وی گفت: بیشترین مهاجرت معکوس از استان خوزستان است اگرچه تهران مهاجرپذیرترین شهر است، البته معتقدیم بحث مهاجرت هنوز متوقف نشده است اگرچه کمی کند شده است. در سال 90 تا 95 حدود 4 میلیون و 300 هزار نفر بین 429 شهرستان جابجا شدند که 20 شهرستان 42،8 درصد مهاجران را به خود اختصاص داده است که شهرهای تهران کرج و مشهد بیشترین مهاجر پذیری را داشتند.
رجب صلاحی معاون شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور نیز گفت: مترو یک پروژه خیلی سنگین در ایران است به طوری که برای هر کیلومتر خط مترو در سالهای گذشته 250 میلیارد تومان هزینه می شد اما اکنون 350 تا 400 میلیارد تومان پول نیاز است.
وی ادامه داد: دولت در حوزه حمل و نقل ریلی به شهرها کمک می کند تا 50 درصد هزینهها را پرداخت کند و این کمک ها در بخش تاسیسات و تجهیزات است. اکنون 10 هزار میلیارد تومان بر اساس تملک دارایی ها و شهرداری ها داده شده است و 12 هزار میلیارد تومان نیز در قالب اوراق مشارکت به کلانشهرها کمک شده است و امسال چهار هزار و 100 میلیارد تومان به کل شهرها در قالب اوراق مشارکت پرداخت می شود.
سعیدرضا جندقیان معاون دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاری کشور نیز گفت: اکنون 37 هزار و 481 دهیاری در کشور مجوز دارد که 35 هزار دهیار در آنها مستقر است و برای 20 میلیون و 670 هزار جمعیت روستایی خدمات انجام می دهند.
وی تصریح کرد: از سال 82 با تاسیس دهیاری ها تا پایان سال 1397حدود 19 هزار و 600 میلیارد تومان منابع بین روستاییان توزیع شده است که 15 هزار و 500 میلیارد آن در دولت یازدهم و دوازدهم بوده است که بیش از 80 درصد این اعتبار است.
جندقیان با بیان اینکه 2 هزار و 580 دهستان و 38 هزار روستا از این منابع برخوردار هستند، گفت: ما برای توزیع منابع روستایی 94 درصد سرانه روستایی را در دولت یازدهم و دوازدهم افزایش دادیم و دولت تدبیر و امید برای تعادل بخشی در عرصه روستایی تلاشهای زیادی کرده است.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید