علائم بروز حساسیت به مواد غذایی چیست؟
حتما شما هم در اطرافیان خود افرادی را مشاهده کردهاید که با خوردن برخی مواد غذایی مانند بادام زمینی،غذاهای دریایی،باقالی و... دچار حساسیت شدید میشوند. اما سوال اصلی اینجاست که بروز مشکلات ناشی از مصرف این اقلام به چه علت است؟
اعتمادآنلاین| شوک ناشی از حساسیت شدید یا «آنافیلاکسی» زمانی اتفاق میافتد که شخصی اقدام به مصرف مادهای کند که شدیدا به آن حساسیت دارد و یا به هر طریقی در معرض آنها قرار گیرد.
این اقلام شامل: داروهایی مثل پنیسلین، نیش حشراتی مانند زنبور، مصرف بادام زمینی، برخی مواد غذایی دریایی و... است.
علائم بروز حساسیت
شروع حساسیت میتواند با علائمی نظیر خارش، گزگز، استفراغ، تنگی نفس، ورم صورت، گرفتگی صدا، تپش قلب و کاهش هوشیاری همراه باشد.
نکته قابل توجه آن است که اگر در لحظات اولیه، خدمات پیشرفته پزشکی به آنها نرسد، ممکن است فرد در زمان کمی دچار ایست قلبی شود. به همین علت سرعت عمل بالا در ارائه خدمات پزشکی به این افراد اهمیت ویژهای دارد.
پس از بروز علائم چه اقداماتی انجام دهیم؟
سعی کنید آرامش خود را حفظ کرده و بیمار را در حالت خوابیده قرار دهید. در صورتی که بیمار استفراغ کرد او را به پهلو قرار دهید تا ترشحات باعث انسداد راه هوایی او نشود. نسبت به تغییرات لحظه به لحظه بیمار هشیار باشید؛ اگر تنفس نداشت و قفسه سینه او بالا و پایین نمیرفت باید بلافاصله اقدامات احیا را انجام دهید.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان اورژانس کشور، افرادی که دچار حساسیتهای مختلف هستند حتما باید سعی کنند به دور از عوامل حساسیتزا باشند؛ چراکه شوک ناشی از حساسیت، خطرناک بوده و میتواند منجر به مرگ شود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید