پشتپرده پذیرش دانشجویان خارجی چیست؟
ادعای نبود زیرساخت برای افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی در حالی مطرح میشود که پذیرش دانشجوی خارجی رشتههای پزشکی از سال 92 تا 95 چهار برابر شده! مسئولان وزارت بهداشت برای سال بعد هم تصمیم به افزایش ظرفیت 2 برابر پذیرش دانشجو از کشورهای خارجی گرفتهاند!
اعتمادآنلاین| به دنبال طرح مسئله کمبود پزشک مخصوصا پزشک متخصص، شاهد واکنشهای مختلفی در سطح جامعه بودیم. عدهای با استناد به آمارهای سازمان جهانی بهداشت خواهان افزایش تعداد ظرفیت رشتههای پزشکی هستند.
استدلال این گروه، سرانه بسیار پایین پزشک کشور نسبت به کشورهای منطقه و جهان، دسترسی دشوار به پزشک، هزینه زیاد درمان و پزشکسالاری در کشورمان است؛ در سوی مقابل، عدهای با استناد به بیکاری پزشکان، عدم زیرساخت مناسب و به خطر افتادن سلامت مردم از مهمترین دلایل این گروه بود.
پخش چند مناظره از رسانه ملی و تشکیل میزگردهای مختلف در کنار مصاحبه با مسئولانف اقشار مختلف مردم را درباره سرانه پزشک در کشورمان حساستر کرده است؛ انتشار مشکلات نظام سلامت از جمله مالیات پزشکان و فساد در این حوزه نیز از دیگر دلایل آگاهی بیشتر مردم در این زمینه بوده است.
چالش بین موافقان و مخالفان افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی به حدی بالا گرفته است که نمایندگان مجلس نیز دست بهکار شدهاند؛ نمایندگان با ارائه طرحی دوفوریتی، خواستار افزایش دوبرابری ظرفیت رشتههای پزشکی در سال جاری شدند؛ هرچند این طرح به فرجام نرسید و پیگیری آن به تاخیر افتاد اما زنگ خطری درباره سرانه پایین پزشک در کشورمان بود؛ در حال حاضر تعیین ظرفیت رشتههای پزشکی بر عهده وزارت بهداشت است؛ موافقین افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی این موضوع را عامل انحصار رشتههای پزشکی میدانند.
هر چند دیدگاه کارشناسان و آمارهای جهانی بیانگر کمبود پزشک در کشور است اما همچنان برخی به افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی اعتقاد ندارند! بیتوجهی به ظرفیت رشتههای پزشکی در حالی مطرح است که حتی ظرفیت پذیرش دانشجویان رشته پزشکی در برخی دانشگاهها نسبت به سال گذشته کاهش نیز یافته است!
در ادامه برخی از موارد کاهش ظرفیت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی آمده است:
دانشگاه اراک، 130 ظرفیت قبل را به 123 ظرفیت کاهش داد.
ظرفیت پذیرش دانشگاه کرج از 117 در سال 97 به به 112 در سال 98 کاهش یافته است.
دانشگاه علومپزشکی بندر عباس از 106 ظرفیت به 100 ظرفیت کاهش یافته است.
دانشگاه جندیشاپور اهواز با کاهش 10 ظرفیت به 138 ظرفیت در سال 98 رسیده است.
دانشگاه گیلان هم ظرفیت پذیرش خود را از 149 به 135 صندلی کاهش داده است.
ادعای نبود زیرساخت برای افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی در حالی مطرح میشود که پذیرش دانشجوی خارجی رشتههای پزشکی از سال 1392 تا 1395 چهار برابر شده است! مسئولان وزارت بهداشت در اقدامی دیگر برای سال بعد تصمیم به افزایش ظرفیت 2 برابر پذیرش دانشجو از کشورهای خارجی گرفتهاند! همچنین طبق اعلام معاون آموزشی وزارت بهداشت هماکنون 3 هزار دانشجوی خارجی در رشتههای علوم پزشکی ایران مشغول به تحصیل هستند.
مشکل نبود زیرساخت برای افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی در حالی مطرح است که تنها دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان از امکان تربیت 2000 پزشک در سال خبر داده است!
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید