آمادگی سازمان نظام روانشناسی برای حضور پارهوقت مشاوران در مدارس
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از ارائه طرحی در حوزه روانشناسی برای مدارس خبر داد و گفت: مشاوران ما میتوانند به طور پارهوقت در مدارس حضور پیدا کنند و یا اساتید دانشگاهی که در دانشگاه ها هستند بخشی از وقت پژوهشی خود را در مدارس بگذارند.
اعتمادآنلاین| محمد حاتمی در "پنجمین همایش ملی روانشناسی مدرسه" افزود: لذا در قالب تفاهم نامه امروز این طرح امضا خواهد شد. در صورتی که وزیر آموزش و پرورش دستور دهند، کار گروهی در آموزش و پرورش تحت عنوان شورای اجتماعی مقابله با آسیبهای روانی شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه اعتقاد ندارم که باید سه وزارتخانه متصدی آموزش کشور باشند، گفت: آموزش و پرورش نیازمند پیوند است تا از دستاوردها در روشهای آموزشی و تربیتی استفاده کنند و این همایشها پیوند خوبی برای ارتباط دانشگاه و مدرسه است.
وی با بیان اینکه در دهه پنجم انقلاب اسلامی به سر میبریم که تهدیدهای امنیتی، فرهنگی، اقتصادی را پشت سر گذاشته و این تهدیدها اثری بر روی مردم نگذاشته است، تاکید کرد: اما در جنگ نرم، مدرسه و دانشآموز در نوک حمله دشمنان قرار دارند و این میتواند بر روی تفکر و نگرش جوانان و خانوادهها اثرگذار باشد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به آمارهایی درباره اختلالات روانی، استرس و اضطراب گفت: این آمارها نگرانکننده است و دشمن در این خصوص پیشرویهایی کرده است. مدرسه خط اول است و ما باید بر روی این مسئله بیشتر بیندیشیم.
حاتمی با بیان اینکه آموزش و پرورش در رفتارسازی و ایجاد رفتار مهمترین نهاد و سازمان است، درباره رفتارهای پرخطر در مدرسه، گفت: تحقیقاتی در چندین سال گذشته در این زمینه انجام شده که دارای 30 مؤلفه درباره کسانی که مردود شدند، است. تفاوت معناداری بین کسانی که قبول شدند با کسانی که مردود شدند، وجود دارد و مشخص شد این موضوع ریشه روانی دارد که نشان میدهد وجود روانشناس و مشاور در مدرسه ضروری است.
وی با اشاره به رفتار سالم در مدرسه بیان کرد: 90 درصد رفتار سالم وجود دارد که باید آن را حفظ و ارتقا دهیم. یکی از ابزارهایی که وجود دارد روانشناسی است که میتواند در این زمینه به ما کمک کند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه برای حفظ انقلاب، بعد از جنگ تحمیلی مهمترین مسئله ما باید مدرسه و دانشآموزان باشند، گفت: نظام روانشناسی کشور 25 هزار عضو دارد که میتواند به آموزش و پرورش خدمت کند.
حاتمی ادامه داد: کارگروهی با همکاری وزارت آموزش ایجاد شد و به چهار نتیجه رسیدیم؛ میتوانیم با همکاری وزارت آموزش و پرورش و انجمن روانشناسی تربیتی در خصوص صلاحیتهای روانشناسان و مشاوران و افزایش توانمندسازی حرفهای آموزش و پرورش کمک کنیم. همچنین 800 مرکز ما در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد و سومین نتیجه هم سلامت روان معلمان است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه در آموزش و پرورش کمبود روانشناس و مشاور وجود دارد و آموزش و پرورش توان جبران آن را ندارد، افزود: طرحی را آماده کردیم که مشاوران ما میتوانند به طور پارهوقت در مدارس حضور پیدا کنند و یا اساتید دانشگاهی که در دانشگاهها هستند بخشی از وقت پژوهشی خود را در مدارس بگذارنند.
لذا در قالب تفاهم نامه امروز این تفاهمنامه امضا خواهد شد. در صورتی که وزیر آموزش و پرورش دستور دهد کار گروهی در بطن آموزش و پرورش تحت عنوان شورای اجتماعی مقابله با آسیبهای روانی شکل میگیرد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید