کد خبر: 275838
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۳ ۱۵:۰۷:۰۵
| |

رونمایی از سامانه برخط پایش تالاب گاوخونی

سامانه پایش برخط وضعیت کمی آب رودخانه زاینده‌رود در بند شاخ کنار تالاب بین‌المللی گاوخونی رونمایی شد.

رونمایی از سامانه برخط پایش تالاب گاوخونی
کد خبر: 275838
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۳ ۱۵:۰۷:۰۵

اعتمادآنلاین| ‌ سامانه پایش برخط وضعیت کمی آب رودخانه زاینده‌رود در بند شاخ کنار تالاب بین المللی گاوخونی با حضور سید حسن قاضی عسگر- معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان، دکتر سید رحمان دانیالی - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان و برخی از مسئولان استانی و شهرستان اصفهان در سالن جلسات اداره حفاظت محیط زیست استان از طریق اینترنت رونمایی شد.

این سامانه با قابلیت پایش وضعیت ریزگردها و غبار در این منطقه به‌صورت برخط ، پایش برخط وضعیت گونه‌های جانوری و گیاهی و قابلیت دید درشب با رقمی بالغ بر 150 میلیون تومان در مدت کمتر از یک ماه مورد بهره برداری قرار گرفت.

سید حسن قاضی عسگر - سرپرست معاونت امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان - در این آیین با قدردانی از زحمات کارکنان حفاظت محیط زیست استان در بخش‌های مختلف گفت: امیدواریم این سامانه به بهبود وضعیت محیط زیست استان کمک کند.

وی با اشاره به اینکه در شرایط سخت جنگ اقتصادی باید حساب شده عمل کرد،اظهارکرد: یکی از این جبهه‌هایی که می‌توانیم در آن بجنگیم مبارزه با بوروکراسی اداری است و این بوروکراسی متاسفاته به صورت مزمن درآمده است و کسانی هم که در ادارات مشغول هستند خودشان متوجه نیستند چه اتفاقی می‌افتد.

معاون استاندار با بیان اینکه باید اول قبل از هر چیز مشکل بوروکراسی در ادارات مرتفع شود،گفت: به‌خصوص در محیط زیست که در بخش‌های مختلف تاثیرگذار است باید نقش پدرانه، دلسوازنه و آینده‌نگرانه داشته باشیم.

وی با تاکید بر ضرورت حفظ الزامات زیست محیطی در توسعه پایدار اظهارکرد: در این شرایط سخت اقتصادی برای سرمایه‌گذاران باید بهترین راه‌حل را ارائه داد و اجازه ندهیم مردم سرگردان باشند.

وی با اشاره به سلامت اداری و تاکید بر حفظ آن گفت: در این زمینه حساس هستیم و کمیته نظارت ارزیابی محکمی تشکیل دادیم و قرار است همه دستگاه‌ها بیش از گذشته تحت نظارت قرار گیرند.

قاضی عسگر همچنین با اشاره وضعیت خشکسالی کشور و استان اصفهان گفت: وضعیت سختی است و اعتقاد دارم آنچه می‌بینیم نتیجه سوء مدیریت و ناکارآمدی دردهه‌های گذشته است.

وی افزود: در همه حوزه‌ها ما با تغییر اقلیم مواجه شدیم که هیچ مدلی این را پیش بینی نمی‌کرد و بسیار بسیار سریع تر از آن چه همه مدل‌ها پیش بینی می‌کردند، اتفاق افتاد.با وجود اینکه در حال حاضر مدیریت آن بسیارسخت شده و می‌شود این مشکل را حل کرد. راهکارهای متعددی برای این موضوع احصا شده است و قرارشد دستگاه‌های اجرایی راه حل‌هایشان را برای موضوع سازگاری با کم آبی به دبیراین کارگروه بدهند تا پیگیری شود.

قاضی عسگر اضافه کرد: به این نتیجه رسیدم این کارگروه ساختار مناسبی نداشته است و به همین دلیل یک سال از این کارگروه می‌گذرد و هنوز برنامه اصفهان دراین زمینه مشخص نیست و تدوین نشده است.

وی گفت: در این راستا ستاد اجرایی کارگروه سازگاری با کم آبی را تشکیل دادیم و این ستاد اجرایی کمیته تخصصی در موضوعات مختلف خواهد داشت تا افراد متخصص و کارآمد راهکارهای دستگاه‌های اجرایی را جمع‌بندی کنند و راهکار تخصصی ارائه دهند.

وی همچنین بر راهکارهای درازمدت و کوتاه مدت اصلاح الگوی کشت تا اصلاح سبک زندگی سالم در راستای حفظ محیط زیست تاکید و اظهارکرد: باید در این زمینه کار شود و اولویت‌بندی صورت گیرد.

قاضی عسگر افزود: اگر در تالاب بین‌المللی گاوخونی آلاینده‌ها و فلزات سنگین سمی، مسئله‌ساز است باید طرحی روی آن برای رفع این مشکل تهیه و تامین اعتبار شود.

در این آیین سید رحمام دانیالی - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان - با قدردانی از عیسی کلانتری - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - در حمایت از تامین اعتبارات لازم در انجام پروژه‌های تحقیقی و حفاظتی گفت: در این راستا جوامع محلی و سازمان‌های مردم نهاد زیست‌محیطی نیز برای راه‌اندازی این سامانه برخط تلاش زیادی کردند.

وی افزود: این سامانه با قابلیت پایش وضعیت ریزگردها و غبار در منطقه مذکور به‌صورت برخط، پایش برخط وضعیت گونه‌های جانوری و گیاهی و قابلیت دید درشب با رقمی بالغ بر 150 میلیون تومان با تجهیزات سازگار با محیط زیست و استفاده از انرژی خورشیدی در مدت کمتر از یک ماه مورد بهره برداری قرار گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود: این تالاب حق‌آبه دارد و اگر تامین نشود برای کشور معضل خواهد شد و در شعاع 500 کیلومتری اثر می گذارد.اگر به موضوع حق‌آبه تالاب بین المللی توجه شود، به غیر از مباحث زیست‌محیطی برای بازرگانی، صنعت و کشاورزی و سایر بخش ها هم مفید است.

در این نشست همچنین حسین اکبری - سرپرست معاونت پایش اداره کل حفاظت محیط زیست - گفت: 95 درصد تالاب بین المللی گاوخونی خشک شده است و متاسفانه تا یک ماه قبل آورده تالاب بین المللی گاوخونی 130 لیتر بر ثانیه پساب بود.

وی با بیان اینکه پیگیری‌های حفاظت محیط زیست برای تخصیص چند میلیون متر مکعب پساب بی نتیجه مانده است، گفت: سهم تالاب گاوخونی از رهاسازی 20 روزه رودخانه زاینده رود فقط ته مانده آب بود و چیزی برای تالاب نداشت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست این سامانه که با اعتباری بالغ بر 150 میلیون تومان به بهره برداری رسید، دارای سه دکل 18 متری ، 24 متری و 30 متری برای پایش وضعیت آنلاین گرد و غبار و حفاظت از تالاب گاوخونی است.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها