دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد؛
«گل»؛ عمده مخدر مصرفی دانشآموزان/ آمار اعتیاد این قشر افزایشی نیافته/ تحریمهای ظالمانه اقدامات ایران در مبارزه با مواد مخدر را کند کرده است
سردار اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه نوع مواد مصرفی شایع در میان دانش آموزان، «گل» است، عنوان کرد: آمار اعتیاد در جمعیت دانش آموزی 2.1 درصد است و افزایش پیدا نکرده است.
اعتمادآنلاین| سردار اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری خود با اشاره به برنامههای این ستاد در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: اراده و خواست عمومی جامعه در حوزه مبارزه با مواد مخدر در جامعه در حال شکل گیری است و این موضوع در حال تبدیل شدن به یک موضوع اجتماعی است.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای سازمان ملل 75 درصد کشفیات تریاک جهان، 61 درصد مرفین و 17 درصد هروئین در جهان در جمهوری اسلامی ایران کشف میشود. همچنین در سال 2017 در ایران حدود 21 تن هروئین کشف شده است اما در کل اروپا چهار تن کشف شده است. همچنین بر اساس آمار سازمان ملل میزان کشفیات در کشور مبدا کمتر از 300 تن است این در حالی است که ایران سالانه بیش از 800 تن کشفیات انواع مواد مخدر دارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها هدفی برای مبارزه با مواد مخدر ندارند اما جمهوری اسلامی ایران قصد مبارزه دارد اما تحریمهای ظالمانه اقدامات ایران را بسیار کند کرده است. امروزه کشفیات مواد مخدر بدون تجهیزات به روز امکان پذیر نیست و تحریمها مانع استفاده از این تجهیزات برای ایران شده است.
مومنی خاطرنشان کرد: در سی سال گذشته 41 هزار عملیات برای مبارزه با مواد مخدر انجام شده و 12 هزار تن مواد کشف شده است.
سردار اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت اعتیاد در جمعیت دانش آموزی و برنامههای پایش و کاهش عرضه در اطراف مدارس اظهار کرد: حتما باید پایشهای مجدد در این زمینه صورت بگیرد، چون جمعیت دانش آموزی ثابت نیست و هر ساله تعدادی فارغ التحصیل میشوند و باید این پایشها بروز رسانی شوند.
وی افزود: آمار اعتیاد در جمعیت دانش آموزی 2.1 درصد است و افزایش نیافته است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره شایعترین ماده مصرفی در میان دانش آموزان گفت: متاسفانه قاچاقچیان بستههای جدید و رنگین را با تبلیغات گسترده تبلیغ می کنند و طبیعی است که هدف آنها نوجوانان هستندو قاچاقچیان با تاکید بر بی ضرر بودن اینکار را شروع میکنند.
مومنی ادامه داد: نوع مواد مصرفی شایع در میان دانش آموزان، "گل" است که آگاه سازی درباره آن بهتر شده است. قبلا میگفتند منشاء گیاهی دارد و ضرر ندارد، در حالی که قدرت توهم زایی آن بیشتر است، اما اکنون روند با آگاه سازی متوقف شده است.
وی درباره پاکسازی تا شعاع چندصد متری مدارس نیز گفت: مراقبت در اطراف مدارس از اولویت های دستگاههای مقابله ای است. اقدامات در شعاع چندصدمتری مدارس انجام و تقویت و تشدید شده است، به گونهای که کشفیات در اطراف مدارس در دو ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 154 درصد رشد داشته است.
مومنی همچنین درباره ورود مفاهیم پیشگیرانه اعتیاد به محتوای درسی گفت: تفاهم همه جانبه با آموزش و پرورش در حوزه پیشگیری داریم که این مورد نیز در این تفاهم نامه مورد توجه است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید