امسال چند نفر به خاطر گزش جانوران زهری فوت شدند؟
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر معاونت بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: امسال تاکنون 10 نفر در اثر گزش جانوران زهری فوت کردهاند که 9 مورد عقرب گزیدگی و یک مورد مارگزیدگی بوده است.
اعتمادآنلاین| محمد مهدی گویا با اعلام این خبر در سمینار علمی گزش جانوران زهرآگین، گفت: در اصلاح نظام ثبت، موارد گزش، عوارض ناشی از آن، موارد فوتی و ادغام این برنامه در شبکه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی به نقل از کوفی عنان دبیرکل اسبق سازمان ملل، مارگزیدگی را چالش پنهان سلامت در دنیا عنوان کرد و افزود: تعداد مارگزیدگی به عنوان مهم ترین بیماری گرمسیری در برخی از کشورها، سالانه به یک میلیون مورد میرسد.
وی ادامه داد: در سال 2017 در اولین نشست تخصصی مارگزیدگی که توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شد پیش نویس برنامه جهانی مدیریت مارگزیدگی تهیه شد. هدف از این برنامه کاهش میزان مرگ و ناتوانی ناشی از مارگزیدگی به نصف تا سال 2030 بود.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اعلام اینکه بیشترین مارگزیدگی به قاره آسیا مربوط میشود، گفت: روزانه 7500 نفر در دنیا مارگزیده میشوند و روزی 2000 نفر نیز به این دلیل جان خود را از دست میدهند.
گویا افزود: سالانه 5 میلیون و 400 هزار مورد مارگزیدگی در دنیا اتفاق میافتد، 2 میلیون و 700 هزار نفر علائم ناشی از سم مار را پیدا میکنند، 400 هزار نفر ناتوانی طولانی یا قطع عضو میشوند و 140 هزار نفر نیز فوت میکنند.
وی با اشاره به این که هر پنج دقیقه یک مارگزیدگی در دنیا رخ میدهد، افزود: از هر 50 نفر که مارگزیده میشوند، یک نفر میمیرد و پنج نفر دچار عوارض ناتوانی میشوند.
وی، روستائیان، کشاورزان و کودکان را بیشترین اقشار آسیب دیده از این مخاطره نام برد و گفت: فلج اندام، فلج تنفسی، اختلال انعقادی، خونریزی شدید و مرگبار، نارسایی کلیه، آسیبهای بافتی شدید، قطع عضو و مرگ، عواض ناشی از مارگزیدگی است.
وی در پایان مسئولیت سه استان اصلی درگیر در سال اخیر را به دلیل جابجایی احتمالی مارها و عقربها سنگین دانست.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید