محمد درویش، فعال محیطزیست بیان کرد:
نگاه امنیتی را از حفاظت محیطزیست برداریم
فعال محیطزیست گفت : باید نگاههای امنیتی از روی سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه محیطزیست برداشته شود تا مردم به صورت آزادانه و بدون هیچ حساسیت و نگرانی بتوانند در این حوزه فعالیت کنند.
اعتمادآنلاین| آتش سوزی یکی از اصلی ترین معضلاتی است که طی چندسال اخیر گریبانگیر جنگل ها و پوشش گیاهی کشور شده است، با شروع فصل تابستان و افزایش دما و گرمای ناشی از این افزایش دما متاسفانه شاهد تشدید هرچه بیشتر افتادن آتش به جان جنگل ها هستیم، اما نکته قابل توجه عدم پرداختن به صورت جدی به این معضل است، در صورتیکه این موضوع به راحتی قابل پیش بینی است و تمامی افرادی که حتی آگاهی سطحی را نسبت به حفاظت از جنگل ها و مراتع دارند متوجه این مبحث هستند، اما متاسفانه هیچ اقدام مثبتی در این راستا از سوی متولیان حراست و حفاظت از محیط زیست صورت نمی گیرد و می توان گفت این موضوع به دست فراموشی سپرده شده است.
محمد درویش؛ فعال محیط زیست در رابطه با آخرین وضعیت آتش سوزی در جنگل ها در کشور گفت : متاسفانه به طور متوسط سالانه 20 هزار هکتار از جنگل و منابع طبیعی کشورمان از بین می رود، امسال نیز به نظر می رسد این میزان به حد قابل توجهی بالاتر برود و دلیل آن نیز دوره ترسالی است که امسال با آن مواجه بوده ایم، زمانی که با دوره ترسالی مواجه شویم علوفه رشد فراوانی خواهند کرد که بعد از اتمام دوره و خشک شدن علوفه جنگل ها و مراتع تبدیل به انباری قابل اشتعال خواهد شد.
وی با بیان اینکه همواره هشدارهایی از سوی فعالان محیط زیست، مسئولین سازمان حفاظت از محیط زیست و محیط بانان و جنگل بانان داده شده است، اما متاسفانه هیچ گاه مورد توجه قرار نگرفته است ادامه داد : طی چندسال اخیر سازمان حفاظت از جنگل ها تصمیم به تشکیل یگان هوایی برای حفاظت از جنگل ها و مراتع گرفته شد اما بنابر ضعفی که در پشتیبانی و کمبود بودجه ای که وجود داشت این موضوع نیز به دست فراموشی سپرده شد.
ایران دارای ارزشمند ترین جنگل هاست
این فعال محیط زیست با تاکید بر اینکه کشور ما یکی از محدود کشورهایی است که ارزشمندترین جنگل ها را در درون خود جای داده است و حتی یونسکو این جنگل ها را به عنوان میراث طبیعی جهانی ثبت کرده است ادامه داد : اما متاسفانه سازمان متولی فاقد یگان اطفای حریق هوایی هستند به شکلی که هیچ کدام از سازمان های متولی در این خصوص یک دستگاه کانادایر( هواپیماهای مخصوص اطفای حریق هوایی) ندارند و از هلی کوپتر های هوانیروز برای اطفای حریق جنگل ها استفاده می کنند، در شرایطی که کشور ما و جنگل های آن بیشتر در مناطق صعب العبور تشکیل شده است و نباید از هلی کوپتر برای اطفای حریق آن استفاده کرد چون استفاده از آن ها خود عاملی خواهد بود برای تشدید آتش سوزی ها که روی داده است.
مسئولین حفاظت از محیط زیست دلسوزی لازم را ندارند
درویش در ادامه با انتقاد از اظهارات رییس سازمان حفاظت از محیط زیست که بیان داشته بود اطفای حریق جنگل ها توجیه اقتصادی ندارد گفت : وقتی سازمان های متولی هیچ انگیزه ای برای حراست از محیط زیست ندارند و همیشه از نبود بودجه و اعتبارات می گویند دیگر باید چه انتظاری از باقی سازمان ها و دستگاه های دیگر داشت . در حال حاضر با مسئولان به شکلی برخورد می کنند که انگار هیچ دلسوزی در مورد حفاظت از محیط زیست ندارند .
وی با گفتن از اینکه زمانی که می دانیم در شرایط بحرانی اقتصادی هستیم و با تحریم هایی در رابطه با تامین وسایل مناسب اطفای حریق مواجه هستیم، چرا به سمت آموزش نیروهای مردمی نمی رویم افزود:فعالان زیادی علاقه دارند به صورت داوطلبانه فرهنگ سازی در رابطه با حراست و حفاظت را انجام دهند ولی اجازه فعالیت به آنها داده نمی شود .
بیشتر آتش سوزی ها عمدی است و نبود آموزش بزرگترین معضل است
درویش در خصوص مبحث عدم آموزش در این حوزه نیز گفت: باید بدانیم آتش سوزی ها باعث تجاوز به عرصه های جنگلی می شود و همچنین بیشتر این آتش سوزی ها عمدی است که متاسفانه از سوی برخی از کشاورزان برای از بین بردن سایه انداز بر روی زمین کشاورزی خود انجام میشود، این موضوع نشات گرفته از نبود آموزش و فرهنگ سازی است که هیچ گاه از سوی مسئولین امر صورت نگرفته است.
وی بهترین راهکار فرهنگسازی را دعوت مردم به حضور در صحنه دانست و ادامه داد : همچنین باید نگاه های امنیتی از روی سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست برداشته شود تا مردم به صورت آزادانه و بدون هیچ حساسیت و نگرانی بتوانند در این حوزه فعالیت کنند.
منبع: برنا
دیدگاه تان را بنویسید