قراییمقدم، جامعه شناس مطرح کرد:
بیش از 35 هزار کودک بیهویت در کشور داریم/ مشکلات اقتصادی از عوامل نوزاد فروشی
فقر و اعتیاد بزرگترین معضل عدم تولد نوزادان در حاشیه شهرهاست. یکی چون پول ندارد به شکل کلی صاحب فرزند نمیشود و دیگری فرزند میآورد تا با قیمت نجومی او را به حراج بگذارد! اولی به گسترش سالمندی جامعه کمک میکند و دومی به رواج جنایت و بزهکاری.
اعتمادآنلاین| حاشیه نشینی نوعی زندگی است که با شیوه رایج زندگی شهری و روستایی متفاوت بوده و با ویژگیهای اجتماعی و اقتصادی مخصوص به خود بافت فیزیکی معینی بوجود آورده است که با ساکنین بافت اصلی شهر زندگی میکنند.
در کنار تمامی مشکلاتی که در حاشیه شهرها وجود دارد شکل تولد نوزادان در این مناطق نیز با سایر نقاط متفاوت است. خبرهای نگران کنندهای از زنان حاشیه شهرها مبنی بر فروش نوزادان خود جهت کسب درآمد به گوش می رسد. این درحالی است که به شکل کلی تولد نوزادان در مناطق حاشیهای شهرها به دلیل مشکلات اقتصادی رو به کاهش است.
با توجه به اینکه فروش نوزادان و کودکان در جرایم و موارد مختلف به قصد سوءاستفاده از آنان است، نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان به این مناطق و رفاه زنان بدسرپرست و بی سرپرست هستیم.
در واقع عمق معضل تولد نوزادان در میان زنان کارتن خواب و حاشیه نشین بسیار پیچیده است و گاهی حتی مسائل امنیتی را هم با مخاطرات گوناگون مواجه میکند و باید سایر ابعاد چرایی این آسیب اجتماعی با یکدیگر بهطور همزمان بررسی شود تا بتوان نسبت به حل و فصل آن اقدام کرد.
فقر و اعتیاد بزرگترین معضل عدم تولد نوزادان در حاشیه شهرهاست. یکی چون پول ندارد به شکل کلی صاحب فرزند نمیشود و دیگری فرزند میآورد تا با قیمت نجومی او را به حراج بگذارد! اولی به گسترش سالمندی جامعه کمک میکند و دومی به رواج جنایت و بزهکاری.
گواه این ادعا نگاهی اجمالی بر کیوسکها و دیوارهای حاشیه شهرها و مناطق پایین شهر است که آگهیهایی با این عناوین به چشم میخورد: توان نگهداری از بچه را ندارم و به بالاترین قیمت میفروشم. پسربچه چهار سالهام را میفروشم. جنین یک بچه به فروش میرسد، تولد بهمن 98 و...
در این رابطه گفتوگو با امانالله قراییمقدم، جامعه شناس و رفتارشناس اجتماعی را در ادامه میخوانید:
اعتیاد؛ مهمترین عامل فروش نوزادان
قرایی مقدم با بیان اینکه این شکل از آسیب اجتماعی به یک بحران تبدیل شده است، گفت: عمده کسانی که متقاضی فروش نوزادان خود هستند، خانوادههای درگیر با معضل اعتیادند. خانوادههایی که بهخودی خود نمیتوانند با خریداران رایزنی کنند و به توافق برسند. بنابراین این شرایط زمینه حضور دلالان را فراهم میکند.
وی ادامه داد: حاشیه شهرها از این جهت بالاترین آمار کاهش نوزادان و فروش آن ها را دارد که این مناطق عمدتا خانوادههایی با وضعیت مالی بسیار نامطلوب را در خود جای داده است.
نوزاد فروشی برای تامین نان
وی وجود آمار بالای بزهکاری و جرم و جنایت در حاشیه شهرها را ناشی از عدم حضور سازمانهای نظامی و امنیتی در این مناطق دانست و افزود: بسیاری از زنانی که در این مناطق سکونت دارند عموما از وضعیت نامطلوب اقتصادی و روحی و جسمی رنج میبرند و همین عوامل دلیلی بر تن فروشی یا نوزاد فروشی آنها شده است.
وی عنوان کرد: جامعه ما رو به پیری است چراکه افراد از بیم وجود مشکلات متعدد کنونی حاضر به فرزندآوری نیستند به این ترتیب نتیجه میگیریم کاهش تولد نوزادان در مناطق محروم کمتر از شهرها و کلانشهرهاست.
بیش از 35 هزار کودک بیهویت در کشور
این جامعهشناس با بیان اینکه بیش از 35 هزار کودک بیهویت در کشور وجود دارند که آمار درستی از آنها در دسترس نیست افزود: متاسفانه با فروش نوزادان، سودجویان و مافیای خرید و فروش از آنها در مسیر تکدیگری و خریدوفروش موادمخدر استفاده میکنند. به این ترتیب در موضوع کاهش تولد نوزادان در حاشیه شهرها، فروش آنها نیز بخش بزرگی از آمارهایی است که ما از آن بیاطلاعیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد به جای حل مشکلات حاشیهنشینها، ابتدا باید مشکل حاشیهنشینی را حل کرد که در این مورد نیازمند مسئولان ذیربط هستیم.
منبع: برنا
دیدگاه تان را بنویسید