10درصد کودکان پیشدبستانی بیشفعال هستند
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: حدود هشت تا 10 درصد کودکان ایرانی در سنین پیش دبستانی به بیش فعالی مبتلا هستند.
اعتمادآنلاین| میثم نجف زاده روز چهارشنبه افزود: مطالعات نشان داده است که احتمال ابتلا به بیش فعالی در پسران سه برابر بیشتر از دختران است.
وی، ژنتیک و سابقه اختلالات ذهنی، مواجهه با سموم محیطی مانند سرب، مواد سمی به خصوص در رنگ های نقاشی یا فلزات درون لوله کشی ها، مصرف الکل و دارو توسط مادر و نیز سیگار کشیدن مادر در بارداری، مواجهه مادر با سموم محیطی و تولد زودرس و کم وزنی نوزاد هنگام تولد را از مواردی بیان کرد که کودکان را مستعد ابتلا به بیش فعالی می کند.
نجف زاده، با بیان اینکه عوامل تغذیه ای نقش بسیار مهمی در ابتلای کودکان به این اختلال شایع رفتاری دارد، اظهار داشت: مغز انسان حدود 6 درصد چربی دارد که اسیدهای چرب امگا 3 سهم بیشتری را به خود اختصاص داده و یکی از نقش های مهم اسیدهای چرب ضروری، برقراری ارتباط و انتقال بین سلول های مغز است.
نجف زاده ادامه داد: اسید چرب امگا 3 که برای رشد و عملکرد مغز ضروری بوده ممکن است رفتار، حافظه و کمبودهای رفتاری و شخصیتی را بهبود بخشد.
این پزشک اضافه کرد: کودکان مبتلا به بیش فعالی دارای سطح پایین تری از اسیدهای چرب ضروری هستند که در نتیجه مشکلاتی در یادگیری، رفتار، خواب و عملکرد ایمنی آنان ایجاد می کند.
نجف زاده، بهترین منبع اسیدهای چرب امگا 3 را در ماهی های آزاد مثل سالمون، ساردین و میگو دانست و آجیل ها، لوبیای سویا، روغن بادام زمینی و روغن زیتون را از دیگر منابع حاوی این منبع غذایی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه کمبود «روی» نیز ارتباط مستقیمی در بروز بیش فعالی کودکان دارد، گفت: کمبود روی در کودکان مشکلاتی از قبیل خشونت، کج خلقی، گریه های زیاد، بیزاری و نفرت و ناتوانی در تمرکز را ایجاد می کند و با مصرف شیر و محصولات لبنی، پنیر، غلات کامل، لوبیا های خشک، مغزها و محصولات سویا می توان این کمبود را برطرف کرد.
نجف زاده به کمبود کلسیم اشاره کرد و افزود: این کمبود ممکن است بیش فعالی را به وجود آورد، با تنظیم یک برنامه غذایی مناسب حاوی کلسیم نظیر شیر، پنیر، نان، ماست، سبزیجات برگ سبز مانند کلم، برگ های سبز شلغم، یا مکمل های کلسیم، می توان این کمبود را برطرف کرد.
وی تصریح کرد: آلرژی های غذایی نیز مانند شکر، شکلات، طعم دهنده ها و افزودنی ها نیز می توانند باعث بیش فعالی شوند و امروزه این مواد به راحتی در دسترس کودکان قرار می گیرد.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: تشخیص زودهنگام می تواند درمان بیش فعالی را جلو بیندازد و بهتر است والدین، علائم و نشانه های بیش فعالی را بشناسند.
نجف زاده خاطرنشان کرد: هر کودکی که تحرک و جنب و جوش بالایی داشته باشد، یک کودک بیش فعال نیست و کودکان بیش فعال، قابلیت ها و استعدادهای قوی و قابل پرورشی دارند که با اهمیت دادن به آنها می توان آینده ای روشن را برای این کودکان ترسیم کرد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید