کد خبر: 310035
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۵ ۱۱:۴۹:۵۷
| |

آمار 15 میلیونی مردم ایران به فشار خون بالا

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر، حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم که حداقل 40 درصد از مبتلایان از این موضوع بی اطلاع هستند.

آمار 15 میلیونی مردم ایران به فشار خون بالا
کد خبر: 310035
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۵ ۱۱:۴۹:۵۷

اعتمادآنلاین ایرج حریرچی در یک برنامه تلویزیونی در خصوص عادات غذایی بعد از ماه مبارک رمضان اظهارکرد: بعد از ماه مبارک رمضان باید رژیم غذایی متعادل، متنوع و با چربی کم استفاده و به فعالیت بدنی کافی روزانه نیز توجه کافی شود.

سبک زندگی نادرست و عادات غذایی غلط

وی افزود: متأسفانه سبک زندگی امروزی به سمت غربی شدن رفته و از سبک زندگی ایرانی اسلامی فاصله گرفته است چراکه فعالیت بدنی کاهش یافته و مصرف غذاهای شور، پرچرب و فرآوری شده افزایش پیدا کرده است.

معاون کل وزارت بهداشت، اصلاح عادات رفتاری و غذایی نامناسب مانند عدم تحرک، دریافت غذاهای پرچرب و پر کالری، عدم دریافت فیبرها (میوه‌ها و سبزی‌های تازه)، مصرف غذاهای کنسروی و فرآوری شده، دریافت فست فودها و غیره به منظور دستیابی به وزن سالم و سلامتی را الزامی دانست.

حریرچی در خصوص برخی موفقیت‌ها و دستاوردهای 40 سال اخیر در کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی گفت: در گذشته سالانه 10 هزار مرگ در نوزادان به دلیل ابتلا به کزاز و 30 هزار مرگ هم به دلیل ابتلا به اسهال داشتیم که خوشبختانه با واکسیناسیون توانستیم این موضوع را کنترل کنیم و امید به زندگی را افزایش دهیم.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر به دلیل افزایش طول عمر، بیماری‌های دوران پیری نیز افزایش پیدا کرده است و به دلیل تغییر سبک زندگی بیماری‌های غیرواگیر مانند سرطان، دیابت و آلزایمر نیز افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: سالانه 82 هزار مرگ به دلیل ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر و 97 هزار مرگ نیز به دلیل پرفشاری خون یا همان قاتل خاموش رخ می‌دهد.

تمرکز وزارت بهداشت بر سیاستگذاری‌ها در مقوله پیشگیری

حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بسیج ملی کنترل فشار خون گفت: عمده سیاست‌های وزارت بهداشت به پیشگیری از بیماری‌ها اختصاص دارد. این اولین بار است که در دنیا یک جمعیت 40 میلیون نفری، تحت پوشش یکی از مقوله‌های NCD قابل تأثیر در نظام سلامت قرار می‌گیرند.

ابتلای 15 میلیون نفر در کشور به فشارخون بالا

وی با اشاره به اینکه طبق برآوردها در حال حاضر حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم، اظهارکرد: حداقل 40 تا 60 درصد از مبتلایان به فشارخون بالا از این موضوع اطلاعی ندارند و زمانی که دچار بیماری مزمن کلیوی یا سکته مغزی و قلبی می‌شوند، اطلاع پیدا می‌کنند.

به گفته معاون کل وزارت بهداشت، میزان مصرف نمک در ایران دو تا سه برابر کشورهای دیگر است که عمدتاً" از مصرف فست فود و نان مصرفی نشأت می‌گیرد و باید برنامه‌ریزی در زمینه کاهش مصرف نمک با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.

وی جایگزین کردن نمک دریا به جای نمک مصرفی یددار را نادرست تلقی کرد و افرود: نمک دریا ید ندارد و حاوی فلزات سنگین و برای سلامتی مضر است.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: کنترل فشار خون به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر گام مؤثری در نیل به اهداف سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر است.

ضرورت اصلاح سبک زندگی با افزایش تحرک بدنی و تغذیه سالم

به گزارش وبدا، حریرچی در پایان تاکید کرد: با اصلاح سبک زندگی می‌توان فعالیت بدنی را جایگزین کم تحرکی و مصرف سبزیجات، غلات و میوه‌ها را نیز جایگزین غذاهای چرب و پرنمک کرد همچنین باید سعی کنیم در وهله اول با خود کنترلی و غربالگری اولیه، از بروز بیماری پرفشاری خون جلوگیری کنیم.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها