معاون پرستاری وزارت بهداشت:
مردم بیش از 50 کشور برای درمان به ایران میآیند
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پیش از انقلاب اسلامی بیشتر پزشکان و نیروهای سلامت وارداتی و عمدتاً از کشورهای هند و پاکستان بودند، گفت: امروز به لطف انقلاب اسلامی در 27 رشته فوق تخصصی پزشک تربیت شده و از بیش از 50 کشور برای گرفتن خدمات درمانی به ایران سفر می کنند.
اعتمادآنلاین| دکتر مریم حضرتی در مراسم گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه شاهد، با بیان این مطلب اظهار داشت: پیشرفتهای کشور در حوزههای مختلف و به خصوص حوزه سلامت، بهداشت، درمان، مراقبت و آموزش بعد از انقلاب اسلامی بسیار چشمگیر بوده است.
وی با اشاره به برخی شاخصهای جهانی که در نظام سلامت دنیا مورد توجه است، افزود: یکی از این شاخصهای مهم، امید به زندگی است که این شاخص بین ایرانیان پیش از انقلاب، 55 سال بود که امروز به 76.2 سال رسیده است.
بنابر اعلام وبدا، معاون پرستاری وزیر بهداشت، کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران را نیز یکی از این شاخصها دانست و تصریح کرد: پیش از انقلاب، مرگ و میر نوزادان زیر یک سال 120 در یک هزار نفر بود و امروز این آمار به 4.13 در یک هزار نفر رسیده است و همچنین مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه پیش از انقلاب حدود 80 تا 100 نفر در یک هزار بود و امروز این آمار به 5.9 در یک هزار نفر رسیده و نرخ مرگ و میر مادران باردار نیز از 200 مورد به 20 مورد در هر 100 هزار نفر رسیده است.
حضرتی با اشاره به اینکه پیش از انقلاب اسلامی بیشتر پزشکان و نیروهای سلامت وارداتی و عمدتاً از کشورهای هند و پاکستان بودند، گفت: امروز به لطف انقلاب اسلامی در 27 رشته فوق تخصصی، پزشک تربیت شده و از بیش از 50 کشور برای گرفتن خدمات درمانی به ایران سفر میکنند.
وی با بیان اینکه ایران در زمره سه کشور پیشرو در پیوند مغز و استخوان است، افزود: ایران رتبه چهارم در درمان ژنتیک و رتبه هفتم در تولید داروهای خاص را داشته و جزو پنج کشور جهان در کاشت حلزون شنوایی است و این افتخارات نظام سلامت بعد از انقلاب اسلامی کسب شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، افزایش تختهای بیمارستانی را از 55 هزار تخت پیش از انقلاب به 148 هزار تخت برشمرد و گفت: در سال 50 تنها 37 درصد شهرهای ما دارای بیمارستان بودند، اما اکنون علاوه بر افزایش سه برابری شهرها، 97 درصد شهرهای کشور دارای بیمارستان است.
حضرتی با اشاره به تحولات و پیشرفتهای اساسی پرستاری در دوران بعد از انقلاب، گفت: در حال حاضر 40 هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری در حال تحصیل هستند. همچنین در حدود 192 دانشکده پرستاری فعالیت دارند که از این تعداد 109 دانشکده دولتی و مابقی آزاد هستند.
وی افزود: 2 هزار عضو هیأت علمی رشته پرستاری با درجه استادی، دانشیار، استادیار و مربی فعال بوده و 16 مرکز تحقیقات پرستاری فعال داریم که به صورت شبکه ملی تحقیقات در حال فعالیت هستند.
حضرتی با اشاره به انتشار 30 مجله علمی - پژوهشی نمایه شده در نمایههای بینالمللی ISI و SCOPUS در حوزه پرستاری، گفت: 25 درصد سهم تولید علم در حوزه سلامت به گروه پرستاری اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه جمعیت ایران رو به سالمندی است و در 30 سال آینده جمعیت ایران با سونامی رشد جمعیت سالمندی مواجه است و تعداد سالمندان به 2 برابر خواهد رسید، افزود: به همین دلیل باید به منظور مراقبت از جامعه سالمندان در آینده، برنامههایی برای پرستاری جامعهنگر داشته باشیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، به فعالیت یک هزار مرکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از برنامههای مهم معاونت پرستاری جهت کاهش هزینههای درمان و بستری و افزایش رضایت و رفاه مردم و ارتقای سطح سلامت آنان، حضور پرستاران در جامعه است.
حضرتی گفت: پروانه صلاحیت حرفهای یک هویت برای پرستاران در همه دنیا محسوب میشود. پرستاران با دریافت این پروانه هم از لحاظ اخلاقی، هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ مسائل قانونی و حقوقی تأیید میشوند. همچنین تاکنون 17 هزار پروانه صلاحیت حرفهای صادر شده است که از سال آینده روند این کار از طریق سازمان سنجش برای پرستاران فارغ التحصیل انجام میشود و پروانه صلاحیت حرفهای را دریافت میکنند.
همچنین معاون پرستاری وزارت بهداشت از تدوین و تصویب آئین نامه پرستار تخصصی خبر داد و گفت: این آئین نامه به زودی ابلاغ میشود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید