کد خبر: 317681
|
۱۳۹۸/۰۴/۱۲ ۱۰:۱۴:۰۰
| |

وزیر ورزش و جوانان:

همه امور امروزه باید با نظر مردم باشد/ نظرات مردم باید شکل الکترونیک به خود بگیرد/ سمن‌ها می‌توانند به حل مشکلات اجتماعی کمک کنند

وزیر ورزش و جوانان از تشکیل کمیته مشترک معاونت امور جوانان و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی خبر داد.

همه امور امروزه باید با نظر مردم باشد/ نظرات مردم باید شکل الکترونیک به خود بگیرد/ سمن‌ها می‌توانند به حل مشکلات اجتماعی کمک کنند
کد خبر: 317681
|
۱۳۹۸/۰۴/۱۲ ۱۰:۱۴:۰۰

اعتمادآنلاین| مسعود سلطانی‌فر در جلسه با اعضای مجمع سمن های استان های خراسان رضوی، همدان و یزد که در ساختمان جوانان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، گفت: دنیای امروز در حال تجربه تغییرات اساسی مختلف از نظر روابط، ضوابط، قانونمندی و تعاملات است. اتفاقات سخت افزاری و نرم افزاری در دنیای ارتباطات و رسانه، امور سیاسی، اقتصادی و... موجب پیشرفت همه امور، توسعه و مشارکت اجتماعی مردم و اصلاح روند تصمیم گیری و تصمیم سازی همراه با گسترش دولت الکترونیک شده است.


وی ادامه داد: همه این اتفاقات و ارتباطات بین ملت‌ها، همراه با پررنگ شدن نقش سازمان‌های مردم‌نهاد که ابزار تحقق مشارکت اجتماعی مردم هستند روبرو شده است و هنر ما استفاده از همه ظرفیت ها برای رسیدن به اهداف در جهت توسعه فرهنگی و همه جانبه کشور است.


سلطانی فر با تاکید بر این که کشورهایی که می‌خواهند از روند توسعه جا نمانند باید در شیوه ها و نحوه تعاملات خود بازنگری کنند، افزود: شیوه های سنتی دیگر کارکرد و سرعت این انتقال را ندارد و ما باید به سرعت به سمت تغییرات سخت افزاری و نرم افزاری حرکت کنیم.


وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر افزایش نقش مردم در همه امور گفت: نقش مردم روز به روز در مناسبات اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی و غیره افزایش پیدا می‌کند. در نظام مردم سالاری دینی ایران گسترش الزامات برای رشد و توسعه اجتناب ناپذیر است و باید روند ارتباطات دموکراتیک را توسعه دهیم.


وی با بیان اینکه همه امور امروزه باید با نظر مردم باشد، گفت: نظرات مردم باید شکل الکترونیک به خود بگیرد. بر اساس نظر سنجی های الکترونیکی از مردم است که تصمیم گیری‌ها شکل جدید به خود گرفته و رویکردها اصلاح می‌شود.


وزیر ورزش و جوانان با تأکید بر تأثیرگذاری نیروی بسیج مردمی در امور کشور دارد، گفت: به دنبال سیل اخیر، در کشور خسارات زیادی به وجود آمد، بسیج مردمی ایجاد شد و سمن‌ها پای کار آمدند که همه اینها نشان از مشارکت مردم در امور اجتماعی و کمک به حل مشکلات دارد. این حادثه بزرگ در کشور با مشارکت مردم کنترل شد؛ هرچند خسارات مادی زیاد بود ولی اگر مردم به میدان نمی‌آمدند و تشکل‌های مردم نهاد پای کار نبودند، خسارات بسیار بیشتری به وجود می‌آمد.


سلطانی‌فر با تاکید بر این که باید از این ظرفیت بزرگ مشارکت مردمی و تشکل‌ها در دیگر عرصه‌ها هم استفاده بهینه شود، افزود: آیا موضوعاتی مانند مواد مخدر، افزایش طلاق و ازدواج سفید، افزایش تعداد کودکان کار، کاهش اشتغال، تکدی گری، افزایش آلاینده ها و سایر ناهنجاری‌های اجتماعی مخرب‌تر از سیل نیست؟


وی در ادامه اظهار کرد: زمان آن فرا رسیده تا نظام جمهوری اسلامی و همه قوا و ارگان‌هایش به نقش موثر سازمان‌های مردم نهاد در حل مشکلات اجتماعی اعتراف کرده و با دوراندیشی و ژرف‌نگری از این نیروی بزرگ مردمی استفاده کنند و فقط سیاستگذاری و ریل گذاری حرکت رو به توسعه آنها را فراهم و بعد هم این امور را به مردم واگذار کنند.


وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه سمن‌ها با ساز و کاری قانونی می‌توانند بسیار به حل مشکلات اجتماعی کمک کنند افزود: قطعاً سرعت آنها در این زمینه از سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی در این زمینه بیشتر خواهد بود.


سلطانی‌فر در بخش دیگری از سخنانش به زمینه حضور مردم در روند توسعه کشور اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که باید در دستور کار مجمع ملی سمن‌ها و مجامع استانی قرار بگیرد این است که چگونه می‌توان زمینه حضور و مشارکت جدی مردم را فراهم کرد و چگونه می‌توان از شرایط، امکانات و قوانین موجود استفاده کرد تا حضور سمن ها در حل مشکلات مردم و جوانان سهم بزرگی داشته باشند؟


وی با اشاره به اینکه مسائلی از قبیل شناسه سمن‌ها،مسائل اقتصادی و دیگر مشکلات حل شده است، تصریح کرد: فکر می‌کنم امروز به بلوغی رسیده‌ایم که به مسائل اصلی و هدف بزرگ فکر کنیم. باید ببینیم معضلات فرهنگی، اجتماعی را چگونه می خواهیم کاهش دهیم؟ ما نمی‌خواهیم سمن ها وارد مسائل سیاسی شوند البته در مواردی که دفاع از ارزشهای نظام و انقلاب و به دور از جناح بندی‌ها و درگیری‌های سیاسی باشد، مانعی نمی‌بینیم.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: سمن ها در موضوعات طلاق، مواد مخدر و پدیده هایی که بنیان های خانواده ها را مورد هدف قرار داده اند، چه کاری باید انجام دهند؟ اگر از الان هدف اصلی را نشان ندهیم، این انرژی بسیار ارزشمند و عظیمی که وجود دارد به هدر خواهد رفت.

سلطانی فر با بیان این که ملت ایران اراده کرده است که مسیر رشد و پیشرفت را طی کند، گفت: مجموعه وزارت ورزش و جوانان علی رغم همه فراز و نشیب‌هایی که در حوزه جوانان وجود داشت از فعالیت های خود غافل نشد. از اول گفتیم وظیفه داریم در جهت ساماندهی و حل مشکلات جوانان با استفاده از ابزارهایی که در اختیار داریم کار کنیم و این کار را نیز انجام دادیم. هر زمانی هم هر تصمیمی که مراجع قانونگذار و تصمیم گیر در رابطه با حوزه جوانان گرفتند همان تصمیم را اجرا خواهیم کرد و حرکت خود را ادامه خواهیم داد.


وزیر ورزش و جوانان همچنین در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شده است گفت: کمیته کاری مشترکی از سوی معاونت امور جوانان و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در این خصوص تشکیل شده است. این بیانیه اصل و اساس و چارچوب حرکت کلی نظام و مسیر رشد تعالی نظام در دهه‌های آینده است که مقام معظم رهبری آن را تبیین کرده اند و اکثر محورهای آن روی دوش جوانان است.


سلطانی‌فر اضافه کرد: این تغییر نسل که به مرور در همه عرصه‌ها تحقق می یابد در همه کشورها وجود دارد که امیدواریم در کشور ما تغییر نسل به صورت مناسبی اتفاق بیفتد و نظام ما که در کوران اتفاقات چهل سال به مرز پختگی و یک شرایط آب دیدگی رسیده با قدرت به راه خود ادامه دهد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها