کد خبر: 282111
|
۱۳۹۸/۰۱/۱۷ ۱۲:۳۴:۱۶
| |

فعالیت و کوشش موسسات مردمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی

سازمان های مردم نهاد در سال های اخیر فعالیت های زیادی را در کاهش آسیب های اجتماعی و گسترش توسعه در بخش های مختلف انجام داده اند؛ اتمام پروژه های نیمه تمام مدرسه سازی و راه اندازی مراکز درمانی، خانه بهداشت، پایگاه اورژانس و کمک به بیماران نیازمند از جمله این اقدامات است.

فعالیت و کوشش موسسات مردمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی
کد خبر: 282111
|
۱۳۹۸/۰۱/۱۷ ۱۲:۳۴:۱۶

اعتمادآنلاین| ‌ بسیاری از موسسات غیردولتی طی سال های گذشته در صدد بوده اند تا بهترین خدمت رسانی را با حمایت خیرین برای جامعه هدفشان به انجام برسانند. آنها در سال 97 نیز همچون سال های گذشته کمر همت بسته و اقدامات مفیدی را برای مردم نیازمند یا آسیب دیده انجام دادند.

پایان پروژه های نیمه تمام

جامعه یاوری فرهنگی یکی از این موسسات است که به ویژه در بخش مدرسه سازی و خدمات مربوط به دانش آموزان مناطق نیازمند کوشا بوده است. آنها در سالی که گذشت، در بخش مدرسه سازی 24 تفاهم نامه به ارزش چهار میلیارد و 913 میلیون تومان منعقد کردند. این تفاهم نامه ها در استان های خراسان رضوی و جنوبی، هرمزگان، البرز، سیستان و بلوچستان و اردبیل انجام شد که بخش بزرگی از این پروژه ها مربوط به پروژه های نیمه تمام دولتی هستند. پروژه هایی که معمولا در سال های 1388 و 89 کلنگ زنی شده بود و تا امروز نیمه تمام باقی مانده اند. در این میان خیرین جامعه یاوری فرهنگی تلاش دارند تا با تکمیل این پروژه ها، سرمایه ملی مردم را که محبوس مانده بود، کامل کرده و به اتمام برسانند.


رضا درمان گفت: در بخش دیگر و در خصوص مدرسه سازی در سال 97 پروژه هایی را آماده و در مجموع 29 پروژه به آموزش و پرورش تحویل دادیم. در این پروژه ها در مجموع 11.138 مترمربع فضای آموزشی تکمیل و تحویل شده و همچنین در این پروژه ها در مجموع 95 کلاس درس، دو خوابگاه و نیز سه سالن چند منظوره احداث شده است.


درمان تاکید کرد: یکی از روش های حمایتی جامعه یاوری فرهنگی، برگزاری کمپین های حمایت از یک موضوع مشخص در فضای مجازی است. کمپین افطار 20 و کمپین کوله پشتی مهر نمونه هایی از این پویش ها است. در سال های اخیر و در ماه مبارک رمضان جامعه یاوری فرهنگی از بانیان خیر درخواست می کند تا نیات خود برای میهمانی افطار را به دانش آموزان خوابگاه های کشور هدیه کنند. به این صورت که آنها هزینه های تهیه و تحویل غذای گرم را به تعداد مورد نظر خود به جامعه یاوری فرهنگی پرداخت کرده و ما این هزینه ها را در قالب افطار در ایام ماه رمضان در خوابگاه های دانش آموزی توزیع می کنیم تا جایی که در سال 1397 در کمپین افطار 20 تعداد 20 هزار و 748 پرس غذای گرم را در میان دانش آموزان توزیع کردیم.


مدیرعامل جامعه یاوری اضافه کرد: کمپین کوله پشتی مهر نیز مربوط به روزهای بازگشایی مدارس می شود و دانش آموزانی که امکان تهیه کیف مدرسه و لوازم تحریر مناسب را ندارند با کوله پشتی مهر و کمک خیرین می توانند با خیال راحت راهی مدارس شوند. امسال جامعه یاوری فرهنگی مثل سال های گذشته در جریان این کمپین از مردم درخواست کرد تا در قالب هدایایی این اقلام را برای ورود دانش آموزان نیازمند به مدرسه فراهم کنند و در پایان این پویش توانستیم در این کمپین تعداد 10هزار و 22 عدد کوله پشتی همراه با لوازم تحریر مورد نیاز دانش آموزان تهیه و در میان آنها توزیع کنیم.


وی تصریح کرد: اتفاق مهم این پروژه ها این بود که از شرکت های تجاری هم خواسته شد تا در قالب مسئولیت اجتماعی خود در این طرح مشارکت کنند. ما از آنها خواستیم کوله پشتی هایی را که به بچه ها هدیه می کنند، توسط کارکنان خود در روستاهای نیازمند اطراف محل کارخانه خود توزیع کنند. در نهایت این طرح شور و حال خوبی را در میان دانش آموزان و همچنین پرسنل شرکت های تجاری ایجاد کرد.


درمان در پایان با اشاره به انجام پروژه آموزش حین تولید در جامعه یاوری فرهنگی گفت: آموزش حین تولید یکی از پروژه هایی است که در چهار سال گذشته در جامعه یاوری فرهنگی اجرا می شود. در این پروژه دختران هنرستانی در رشته «طراحی و دوخت لباس» در طول سال و به عنوان بخشی از فعالیت های عملی دوره آموزشی خود، مشغول دوخت لباس هایی می شوند که در زمان هایی مانند عید نوروز یا ابتدای مهرماه به دانش آموزان نیازمند همان منطقه از سوی یاوران جامعه یاوری فرهنگی و با حمایت مالی آنها، هدیه می شود.


مدیرعامل جامعه یاوری افزود: در مجموع در سال 1397 تعداد 12 هزار و 607 دست لباس در سایزهای مختلف و مناسب با دانش آموزان نیازمند توسط هنرجویان دختر هنرستانی دوخته و توزیع شد.

زیر تیغ عشق و انسانیت


موسسه خیریه محکم نیز در سال گذشته فعالیت های خوبی را برای کمک به اقشار نیازمند که از بیماری های بدو تولد رنج می بردند، انجام داده است.


صادق طبیعی کارشناس ارشد پزشکی و جانشین دکتر دلشاد مدیرعامل این خیریه گفت: در سال گذشته یکی از برنامه های این موسسه فرستادن 6 جراح فوق تخصص اطفال به مناطق محروم برای جراحی بیماران بوده است. این بیماران در صف انتظار هستند و هر 10 روز یک بار از سوی این پزشکان در مناطق محروم به ویژه زاهدان و بندرعباس معالجه و جراحی می شوند.


وی افزود: میناب، جاسک، بندر لنگه و قشم مناطق جنوبی ما هستند که در آنجا دفاتر محکم دایر و بیماران می توانند برای معالجه و درمان به آنجا مراجعه کنند. در صورت نیاز نیز با حمایت یاوران محکم، برای جراحی و ادامه درمان به مناطقی که تجهیزات بیشتری وجود دارد مثل مشهد یا شیراز و تهران می روند.


طبیعی اضافه کرد: در حال حاضر 33 شعبه داریم که در استان سیستان و بلوچستان، بندرعباس، لرستان، مشهد، تربت جام، یاسوج و ایلام تاسیس شده اند و در سال 97 سه شعبه جدیدمان در بندرعباس، ایلام و اصفهان دایر شد.


کارشناس ارشد پزشکی تاکید کرد: از ابتدای سال حدود 800 بیمار ویزیت و 200 مورد توسط پزشکان ما جراحی شده اند. در این میان هزینه ها تا حد امکان از سوی موسسه برای بیماران تامین شده و امیدواریم با کمک خیرین این جراحی ها برای افراد نیازمند ادامه یابد تا همه سلامتی شان را به دست بیاورند.


وی خاطرنشان کرد: شکاف لب و کام، بیماری های قلبی و ارتوپدی، پاچنبری و در رفتگی لگن از بیشترین عمل ها در سال گذشته بوده است. همچنین 200 مورد ختنه رایگان در مرکز جراحی حضرت زینب از سوی پزشکان این موسسه انجام شده است.


این کارشناس موسسه خیریه محکم با اشاره به اینکه در بخش آموزش نیز فعالیت هایی داشته اند، افزود: سعی کردیم در این مدت به خانواده ها آموزش های لازم درباره بیماری فرزندانشان بدهیم و همچنین به آنها آموزش دهیم که برای جلوگیری از بیماری های بدو تولد از ازدواج های فامیلی خودداری کنند. در همین رابطه سمیناری نیز داشتیم و تا حد توان درباره بیماری های بدو تولد اطلاع رسانی کردیم.


طبیعی بیان داشت: در حال حاضر حدود 80 متخصص جراحی اطفال در ایران داریم که عده ای پیر شده، عده ای پول برایشان مهم است و گروه کمی کارهای خیرخواهانه انجام می دهند که فعلا 12 نفرشان عضو خیریه محکم هستند و مسئولیت اجتماعی شان را به نحو شایسته ای انجام می دهند.


وی خاطرنشان کرد: 38 مورد ناهنجاری های بدو تولد در ایران شناسایی شده و در این مجموعه 6 هزار پرونده تحت پوشش داریم که رسیدگی به همه آنها نیاز به همراهی خیران دارد. با وجود نوسانات موجود در کشور بخشی از این کمک ها را از دست داده ایم اما بقای مجموعه و رسیدگی به حال بیماران نیازمند در جای جای کشورمان که دسترسی و وضع مالی خوبی به امکانات پزشکی ندارند، به کمک خیران وابسته است.


این کارشناس پزشکی افزود: اگر کمک خیران کم شود، در واقع به سختی می توانیم به کمک بیماران برویم و ناهنجاری های آنها را درمان کنیم. امیدواریم مردم با حمایتشان در سال جدید شانس نجات بیماران بیشتری را که سال ها از بیماری ناهنجاری های مادرزادی رنج می برند، کم کنند.

کمک 400 میلیارد تومانی

سید محمد طباطبایی معاون مشارکت های مردمی، روابط عمومی و اطلاع رسان مجمع خیرین سلامت درباره فعالیت های این مرکز در سال 97 گفت: مجمع خیرین سلامت کشوردر تمام استان ها و شهرستان هایی که دانشگاه یا دانشکده علوم پزشکی دارند، شعبه دارد. درحال حاضر در سراسر کشور 300 شعبه و دفتر نمایندگی برای جذب مشارکت های مردمی فعال هستند و تعداد 110 هزار خیر با مجمع خیرین سلامت کشور همکاری دارند.


وی افزود: در سال 96 هزار میلیارد تومان کمک های مردمی جمع آوری شد و در سال 97 نیز همین مبلغ هدف گذاری شده است و به رغم مشکلات اقتصادی، در 6 ماهه اول سال بیش از 400 میلیارد تومان جمع آوری شد.


طباطبایی ادامه داد: از ابتدای سال تعداد 58 مرکز درمانی مثل کلینیک تخصصی، مرکز جامع سلامت شهری - روستایی، خانه بهداشت و پایگاه اورژانس 115 افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.


معاون مشارکت های مردمی مجمع خیرین سلامت تصریح کرد: آغاز عملیات احداث 17 واحد مرکز درمانی اعم از ساختمان مرکز دیالیز، مرکز فوریت های پزشکی بین جاده ای، مرکز خدمات جامع، آزمایشگاه، ساختمان محل استقرار تیم سلامت و اقامتگاه همراه بیمار از دیگر فعالیت های این مجمع بوده است.


وی افزود: همچنین تحویل دستگاه های اهدایی مجمع به مرکز دیالیز، توزیع بسته های بهداشتی در دو استان، توزیع سبد کالا و غذای گرم در 4 استان، کمک به درمان و معالجه بیماران نیازمند در 5 استان، برگزاری همایش و بازارچه های خیریه از دیگر فعالیت های مجمع است.


طباطبایی خاطرنشان کرد: معرفی بیماران نیازمند به ارگان ها و نهادها برای درمان مثل کاشت حلزون گوش و برگزاری مسابقات ورزشی نیز از دیگر فعالیت های مجمع است. این بخشی از اقدامات مجمع مربوط به سال 97 است که بعضی از آنها انجام و بعضی دیگر در دست انجام است. امیدواریم کمک های مردمی همچنان ادامه یافته و در استان های بیشتری خدمات ارائه شود.

حمایت تا توانمندسازی


مجتمع رعد یکی از موسسات مردم نهادی است که سال ها در حوزه معلولان فعالیت کرده است و این مجموعه از آذرماه سال 96 تا 97 فعالیت های زیادی را در این حوزه انجام داده اند.


رضا سخن سنج مدیر روابط عمومی این مجتمع با اشاره به اینکه کمک ها به این موسسه تمام و کمال برای توانمندسازی و توسعه اشتغال پرداخت می شود، گفت: در مجموع مبلغی حدود سه میلیارد و 800 میلیون تومان صرف هزینه کارگاه های آموزشی و فیزیوتراپی، آموزش، تعمیرات و نگهداری ساختمان شده است. در همین راستا و در بخش مشارکت های مردمی نیز فعالیت گسترده ای مثل جذب خیرین (هزار و 532 نفر به صورت فیزیکی و 120 نفر به صورت اینترنتی) برگزاری بازارچه و جشنواره خیریه مدارس و برگزاری تور بازدید از مجتمع شد.


وی افزود: از دیگر کارهای مجتمع رعد راه اندازی واحد هماهنگی امور مراکز در سایر استان ها و شهرستان های کشور است تا از این طریق به جامعه توانیابان خدمت رسانی های درستی انجام شود.


سخن سنج ادامه داد: یکی از فعالیت های مهم مجموعه رعد اشتغال حمایت شده و کمک به افزایش توانمندی های توانیابان برای پیدا کردن شغل مناسب بوده است. از این رو کارآموزان حاضر در طرح اشتغال حمایت شده 145 نفر هستند که از این تعداد 22 نفر مشغول به کار شده اند، 52 نفر دوره های کارورزی را پشت سر می گذارند و 9 نفر نیز به خوداشتغالی رسیده اند. روش اشتغال حمایت شده یکی از به روزترین و موثرترین روش های جهانی برای تسهیل اشتغال اقشار آسیب پذیر و دارای معلولیت است که مجتمع رعد برای سومین سال این روش را با جدیت دنبال می کند.


مدیر روابط عمومی رعد اضافه کرد: ارائه خدمات در بخش روانشناسی، مددکاری و توانبخشی و آموزش از فعالیت های مهم مجتمع رعد است. در واقع در تمام این بخش ها به توانیابان خدمات ویژه ای ارائه شده و به آنها کمک می شود که از لحاظ انگیزشی و جسمی بازتوانی خود را به دست آورند. آنها اینجا آموزش می بینند، به خودباوری رسیده و برای توانمند شدن قدم برمی دارند.

خارج کردن کودکان از چرخه کار


زهرا رحیمی مدیرعامل جمعیت امام علی (ع) درباره اقدامات این مجموعه در سال 97 گفت: در 30 محله حاشیه خانه ایرانی داریم که در هر کدام حدود 150 کودک به طور مستقیم تحت پوشش جمعی هستند و خدماتی از جمله تغذیه، تحصیل، درمان و پشتیبانی دریافت می کنند. در این میان بعضی از بچه ها کودکان کار هستند که تعدادی از آنها با جایگزین شدن مادران از چرخه کار خارج یا با تقویت وضعیت اقتصادی خانواده، ساعات کاری شان کم شده است.


وی ادامه داد: در واقع بخش مهمی از فعالیت های جمعیت خارج کردن کودکان از چرخه کار بوده که لازمه آن حمایت مادران و اشتغال زایی آنها است. در همین راستا 500 مادر را به چرخه توان افزایی وارد کردیم که آنها محصولات متنوعی را تولید می کنند که بعضی از کالاها ارزش فرهنگی دارند.


رحیمی تاکید کرد: از دیگر فعالیت های مهم مجموعه، رهایی کودکان در معرض اعدام بوده است که تاکنون 48 کودک را از چوبه دار رها کردیم و چهار نفر از آنها در سال 97 آزاد شدند اما فقط بحث آزادی مطرح نیست و حمایت های بعد از خروج از زندان بخش دیگری از فعالیت های جمعیت است. از اشتغال این کودکان گرفته تا کارگاه های مشاوره و مددکاری که بار دیگر به سمت آسیب نروند.


مدیرعامل جمعیت امام علی (ع) تصریح کرد: در زمینه فرهنگی اجتماعی نیز روی بحث سمینارها فعالیت های زیادی داشتیم. از این طریق در تلاش بودیم که در جامعه اطلاع رسانی کرده و آگاهی مردم را نسبت به وضعیت کودکان بالا ببریم.

سمینارها درباره کودک آزاری، منع کودک همسری و منع اعدام برای کودکانی بوده که مرتکب قتل شده بودند.


رحیمی افزود: در زمینه منع ازدواج کودکان و پیشگیری از آن بحث های زیادی را دنبال کردیم. از یک طرف سعی کردیم فرهنگ خانواده ها در این زمینه را ارتقا دهیم تا مانع از ازدواج کودکانشان شوند و از طرف دیگر در نحوه اجرای قوانین سعی کردیم با اطلاع رسانی تغییراتی را حاصل کنیم. در همین زمینه جلساتی را نیز با مسئولان داشتیم و کتابی را نیز گردآوری کرده و به چاپ رساندیم.


وی با اشاره به فعالیت هایشان در زلزله کرمانشاه نیز مطرح کرد: در شهرهای سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی و جوانرود کار کرده و سعی کردیم بخشی از کمک ها را در این مناطق هزینه کنیم. از طرفی روی بحث کارآفرینی روستایی مانند پرورش جوجه در این مناطق فعالیت کردیم تا صاحب اشتغال شوند و قول احداث مجتمع چند منظوره فرهنگی، آموزشی، درمانی را نیز به مردم سر پل ذهاب داده ایم و امیدواریم با طی شدن مراحل اداری و اجرایی به زودی کلنگ این مجموعه را بزنیم.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها