کد خبر: 324214
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۲ ۱۷:۲۸:۳۳
| |

آموزش 2 میلیون دانش آموز در طرح دادرس

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: بیش از 2 میلیون دانش‌آموز در طرح دادرس (دانش آموز آماده در روزهای سخت) آموزش دیدند.

آموزش 2 میلیون دانش آموز در طرح دادرس
کد خبر: 324214
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۲ ۱۷:۲۸:۳۳

اعتمادآنلاین| ‌ علی اصغر پیوندی در آیین اختتامیه مرحله کشوری هفتمین دوره مسابقات آماده (المپیاد مهارت های امدادی دادرسان هلال احمر) در بخش پسران با اظهار امیدواری نسبت به گسترش طرح دادرس افزود: حوادث تلخ زیادی مانند سیل اخیر، زلزله کرمانشاه و زلزله بم در کشور رخ داده است. در دل این حوادث تلخ، شیرینی خاصی هم وجود دارد. در فروردین امسال شاهد سیلی ویرانگر بودیم که موجب شد بسیاری از هموطنان خانه خود را از دست بدهند، اما این سیل به سیل مهربانی تبدیل شد و همدلی، محبت و برادری را میان تمام ملت ایران مستحکم کرد.

رئیس جمعیت هلال احمر همچنین با اشاره به علت و تاریخچه شکل‌گیری طرح دادرس گفت: 15 آذر سال 91 در شین‌آباد اتفاق بدی افتاد و 27 دانش‌آموز در آتش سوختند و متاسفانه دو نفر از آنها جان خود را از دست دادند. 25 نفر دیگر هم با وجود انجام عمل‌های متعدد همچنان آثار جراحت آتش‌سوزی را در صورت و بدن خود دارند. پس از آن اتفاق بود که هلال‌احمر به این فکر افتاد تا فعالیتی آموزشی در مدارس شکل دهد تا دانش‌آموزان برای سلامت خود و مواجهه با مخاطرات آماده شوند. در همین زمینه طرح دادرس از سال 92 در مدارس آغاز شد و امسال برگزاری هفتمین دوره آن را شاهد هستیم.

پیوندی تاکید کرد: طرح دادرس به ما کمک می‌کند استعدادهای برتر را کشف و به جامعه معرفی کنیم. دادرس به گروهی آموزش می‌دهد که می‌توانند پایه‌گذار فردای ایران اسلامی باشند و امیدوارم با گسترش این طرح بتوانیم محیط با نشاطی را فراهم کنیم و با کمک یکدیگر جامعه‌ای دوست داشتنی را رقم بزنیم و امیدوارم با کمک شما، سرپرستان تیم‌ها و داوران، مدیران و داوطلبان بتوانیم این طرح را گسترش دهیم.

دادرس به بلوغ رسیده و می توان آن را گسترش داد

شهاب الدین صابونچی، رئیس سازمان جوانان نیز در این مراسم اظهار کرد: همه تیم هایی که در مرحله کشوری حضور یافته برگزیده هستند. اینجا در قید و بند رتبه بندی ها نیستیم و شما برگزیده هایی از یک مجموعه بزرگ هستید. اینکه 31 تیم از میان 8 هزار تیم انتخاب شود، امتیازی برجسته است؛ ضمن اینکه این مسابقات فرصتی است تا در کنار رقابت؛ رفاقت کنید و خاطرات تلخ و شیرینی را رقم بزنید.

وی از سرپرست تیم های دادرس تقدیر کرد و گفت: این افراد مسئولیت بسیار سختی دارند و از رئیس جمعیت هم درخواست دارم همان طور که همیشه حمایت کردند و نگاه مثبتی دارند، نسبت به سرپرستان اردویی نیز نگاه ویژه ای داشته باشند.

سامانه جدید عضویت جوانان و داوطلبان رونمایی می شود

صابونچی به زمینه های موجود برای توسعه طرح دادرس اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری در طرح دادرس به‌صرفه است و آینده جمعیت هلال احمر و کشور را بیمه خواهد کرد.

رئیس سازمان جوانان همچنین خبر خوشی به جوانان داد و گفت: سامانه جدید عضویت اعضای جوانان و داوطلبان آماده شده و به زودی به بهره برداری خواهد رسید و عضویت از طریق این سامانه ساده تر و روان تر می‌شود.

بیش از 2 میلیون دانش آموز مهارت های دادرس را فراگرفتند

سعید بابایی، معاون دانش آموزی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر نیز در این مراسم اظهار کرد: طرح دادرس از هفت سال قبل آغاز شد و امروز در جایی ایستاده ایم که بیش از 2 میلیون دانش آموز مهارت های امدادی و کمک‌های اولیه را فرا گرفته اند.

وی افزود: تنها در سال تحصیلی 97-98 بیش از 300 هزار دانش آموزش آموزش دیدند و بیش از 16 هزار تیم 14 نفره آماده در مدارس کشور تشکیل شد. این 16 هزار تیم در رقابت های درون مدرسه، شهر و شهرستان و استان رقابت کردند تا اینکه 31 تیم در هر بخش پسران و دختران به مرحله کشوری رسید. این 31 تیم نماینده 16 هزار تیمی است که در ابتدا تشکیل شد.

معان دانش آموزی سازمان جوانان به تربیت مربیان دادرس اشاره کرد و گفت: در کنار این دانش آموزان سالانه حدود هزار مربی جوان هم داریم که به این افراد آموزش می‌دهند. دادرس، تنها طرح دانش آموزی نیست؛ بلکه طرحی است که میان کانون های مختلف سازمان جوانان حلقه هایی را ایجاد می کند.

وی اظهار داشت: 40 داور مسابقات از میان بیش از 300 داور کشوری انتخاب شدند و 40 داور نیز داوری بخش دختران را به عهده دارند.

مجتبی اکبری، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مازندران نیز گفت: با افتخار اعلام می کنم که فعالیت های ما برای توسعه مشارکت جوانان رقم می‌خورد و باید از دوستان فعال در جمعیت هلال احمر استان، معاون جوانان و روسای شعب که در میزبانی این مسابقات کمک کردند، صمیمانه تشکر کرد.

در این مراسم شاهین فتحی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران، حیدری تفرشی نماینده مجلس و عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر نیز حضور داشتند. در پایان این مراسم جوایز تیم های برتر در بخش‌های مختلف و تیم های برتر هفتمین دوره مسابقات به آنها اهدا شد.

در آیین اختتامیه مرحله کشوری هفتمین دوره مسابقات آماده در بخش پسران تیم استان البرز به مقام قهرمانی رسید و تیم‌ های سیستان و بلوچستان و مرکزی به صورت مشترک، دوم شدند و مقام سوم هم به تیم استان بوشهر رسید.

در پی برگزاری هفتمین مرحله طرح ملی دادرس در هشت هزار مدرسه برای بیش از 300 هزار دانش آموز پایه هشتم و برگزاری مرحله شهرستانی و استانی هفتمین دوره المپیاد آماده (المپیاد مهارتهای امدادی دادرسان هلال احمر) در سراسر کشور، مرحله کشوری این دوره در دو بخش پسران و دختران و در بخش های پناه گیری و خروج ایمن، حمل مصدوم، حمایت حیاتی پایه (BLS)، کنترل خونریزی، پانسمان و بانداژ، شکستگی و آتل بندی، احیاء قلبی و ریوی (CPR) و اسکان اضطراری (چادر زنی) و اطفاء حریق به میزبانی جمعیت هلال احمر استان مازندران برگزار شد.

طرح ملی دادرس یا مهارت آموزی دانش آموزان در روزهای سخت، هفت سال است که به صورت مستمر در حال برگزاری است.

هدف از برپایی این دوره های آموزشی برای دانش آموزان این بوده است که در هنگام خطر آمادگی لازم را داشته باشند و در وهله اول محافظ جان خود باشند و تواناتی نجات جان همکلاسی ها و خانواده هایشان را داشته باشند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها