کد خبر: 314964
|
۱۳۹۸/۰۴/۰۲ ۱۱:۱۶:۱۶
| |

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات تشرح کرد

مرحله نخست طرح توسعه حرم اما حسین (ع)

حسن پلارک، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: توسعه کربلای معلی اولویت دوم ما بود که برای همه ما از اهمیت بالایی برخوردار بود. طرح جامع کربلا در قالب طرح جامع حرمین انجام شده و نزدیک به 3 سال پیش تصویب شد و عملیات اجرایی شروع شد و شامل چهار صحن بزرگ توسعه‌ای می‌شود. 

مرحله نخست طرح توسعه حرم اما حسین (ع)
کد خبر: 314964
|
۱۳۹۸/۰۴/۰۲ ۱۱:۱۶:۱۶

اعتمادآنلاین| ‌ حسن پلارک، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات درباره مرحله نخست طرح توسعه حرم، اما حسین (ع) گفت: اقدامات خوبی تاکنون در کربلا، نجف و کاظمین سامرا، کوفه و طفلان مسلم انجام شده است. این اقدامات با همت مردم انجام شده است. اولویت دوم توسعه در کربلا بود و اولویت اول نجف اشرف چرا که حرم آقا امیر المونین خیلی کوچک بود.

وی در ادامه بیان کرد: کار در نجف تمام شد و به نام حضرت زهرا تمام شد. حرم به بیش از 20 برابر توسعه پیدا کرده و امروز زائرین به طور نسبی از رفاه برخوردار هستند و هنوز نیاز به توسعه داریم.

پلارک در ادامه بیان کرد: کربلای معلی اولویت دوم ما بود که برای همه ما از اهمیت بالایی برخوردار بود. طرح جامع کربلا در قالب طرح جامع حرمین انجام شده و نزدیک به 3 سال پیش تصویب شد و عملیات اجرایی شروع شد و شامل چهار صحن بزرگ توسعه‌ای می‌شود. اولین فاز صحن حضرت زینب نام گذاری شد، چون تل زینیبه در این نقطه بود و این نقطه حد فاصل خیمه گاه و قتلگاه بود که 60 هزار متر زمین را شامل می‌شد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در ادامه بیان کرد: این پروژه را در فاز اول اجرا خواهیم کرد و از چند جهت مهم بود چرا که این جا یک نقطه مقدس بود که خون شهدا در آن به زمین ریخته شد و محل نگهداری ابطان شهدا زیارتگاه خواهد شد. این مکان کاملا درست مکان یابی شده و تاکنون کسی به آنجا نرفته است.

پلارک در ادامه بیان کرد: این کار شروع شد به لحاظ مقدس بودن زمین و محدودیت‌های دیگری که داشته از حداکثر فضای زمین استفاده کردیم و زمین را خشک کردیم و تا منفی 14 متر گود برداری کردیم و به لحاظ فنی و مهندسی زمین را خشک کردیم.

پلارک در ادامه درباره فاز نخست طرح توسعه حرم امام حسین و توسعه‌ای حرم حضرت زینت گفت: اهمیت این پروژه‌ها به خاطر مقدس بودن زمین است به همین دلیل عمق پروژه تا منفی 14 برده شد. در کل زمین دیوار‌های آب بندی تا 50 متر ایجاد کردیم و زمین کاملا خشک شد و پروژه را 2 سال است شروع کردیم و طبق زمانی بندی پیش بردیم و زمین کامل شده با نیمی از سازه پروژه اجرا شد و تنها نقطه‌ای مانده شبستان زیارتی است. تا اربعین این نقطه را اجرا بکنیم.

پلارک در ادامه بیالن کرد: دیوار‌های آب بندی که زده شده تا 50 متر است. تا اربعین حسینی سازه این پروژه را اجرا می‌کنیم که می‌شود که 3 سال کار در این پروژه می‌شود. یک سال نوار آب بند و 2 سال عملیات اجرایی انجام شده در نیمه راه هستیم و پیشرفت پروژه 42 درصد است تا اربعین به 45 درصد خواهد رسید.

وی در ادامه اضافه کرد: معماری ایرانی اسلامی ویژگی پروژه‌های ما در عراق است. در این معماری اجازه تعرض ندادیم. با این وجود در مسجد کوفه این اتفاق افتاد که به ما انتقاد شد. شاخصه دوم پروژه‌های ما استفاده از همه متخصصین و مهندسین و تکنیسین‌های ایرانی است. بیش از 90 درصد مصالح از داخل کشور تامین می‌کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: پروژه معراج در حرم سید الشهدا داشتیم که هدف اصلی آن مرتفع کردن حرم سیدالشهدا بود. به لحاظ ساخت و ساز‌ها دید منظر از فضای بسیار کم شده بود و تصمیم گرفتیم گنبد را نزدیک به 7 متر بالا ببریم که متناسب با مناره‌ها و گلدسته‌ها باشد. گلدسته ها 1 هزار 200 تن تحمل بار داسستند که باید به هزار و 400 تن اضافه می‌شد باید به توانایی تحمل بار ستون‌ها نیز دقت کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: فاصله ستون ها با ضریح یک متر بود که باید لاغر سازی می شد که بسیار سخت بود و تقریبا از لحاظ فنی مهندسی محال بود و هر چهار ستون حرم شید الشهدا لاغر سازی شد.

وی در ادامه بیان کرد: با لاغر سازی ستون‌ها فاصله ضریح با حرم 4 متر شد بدون آسیب به معماری حرم سید الشهدا.

منبع: میزان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها