کد خبر: 276531
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۵ ۱۵:۰۱:۰۰
| |

تبعات عدم تصویب لایحه اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی چیست؟

عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس گفت: اگر لایحه اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی تصویب نشود، افراد زیادی در کشور فاقد هویت و سرنوشت باقی می­­‌مانند.

تبعات عدم تصویب لایحه اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی چیست؟
کد خبر: 276531
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۵ ۱۵:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ جلیل رحیمی جهان‌آبادی عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس و نماینده مردم تربت‌جام، تایباد و باخزر از جمله نمایندگانی است که در حوزه انتخابیه‌اش با مسئله هویت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی مواجه است.

عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی-پدرخارجی اظهار داشت: این لایحه در آبان ماه امسال از سوی هیئت دولت تقدیم مجلس شد و با توجه به اهمیت مسئله بلافاصله در دستور کار کمیسیون قضایی مجلس قرار گرفت.

وی با بیان اینکه کمیسیون قضایی چندین ماه بود که طرح‌های دیگری را برای اصلاح وضعیت هویت و تابعیت فرزندان ناشی از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی بررسی می‌کرد اظهار داشت: این طرح‌ها با حضور کارشناسانی از تمام دستگاه‌های ذی‌نفع بررسی می‌شد، اما با توجه به اینکه در سال 1393 طرح تصویب شده در مجلس شورای اسلامی برای بهره‌مندی این کودکان و افراد از حقوق شهروندی از سوی شورای نگهبان به دلیل مغایرت با اصل 75 قانون اساسی رد شده بود، بهتر دیدیم روی لایحه ارائه شده از سوی دولت تمرکز کنیم.

رحیمی جهان‌­آبادی گفت: این لایحه در کمیسیون قضایی به تصویب رسید و منتظر هستیم تا در صحن علنی به رای گذاشته شود. در این راستا من هم جزو موافقان آن بودم.

وی تصریح کرد: روند تهیه این لایحه به این صورت بود که ما در ابتدا آن را آماده کردیم و در این مسیر تمام قوانین مربوط به ماده واحده سال 85 را هم اصلاح کردیم. اما با توجه به اینکه طرح مذکور بار مالی داشت، دولت را مجاب کردیم تا آن را در قالب لایحه به مجلس ارائه دهد.

نماینده مردم تربت‌جام، تایباد و باخزر ادامه داد: لایحه کنونی دولت هم تمام موارد مدنظر ما را دربرمی‌­گیرد که در هفته­‌های گذشته اعضای کمیسیون حقوقی مجلس به آن رای مثبت دادند. امیدواریم هرچه سریع‌تر این لایحه در صحن نیز مطرح شود.

وی در مورد تبعات عدم تصویب لایحه در صحن علنی بیان کرد: اگر این لایحه تصویب نشود، افراد زیادی در کشور فاقد هویت و سرنوشت باقی می­­‌مانند. بسیاری از این افراد پدرانشان رهایشان کرده و از ایران خارج شده‌­اند و مادرشان هم هیچ­ گونه دسترسی به امکانات اولیه مثل دفترچه‏ بیمه، یارانه، سند هویتی و شناسنامه برای ادامه تحصیل ندارند. لذا وظیفه ما به‌عنوان انسان و یک ایرانی این است که از این زنان حمایت کنیم تا دست‌کم فرزندانشان هویت ایرانی داشته باشند و در محرومیت و تبعیض بزرگ نشوند.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها