درکنگره بینالمللی جراحی قلب کودکان اتفاق افتاد؛
جراحی قلب رایگان 100 کودک بیبضاعت/ اوضاع اقتصادی کشور بهتر شود، بازهم کنگره برگزار خواهد شد
رئیس بیمارستان فوق تحصصی شهید لواسانی گفت: درکنگره بینالمللی جراحی قلب کودکان که با حضور متخصصان قلب از سراسر جهان در بیمارستان لواسانی برگزا شد 100 کودک بی بضاعت رایگان عمل و درمان شدند.
اعتمادآنلاین| سازمان تأمین اجتماعی با 43 میلیون نفر بیمه شده اصلی علاوه بر خدمات بیمهای، خدمات درمانی در بیمارستانها و درمانگاههای ملکی نیز ارائه میدهد .این سازمان در حال حاضر بیش از 87 بیمارستان در کشور دارد که اکثر دربافت قدیمی واقع شدند و نیاز به بازسازی دارند.
یکی از این بیمارستانها، بیمارستان شهید لواسانی یا (سرخه حصار)، بیمارستان فوق تخصصی قلب و عروق و اعصاب و روان در شرق تهران است که در 70 هکتار و در فضایی جنگلی و تاریخی بنا شده است.
درسال 1336 باغ سرخه حصار که متعلق به پادشاهان قاجار بود و ناصرالدین شاه در آن باغ ساختمان دو طبقه ای را برای تفریح و شکار احداث کرده بود طبق مصوبه مجلس شورای ملی جهت مداوای بیماران سلی سازمان بیمههای اجتماعی به آن سازمان واگذار شد و سازمان ساختمان قدیمی را به بیمارستان تبدیل کرد.«قصر یاقوت» ناصرالدین شاه قاجار در مرکز این بیمارستان قرار دارد. این قصر در سال 1262 در دو طبقه بنا شده و به عنوان شکارگاه ناصرالدین شاه مطرح است.
در سال 1355 مجموعه این بیمارستان در اختیار وزارت بهداری وقت قرار گرفت و این بیمارستان که یک بیمارستان ریوی و روانی بود تبدیل به یک بیمارستان عمومی و جنرال شد.
در سال 1369 حسب قانون الزام این بیمارستان به سازمان تأمین اجتماعی سپرده شد و با تصمیم معاونت درمان وقت سازمان باتوجه نیاز به بخش جراحی قلب و سی سی یو پس از بازسازی ساختمانهای جراحی توراکس و ساختمان پذیرش و بخش داخلی تبدیل به بخش های جراحی قلب ، سی سی یو، آنژیوگرافی شدند و از سال 1372 این مجموعه فعالیت فوق تخصصی خود را به عنوان مرکز درمان بیماریهای قلب آغاز کرد.
با توجه به قدمت این بیمارستان و نحوه خدمات رسانی به بیماران در این مجموعه با سید علی جمالیان فوق تخصص قلب و عروق و رئیس بیمارستان فوق تخصصی شهید لواسانی که به گفته خود در ماه 300 ساعت در این بیمارستان حضور دارد و ویزیت بیمار میکند به گفتوگو پرداختیم:
خدمات درمانی در این بیمارستان قدیمی چگونه است؟
این بیمارستان دومین مرکز قدیمی جراحی قلب ایران است که در بافت قدیمی و تاریخی قرار گرفته است و همین موضوع نیز وجهه خوبی به این بیمارستان بخشیده است.تمام تلاش ما این است که بتوانیم در این بیمارستان که خدمات فوقتخصصی قلب و مغز واعصاب به بیماران ارائه میدهد، تسهیلگر برای ارائه خدمت به بیمهشدگان و بیماران باشیم.
بنده 10 سال رئیس بیمارستان لواسانی بودم و مدتی نیز مدیرکل درمان استان تهران شدم و مجدداً به عنوان رئیس این بیمارستان در حال فعالیت هستم.
وجود بافت تاریخی و بیمارستان چه منافاتی با یکدیگر دارد؟
ما به دنبال حفظ ساختار و هویت تاریخی و قدیمی این بیمارستان هستیم و بیمارستان لواسانی جزء بیمارستانهایی است که در کنگرههای خارجی توانسته حضور پیدا کند و حرفی برای گفتن داشته باشد.
بیمارستان لواسانی در حال حاضر 15 اتاق عمل جراحی قلب باز دارد، 3 اتاق عمل آنژیوگرافی و سالیانه 10 هزار آنژیوگرافی رایگان برای بیمهشدگان تأمین اجتماعی انجام میدهد که از این تعداد 8 هزار تا آنژیوپلاستی است یعنی باز کردن عروق به روش جراحی بسته.
اتاق عمل جراحی قلب باز این بیمارستان فعال است و ما سالیانه بین هزار تا 1500 عمل جراحی قلب باز انجام میدهیم و اتاق عملهای کوچک نیز برای دیگر بیماریها داریم که شبانهروزی فعالیت میکنند.
خیلی از خدمات کلینیکی و پاراکلینیکی به بیماران ارائه داده میشود و روزانه حدود هزار نفر خدمات درمانی مختلف از این بیمارستان دریافت میکنند.
نحوه نوبتدهی در بیمارستان چگونه است؟
نوبتدهیها در بیمارستان شهید لواسانی تلفنی و به صورت اینترنتی شده است و برای افرادی که امکانات لازم را نداشته باشند نوبتهای مراجعه حضوری نیز در نظر گرفتهایم.
تمام تلاش ما این بوده که پرستاران و کادر بیمارستانی برخورد خوبی با مراجعهکنندگان داشته باشند و درست است که بیمارستان ما چهره لاکچری ندارد ولی با روی باز بیماران را پذیرش میکند.
توانستیم با همکاری شهرداری منطقه سردر قدیمی بیمارستان را تغییر دهیم و این بیمارستان میتواند در مواقع بحرانی به کمک شهر بیاید و بیمارستان لواسانی تنها بیمارستانی است که اگر خدایی ناکرده زلزله و بحرانی در شهر تهران اتفاق بیفتد راه این بیمارستان به دلیل اینکه ساختمان مسکونی در اطرافش نیست باز است و در بزرگراه قرار دارد میتواند بحران شرق را کاهش دهد.
چرا گازرسانی این بیمارستان انجام نشده است؟
شهردار منطقه نیز کاملاً موافق هستند و برای مدیریت بحران به این بیمارستان کمک کردند جالب اینجاست که بیمارستان لواسانی تا سه سال پیش گاز نداشت و ما با گازوئیل نیازهای این بیمارستان را تأمین میکردیم که با کمک وزیر وقت گازکشی در این بیمارستان انجام شد و معضل دیگری که این بیمارستان دارد نبود چاه آب است و امیدواریم هر چه زودتر این مشکل نیز برطرف شود چرا که این بیمارستان در یک جنگل واقع شده و باید از درختان آن حفاظت و محافظت کنیم چرا که محیط این بیمارستان برای مردم و بیماران است و درختان آن قدمتهای چند صدسالهای دارند.
بیمارستان لواسانی تا سه سال پیش گاز نداشت و ما با گازوئیل نیازهای این بیمارستان را تأمین میکردیم که با کمک وزیر وقت گازکشی در این بیمارستان انجام شد و معضل دیگری که این بیمارستان دارد نبود چاه آب است و امیدواریم هر چه زودتر این مشکل نیز برطرف شود.
ما از شهرداری تهران تقاضا کردهایم و نامهای نیز به شورای شهر ارسال کردهایم که مصوب کند مانند پارک سرخهحصار آبیاری درختان این بیمارستان را نیز انجام دهند تا محیط سرسبز این بیمارستان حفظ شود البته ما تمام تلاش خود را برای حفظ این درختان انجام میدهیم.
بیمارستان لواسانی در محدودهای 70 هکتاری واقع شده که 35 هکتار آن فضای سبز است و با توجه به کمبود آب تقاضا میشود که شهرداری آبیاری درختان این بیمارستان را بر عهده بگیرد، این بیمارستان درختانی بالغ بر 200 سال سن دارد.
قصر یاقوت ناصرالدینشاه نیز در فضای این بیمارستان قرار دارد که شکارگاه ناصرالدینشاه بوده است و این فضا را نیز حفظ کردهایم.
آیا حذف دفترچه درمانی در این بیمارستان اجرایی شده است؟
ما توانستهایم سیستم HIS که یک سیستم کاملا هوشمند است را در بیمارستان لواسانی اجرا کنیم و خدمات ما به بیمهشدگان تأمین اجتماعی بدون دفترچه و به صورت کاملا رایگان ارائه میشود و برای اجرای این سیستم وزارت ارتباطات همکاری خوبی با ما داشتند و اینترنت در اختیار ما قرار دادند.
چرا طرح تحول سلامت متوقف شد؟
طرح تحول سلامت طرح خوبی بود و اینکه مردم بتوانند خدمات درمانی رایگان بگیرند کاملاً قابل قبول و تقدیر است.
50 سال است سازمان تأمین اجتماعی خدمات درمانی خود را به صورت رایگان به بیمهشدگان خود ارائه میدهد و طرح تحول سلامت نیز قرار بود این مسیر را ادامه دهد ولی ناکام ماند و هیچ پول کلانی نتوانست این ناکامی را جبران کند.
اگر این طرح اجرایی میشد و زیرساختهای آن مهیا میشد، قطعاً کنترلها بر روی ارائه خدمات درمانی بیشتر میشد و خدمات درمانی با هزینه کمتری برای بیمهها به بیماران ارائه میشد.
سیستم ارجاع و طرح تحول سلامت و همین طور پزشک خانواده نظارت پزشک بر پزشک بود و همین موضوع موجب کنترل هزینهها میشد و بیمار با مراجعه به پزشک خانواده اگر نیاز بود به پزشک متخصص معرفی میشد.
در حال حاضر نیز این طرح در چند استان به صورت پایلوت در حال اجرا است.
نسخ الکترونیک در بیمارستان های دانشگاهی نیز انجام میشود؟
نسخ الکترونیک نیز در بیمارستانهای تأمین اجتماعی کاملاً اجرایی شده است ولی در بیمارستانهای دانشگاهی به دلیل نبود زیرساختها هنوز اجرایی نشده ولی قطعا این سیستم در تمام کشور اجرایی خواهد شد چرا که به نفع مردم است و پروندههای بیمهشدگان باید الکترونیکی شود.
چه کنیم که ناراحتی قلبی نداشته باشیم؟
بنده به شهروندان تهرانی توصیه میکنم با توجه به اینکه ما در کلانشهر تهران زندگی میکنیم از بازنشستگان درخواست میکنم به شهرستانهای خوش آب و هوای خود بروند تا جمعیت شهر کمتر شود و آنهایی که مجبور هستند در شهر تهران بمانند خودشان، خودشان را درمان کنند، خیلی از استرسها و ناراحتیها دست خودمان است و بهتر است خودمان را جای یکدیگر بگذاریم و با یکدیگر مهربانتر باشیم چرا که کاهش استرس به همه ما کمک میکند تا زندگی بهتری داشته باشیم و به تبع بیماریهای کمتری نیز به سراغمان میآید.
خیلی از استرسها و ناراحتیها دست خودمان است و بهتر است خودمان را جای یکدیگر بگذاریم و با یکدیگر مهربانتر باشیم چرا که کاهش استرس به همه ما کمک میکند تا زندگی بهتری داشته باشیم و به تبع بیماریهای کمتری نیز به سراغمان میآید.
باید وزنمان را کم کنیم، نیم ساعت تا 45 دقیقه پیادهروی تند روزانه داشته باشیم، ازفستفودها و غذاهای چرب استفاده نکنیم و مصرف نمک را به حداقل برسانیم.
یک انسان 20 ساله حداقل یکبار باید چکاپهای لازم را داده باشد و از وضعیت جسمی خود مطلع باشد. ماه به دنبال خرید دستگاه سیتیآنژیو برای بیمارستان لواسانی هستیم چرا که خیلی از آمار آنژیوگرافی را کمتر میکند و نیاز به بستری ندارد.
بنده 300 ساعت در بیمارستان تأمین اجتماعی خدمات درمانی رایگان به بیمهشدگان ارائه میدهم البته حقوقم را میگیرم.
آیا کنگره بینالمللی عمل جراحی کودکان بازهم برگزار میشود؟
چند کنگره بینالمللی برای کودکان بیبضاعت در بیمارستان لواسانی برگزار کردیم که اساتید صاحبنظر در جراحی قلب دنیا از کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آمریکایی وارد بیمارستان لواسانی شدند و بالغ بر 100کودک که ناراحتی قلب داشتند و برای درمان خانوادههای آنها سردرگم بودند در این بیمارستان به صورت رایگان عمل شدند.
بالغ بر 100کودک که ناراحتی قلب داشتند و برای درمان خانوادههای آنها سردرگم بودند در این بیمارستان به صورت رایگان عمل شدند.
با کمک خیرین ما فقط بلیت رفت و برگشت و اسکان این جراحان را دادیم خیلیها حاضر بودند که خانهشان را بفروشند و به فرانسه برای درمان فرزندشان بروند ولی همین جا توانستند از پزشکان متخصص قلب کودکان راهنماییهای لازم را دریافت کنند و دیگر هزینه اضافی نداشته باشند.
اگر کمی شرایط اقتصادی و سیاسی بهتر شود، قطعاً کنگره بعدی نیز برای کودکانی که مشکل قلبی دارند در بیمارستان لواسانی با حضور جراحان متخصص از سراسر دنیا برگزار خواهد شد.
با حضور این جراحان به بیمارستان لواسانی خیلی چیزها ما از آنها یاد گرفتیم و خیلی چیزها نیز به آنها یاد دادیم چرا که در کشورهای مختلف نحوه جراحیها متفاوت است.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید