بیش از 82 درصد زنان ایران باسواد هستند
معاون وزارت آموزش و پرورش و رئیس سازمان سوادآموزی با اشاره به اینکه سالهای 57 و 58 حدود 35.5 درصد از زنان ایران باسواد بودند، گفت: امروز 82.2 درصد از زنان کشور باسواد هستند.
اعتمادآنلاین| شاپور محمدزاده در جلسه شورای آموزش و پرورش استان فارس، دستاوردهای چهار دهه گذشته در زمینههای علمی و اقتصادی را بیشمار ارزیابی و اضافه کرد: پیش از انقلاب اسلامی 47.5 درصد از کل جامعه باسواد بودند، اما اکنون 87.6 درصد باسوادی در ایران ثبت شده است.
رئیس سازمان سواد آموزی همچنین با بیان اینکه قبل از انقلاب 30 درصد جامعه روستایی ایران باسواد بودند، گفت: این آمار اکنون به 78.5 درصد افزایش یافته است. اگرچه حیطه مأموریت سازمان سوادآموزی افراد گروه 10 تا 49 ساله است، اما از امسال تلاش برای باسوادی افراد بالای 49 سال نیز در حیطه مأموریت این سازمان قرار گرفته است.
وی پوشش تحصیلی کشور در مقطع ابتدایی در سال تحصیلی گذشته را 98.13 درصد اعلام و اضافه کرد: طی شش سال فعالیت دولت تدبیر و امید، 2 میلیون و 608 هزار بیسواد و کم سواد، با سواد شدهاند و براساس آخرین سرشماری، درصد سواد در میانگین کشوری 87.6 و در فارس 88.8 درصد بوده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین با اعلام اینکه شهرستانهای آباده، شیراز و فسا درصد باسوادی بیشتری نسبت به سایر شهرستانهای فارس دارند، گفت: شهرستانهای کوار، رستم، قیر و کارزین، فراشبند و زرین دشت نیز بیشترین درصد بیسوادی را در فارس به خود اختصاص دادهاند.
رئیس سازمان سواد آموزی اعلام کرد که این سازمان آماده اجرای طرح شتاب بخشی سوادآموزی در پنج شهرستان فارس است، افزود: در سال جدید تحصیلی 2 میلیارد و 800 میلیون تومان برای باسوادی افراد، در قالب طرحهایی مانند شتاب بخشی پیشبینی شده است و 800 میلیون تومان نیز این سازمان تعهد میکند تا طرح را در پنج شهرستان فارس به شکل مطلوبی اجرایی کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: اجرای طرح شتاب بخشی در پنج شهرستان فارس جزو مصوبات این جلسه است و اعتبارات آن از حوزه ملی تأمین خواهد شد.
بهزاد نوروزی چگینی - معاون سواد آموزی آموزش و پرورش فارس نیز در ادامه این جلسه عنوان کرد: فارس در سال 96 در رتبه ششم فعالیتهای سوادآموزی کشور قرار داشته است.
وی با بیان اینکه احصاء و جذب کم سوادان در سه مرحله پیگیری میشود، بیان کرد: در سال 98، موظف به آموزش 29 هزار و 312 نفر شدهایم.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش فارس با اعلام این نکته که شش منطقه فارس باید در سوادآموزی شتاب بخشی شود، تاکید کرد: در این راه به حمایت مالی و معنوی نیاز داریم. جدیدترین تعریف از سواد، تبدیل دانش به عملکرد است و در این راستا مراکز یادگیری محلی به تلفیق دانش و مهارت میپردازند. مراکز یادگیری محلی در سال 96، از 15 مرکز در سال 97 به 26 مرکز رسیده و باید در سال 98 به 42 مرکز برسد و تا سال 1400 نیز این مراکز را به 59 مرکز افزایش خواهیم داد.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه دستگاهها و نهادهای مختلف باید برای افزایش کیفی و مهارتی سوادآموزی یاری رسانند، گفت: در استان فارس 59 منطقه آموزشی وجود دارد که به دلیل پراکندگی مناطق تصمیم گرفتیم به صورت تصادفی 10 درصد از پروندهها را بررسی کنیم تا تصویری واقعی از کیفیت آموزشی ایجاد شود. اگر لازم شد 100 درصد پروندهها را بررسی خواهیم کرد. استفاده از تکنولوژی یکی از مهارتهای قرن اخیر است و امسال 15 اداره در این طرح همکاری میکنند.
وی همچنین به طرح آموزش زنان و دختران عشایر با همکاری نهاد زنان ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: در این حوزه آموزش به 2 هزار و 917 نفر را تعهد کردهایم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس در موضوع سوادآموزی به اتباع خارجی نیز گفت: هدف در سال 97 آموزش به بالغ بر 2 هزار و 200 تن بوده و در سال 98 هدف به رساندن آن به 3 هزار نفر است.
نوروزی همچنین با بیان اینکه در پیشرفتهترین مناطق جهان هم سوادآموزی بزرگسالان تعطیل نمیشود، تأکید کرد: استان فارس آمادگی تعریف و اجرای طرح سرانجام بخشی را دارد که البته این طرح به معنای پایان بخشی به سواد آموزی نیست.
معاون سوادآموزی استان فارس یادآور شد: پیشنویس اولیه این طرح در حال تهیه است و در نهایت چند استان به صورت آزمایشی انتخاب میشوند تا اگر طرح مشکلاتی داشت، به همه استان سرایت نکند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید