تهیه نقشه تراکم جمعیت جهان با هوش مصنوعی توسط فیسبوک
فیسبوک از تصمیم خود برای بهکارگیری هوش مصنوعی در تهیه نقشه تراکم جمعیت کل جهان خبر داد.
اعتمادآنلاین| این غول فناوری نخستین بار در سال 2016 (95-1394) با تهیه نقشه تراکم جمعیت در 22 کشور جهان از طرح خود رونمایی کرد و امروزه نقشههای جدیدی از کشورهای آفریقایی نیز به این مجموعه اضافه شدهاند.
حال فیسبوک اعلام کرده است که این پروژه به تهیه نقشه تراکم جمعیتی تمام کشورهای جهان تعمیم داده خواهد شد.
به گفته این کمپانی آمریکایی، تهیه نقشههای اینچنین برای بشر کار چالشبرانگیزی است و اگرچه تصاویر ماهوارهای با وضوح بالا از تمام نقاط کره زمین در دسترس هستند، اما تبدیل این تصاویر به اطلاعات قابل استفاده، فرآیندی زمانبر است. بهعنوان نمونه برای تهیه نقشههای تراکم جمعیتی، باید هر ساختمان موجود در تصاویر ماهوارهای علامت زده شده و به آمار برآمده از سرشماریها ارجاع داده شود. چنین کاری در قارهای چون آفریقا که سرشماریها از منطقهای به وسعت 150 هزار مایل مربع تنها 55 هزار نفر را نشان میدهد، کار دشواری است.
خوشبختانه کار هوش مصنوعی ناسا انجام این قبیل کارهای ساده و درعینحال خستهکننده است.
مهندسان فیسبوک از دادههای پروژه نقشهبرداری Open Street Map برای راهاندازی یک سامانه بینایی رایانهای (computer vision system) استفاده کردند که میتواند ساختمانها را در یک تصویر ماهوارهای تشخیص دهد. آنها از این امکان برای حذف بخش عمدهای از آمار ماهوارهای که زمینهای خالی از سکنه را نشان میدادند، استفاده کردند.
به گفته این کمپانی فعال در حوزه فناوری، از اطلاعات اینچنینی میتوان در امدادرسانی و طرحهای واکسیناسیون استفاده کرد. نقشههای تراکم جمعیت به گروههایی که منابع محدودی دارند کمک میکند تا مناطقی را انتخاب کنند که بیشترین کارایی را در آنها خواهند داشت. نقشههایی که همین حالا نیز بارها در عملیات صلیب سرخ آمریکا مورد استفاده قرار گرفتهاند.
به نوشته تارنمای The Verge، این طرح علاوه بر اهداف بشردوستانه، هدفهای تجاری خاص خود را نیز دنبال میکند.
فیسبوک با استفاده از پروژههایی چون پهپادهای خورشیدی اینترنت به دنبال راهی برای برقراری ارتباط با یک میلیارد مشتری بالقوه دیگر است. اینکه بداند مردم در کجای جهان سکونت دارند، قطعاً به این کمپانی در دست یافتن به هدف خود کمک میکند.
نقشههای فیسبوک در ماههای آتی بهطور رایگان و برای استفاده عموم منتشر خواهند شد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید