خیابان ولیعصر تهران چند درخت چنار دارد؟/ طرح جامع آبیاری درختان ولیعصر تهییه شده است
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به لزوم برنامه ریزی جامع برای حفاظت از درختان خیابان ولیعصر گفت: بر اساس آمار سال 97 حدود 8 هزار و 600 چنار دراین خیابان وجود دارد.
اعتمادآنلاین| سید آرش حسینی میلانی با اشاره به مصوبه شورای چهارم شورای شهر تهران در خصوص صیانت و حفاظت از درختان ولیعصر گفت: کمیته محیط زیست شورای پنجم در گام نخست برای بررسی اقدامات انجام شده پیرو مصوبه شورا درخصوص صیانت از درختان ولیعصر از سازمان بوستانها درخواست کرد شناسنامه درختان خیابان ولیعصر را برای شورا ارسال کنند.
وی با بیان اینکه پس از پیگیریهای به عمل آمده، این اطلاعات به کمیته محیط زیست ارسال شد، اظهار داشت: بر اساس این گزارش، حدود هشت هزار و 600 اصله درخت چنار در سال 97 در خیابان ولیعصر وجود دارد. البته در مناطق مختلف، وضعیت متفاوت است. به طور مثال در منطقه یک، وضعیت ترکیب چنارها نسبت به بقیه مناطق بهتر است و 95 درصد چنار وجود دارد، ولی هر چه به سمت جنوب خیابان ولیعصر میرویم، به دلیل آنکه شرایط زیستی سختتر شده و مداخلات افزایش پیدا کرده است، ترکیب چنارها در مجموعه درختان کمتر شده که به طور مثال، در منطقه 11 حدود 52 درصد درختان، درخت چنار هستند.
برنامه ریزی جامع برای حفاظت ازچنارهای ولیعصر
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت تدوین و تصویب برنامه پنج ساله از سوی شهرداری تهران درخصوص حفاظت و صیانت از درختان ولیعصر تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که درخصوص خیابان ولیعصر پیگیری میشود، انجام مطالعات جامع و یکپارچهای است که باید درباره این خیابان برای حفاظت از درختان آن انجام شود. در این راستا تهیه پروفیل طولی از خیابان ولیعصر در دستورکار است تا تمام ساخت و سازها، کانالها و تأسیسات مزاحم با مقیاس مناسب مشخص شود.
حسینی میلانی ادامه داد: این مطالعه دچار تأخیر است و در جلسهای که اخیرا در خصوص خیابان ولیعصر داشتیم، مقرر شد تا در اسرع وقت پروفیل طولی درختان ولیعصر تهیه شود.
تهیه طرح جامع آبیاری درختان ولیعصر
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای درختان خیابان ولیعصر، بیماری قارچی است که برخی از این درختان به آن مبتلا شدهاند، خاطرنشان کرد: این بیماری قارچی خاص چنار مورد شناسایی قرار گرفته و شهرداری ضمن آنکه در پی یافتن راهکارهایی برای مقابله با آن است، در حال بررسی این موضوع است که تاسیسات مختلف بر روی درختان چه تاثیری دارند.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر با بیان اینکه با وجود زحمات زیادی که در بحث آبیاری درختان ولیعصر کشیده شده، در برخی از مناطق شاهد ورود آلودگیهایی مانند فاضلاب به بستر چنارها بودهایم که این مسئله سلامت درختان را تحت تاثیر میدهد، ابراز داشت: در بخشی از منطقه 11 فاضلاب خانگی وارد کانال آبیاری درختان میشود که این مسئله، به دلیل بافت فرسوده برخی از بخشهای این منطقه است که باید برای آن، راهکاری پیدا کرد. به طور کلی، آلودگیهای سطحی که در شهر تهران وجود دارد، وقتی به بستر درختان وارد میشود، به شدت مخرب هستند و به درختان ضربه وارد میکنند.
حسینی میلانی افزود: یکی دیگر از مهمترین مشکلات در محور ولیعصر، مخازن باز زباله است که شیرابه تولید میکنند و این شیرابهها در برخی از مناطق وارد بستر شده و ضمن آلودگی آب، به خاک پای درختان نیز ضربه میزند. در این راستا، فرصت یک ماهه داده شده که طرح آبیاری خیابان ولیعصر را به صورت یکپارچه بررسی و شهرداری گزارش دهد تا ما بتوانیم برای ساماندهیموضوع، برای بودجه سال 99 تهران تصمیمگیری کنیم.
حساسیت اجتماعی برای قطع درختان خشکیده ولیعصر
یکی دیگر از موضوعاتی که سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درخصوص درختان ولیعصر به آن اشاره کرد، درختان خشکیده اما سرپای این خیابان بود که به دلیل حساسیت های اجتماعی از قطع آنها پرهیز میشود.
وی در توضیح بیشتر این موضوع بیان کرد: تعدادی از درختان خشکیده خیابان ولیعصر، سرپا هستند و قطع نشدهاند. اگر این درختان منشأ انتشار آفات و قارچ باشند، باید به طور شفاف درخصوص آن اطلاعرسانی شده و تصمیمگیری شود. در حال حاضر، به دلیل حساسیتهای اجتماعی تصمیمگیری درخصوص این درختان، برای مدیران شهری دشوار است.
حسینی میلانی اضافه کرد: در جلسه اخیر کمیته محیط زیست مقرر شد تصمیمگیری در مورد این درختان، براساس نظرات کارشناسی باشد و به حفظ سایر درختان توجه شود و اگر در نهایت، تصمیم به قطع درختان گرفته شد، این موضوع به صورت شفاف به مردم اطلاعرسانی شده و بگوییم به دلیل حفظ بقیه درختان و آفات و بیماریهایی که به وجود میآید، مجبور به انجام چنین اقدامی هستیم.
95 درصد از چنارهای اصفهانی ریشه داده است
وی در پاسخ به این پرسش که چند سال است که چنارهای 15 سالهای از شهر اصفهان برای احیا درختان خیابان ولیعصر استفاد میشوند. چند درصد از این درختان باقی مانده و هنوز سبز هستند؟ یادآور شد: سال 96 و 97 چنین اقدامی انجام شد بیش از 1800 اصله چنار کاشته شد. طبق آمار، حدود 90 تا 95 درصد درصد این درختان ریشه داده و سبز هستند. در این راستا باید آبیاری این درختان به درستی انجام شود، چراکه وقتی زهاب وارد بستر این درختان میشود، آنها را نابود میکند.
این عضو شورای شهر با تاکید بر ضرورت هماهنگی بخشها و دستگاههای مختلف شهرداری در خصوص صیانت از درختان خیابان ولیعصر عنوان کرد: بحث کلیدی این است که بخشها و سازمانهای مختلفی که در محور خیابان ولیعصر مشغول به فعالیت هستند، باید برنامههایشان را با مسئله حفاظت از درختان ولیعصر هماهنگ باشد. به طور مثال، سازمان زیباسازی شهرداری تهران در نظر دارد که سنگفرشها را مرمت و ترمیم کند. ما بر این مسئله تأکید کردیم که حتماً باید کمیتههای فنی و مشترک تشکیل شود و سازمان بوستانها در این پروژه حضور فعال داشته باشد تا مشکلات سابق تکرار نشود.
حسینی میلانی ادامه داد: پیش از این در هر مرحله عمرانی که در پیادهراه انجام شده، وقتی به ریشه درخت میرسیدند، آن را قطع میکردند. چنین اقدامی ضربه شدیدی به درخت چنار میزند.
وی با بیان اینکه دستورالعمل فنی خاص و واحدی در رابطه با درختان خیابان ولیعصر نداریم، گفت: هر فعالیت عمرانی در این محدوده باید با موافقت و تایید سازمان بوستانها باشد. فعالیتهای عمرانی همچون مترو صدماتی در گذشته به این درختان وارد کرده است اما فعالیتهای پیشرو باید با هماهنگی باشد. به طور مثال ترمیم آسفالت این محور، حرارت زیادی را ایجاد میکند که موجب سوختن شاخهها و خسارت به درختان میشود که باید هماهنگیهای لازم در این خصوص از قبل انجام شود.
مشارکت عمومی برای حفاظت از چنارها
نائب رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها به موضوع مشارکتهای مردمی در حفظ درختان ولیعصر اشاره کرد و اظهار داشت: حفظ درختان خیابان ولیعصر در گرو مشارکت مردمی و همیاری تمامی گروههای اجتماعی است. مردم اطراف این محور، کسبه، مدارس، شورایاریها و همه افرادی که از این محور نفع میبرند، باید مشارکتشان برای حفظ درختان ولیعصر جلب شود.
حسینی میلانی با بیان اینکه مشارکت برای حفظ درختان در دنیا گسترش یافته است، تصریح کرد: چه اشکالی دارد که هر درخت خیابان ولیعصر، حامی مشخص داشته باشد و اسم آن فرد حامی، با پلاکی بر روی درخت قید شود. قرار بر این شد که همیاری و همکاری بین مدیریت شهری، آموزش و پرورش، ستاد شورایاریها و سمنها در این رابطه شکل بگیرد و بتوانیم مشارکتهای مردمی را به عنوان تکمیل اقدامات فنی، افزایشدهیم.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید