کد خبر: 319580
|
۱۳۹۸/۰۴/۱۸ ۱۱:۴۰:۰۰
| |

معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد:

کم تحرکی عامل مرگ‌و‌میر بیماری‌های غیرواگیر

معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در تهران با 79 درصد بالاتر از میانگین کشوری ( 75 درصد ) است و یکی از دلایل آن کم تحرکی و سبک غلط زندگی پایتخت نشینان اعلام شده است.

کم تحرکی عامل مرگ‌و‌میر بیماری‌های غیرواگیر
کد خبر: 319580
|
۱۳۹۸/۰۴/۱۸ ۱۱:۴۰:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ عبدالرحمان رستمیان افزود: دو سوم مرگ و میرها و بیماری‌های غیرواگیر ناشی از سبک زندگی غلط در کشور است، به طوری که بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از 50 درصد مردم تحرک و فعالیت فیزیکی لازم را ندارند.

وی اظهار داشت: نداشتن تحرک و فعالیت بدنی در میان ایرانیان باعث شده سندروم متابولیک در جامعه شیوع یابد و اسید اوریک مردم نیز بالا رفته است، به همین دلیل آموزش خودمراقبتی و ارتقای سلامت مردم از ضروریات است.

رئیس هفتمین سمپوزیوم خودمراقبتی و آموزش بیمار با بیان اینکه عوامل مؤثر بر بروز بیماری‌های غیرواگیر در جامعه رو به افزایش است، تصریح کرد: مصرف مواد دخانی از جمله قلیان در افراد بالای 15 سال تهران به 17.5 درصد رسیده و این مسئله بسیار نگران کننده است.

به گفته رستمیان، شناسایی شاخص‌های استانی برای شناخت ضعف‌ها در مسیر ارتقای سلامت جامعه مهم است و باید مسئولان به آن توجه کنند.

بیماری‌های نادر شایع‌تر می‌شود

مهدی نوروزی رئیس چهارمین جشنواره خودمراقبتی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست گفت: در حال حاضر وضعیت بیماری‌های غیرواگیر به سمتی پیش می‌رود که بیماری‌های نادر (جنبه ژنتیکی دارند) شایع‌تر می‌شود. یکی از راه های پیشگیری از بروز این بیماری ها به حداقل رساندن ازدواج‌های خویشاوندی در کشور است.

وی افزود: این بیماری‌ها بسیار پرهزینه است و در آینده مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد می‌کند. اکنون بیماری‌های نادر در قالب بیماری‌های غیرواگیر از بحث‌های سلامت در دنیا است و ایران در شرایطی قرار دارد که باید برای این بیماری‌ها سند ملی نوشته شود تا با مشخص شدن شرح وظایف سازمان ها، گام‌های اساسی برای پیشگیری از افزایش بیماری‌های نادر در کشور برداشته شود.

نوروزی ادامه داد: خودمراقبتی مسئولیت اجتماعی فرد در برابر خود و جامعه سرآغاز سلامتی و جامعه‌ای شاداب است بر این اساس سلامت و شناسایی عوامل تهدیدکننده سلامتی و مقابله با آنها باید در اولویت توجه مسئولان باشد و مردم نیز با ارتقای مهارت و آگاهی در راستای بهبود وضعیت سلامت خود تلاس کنند.

وی ظهار داشت: با توسعه فناوری و روش‌های نوین مراقبت و درمان در عرصه سلامت و تاکید بر خودمراقبتی تقاضای مردم و بیماران برای دریافت دانش و اطلاعات مرتبط با مراقبت و درمان افزایش می‌یابد.

نوروزی با بیان اینکه اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از بیماری، درمان بیماری و توانبخشی با بهره گیری از مؤثرترین روش‌های انتقال اطلاعات از جمله رسانه و هنر نقش مهمی در سلامت مردم دارد، تاکید کرد: باید تلاش کنیم با ایجاد پل ارتباطی میان متخصصان در زمینه آموزش خودمراقبتی به آخرین دستاوردها و ایده‌های نوآورانه رسانه و هنر در آموزش به بیمار خودمراقبتی و پیشگیری از بیماری‌ها بپردازیم.

63 درصد علل مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است

الهام شکیبا زاده استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست گفت: امروزه 63 درصد علل مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر ناشی از سبک زندگی غلط است و خودمراقبتی موضوع مهمی بوده که از افزایش این بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

وی افزود: آموزش به بیمار در راستای پیشگیری از بیماری‌ها باید تقویت شود و خودمراقبتی ارتباطات چند جانبه بین رفتارهای سلامت را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال فردی که کشیدن سیگار را ترک می‌کند، تصمیم می‌گیرد ورزش کند و فعالیت‌های مناسبی را انجام دهد.

هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره ملی خودمراقبتی و آموزش به بیمار دوم مرداد ماه در بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.



منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها