واکنش وزارت بهداشت به دستگیری دانشجوی قلابی
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت در واکنش به دستگیری دانشجوی قلابی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،گفت: در حال پیگیری جزئیات این موضوع هستیم و مسئولان حراست باید پاسخگوی نحوه ورود و خروج این فرد در دانشگاه باشند.
اعتمادآنلاین| دکتر کیانوش جهانپور در واکنش به بازداشت یک دانشجوی قلابی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: اینکه فردی کارت دانشجویی و مدارک دانشجویی نداشته باشد و بخواهد سر کلاسهای آموزشی دانشگاهی حضور پیدا کند، کلاهبرداری چندان سختی نیست و این اتفاق در دانشگاههای بزرگ و پردیسهای این دانشگاهها گاهاً اتفاق میافتد؛ اما اینکه آن فرد بخواهد برای حضور در این کلاسها مبلغی را پرداخت کند، قطعاً از لحاظ عقلی و روانی مشکلی داشته است.
او در ادامه تصریح کرد: قطعاً ورود و خروج در دانشگاههای ما آنچنان دشوار نیست که فردی نتواند این کار را انجام بدهد، اگرچه در مواردی برای ورود به دانشگاه کارت دانشجویی کنترل میشود؛ اما ممکن است افرادی نیز با ترفندی در این مراکز رفت و آمد داشته باشند و وقتی هم بعد از مدتی چهره فرد برای نگهبانان و نیروهای حراست شناخته شود، دیگر مدارک آنها کنترل نمیشود.
بنابراین ورود این فرد به دانشگاه موضوع عجیبی نبوده است؛ اما اینکه فردی ادعا کند که امتیاز حضور در کلاسهای آموزشی دانشگاه را با پرداخت چندین میلیارد خریداری کرده است، امری شدنی نیست.
چرا که حضور در کلاسهای آموزشی برای فردی امتیاز محسوب نمیشود و اگر هم افرادی بابت این موضوع از آن فرد دانشجونما مبلغی را دریافت کرده باشند خود آنها نیز کلاهبردار بودهاند.
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت همچنین تاکید کرد: اگر به صورت رسمی تقلب و یا تخلفی در آزمونی شکل میگیرد و یا اینکه مدرکی برای فردی ولو جعلی صادر شود، این موارد امتیازی است که ممکن است در مقابل دریافت وجهی در دانشگاه اتفاق بیفتد؛ اما اینکه فردی بدون کارت دانشجویی و در کلاسی حضور داشته باشد و تکلیف او نیز به عنوان دانشجو یا فارغ التحصیل مشخص نباشد، به نظر میآید اگر بابت این حضورش مبلغی پرداخت کرده باشد، از طرف آن فرد یا مسئول دانشگاه کلاهبرداری اتفاق افتاده است.
جهانپور در خصوص مسئولیت دانشگاهها در بروز چنین حوادثی نیز گفت: قطعا حراست دانشگاهها برای بروز چنین مواردی باید پاسخگو باشند؛ چرا که رفت و آمد مستمر یک فرد بدون داشتن کارت دانشجویی در دانشگاهی مستلزم پاسخگویی او به حراست و عبور از این مجموعه است. همچنین اگر فردی در برابر حضور در کلاسهای دانشگاه مدارکی جعلی یا تقلبی داشته باشد، مسئولان آموزشی و دانشجویی باید پاسخگوی این کلاهبرداری و جعل مدارک دانشجو باشند.
به گفته او، در مورد دانشجوی فوق باید بررسی شود که آیا فرد با ارائه مدارک جعلی و دریافت کارت دانشجویی سر کلاسهای آموزشی دانشگاه شهید بهشتی حضور پیدا کرده است و یا اینکه بدون ارائه این مدارک این حضور را داشته است و اگر مدارکی ارائه نداده باشد، انتظامات و حراست دانشگاه باید پاسخگوی نحوه ورود و خروج این دانشجو باشند.
دکتر جهانپور در خصوص واکنش وزارت بهداشت در رسیدگی به این موضوع نیز گفت: وزارت بهداشت در چنین مواردی با پیگیریهای حراستی و انضباطی به موضوع ورود پیدا میکند و اگر فرد متخلف کارمند باشد، به تخلفات اداری و اگر هیات علمی باشد، او را به هیات تخلفات اساتید معرفی میکند و اگر جنبه حقوقی، قضایی و کیفری هم داشته باشد، به دادگستری معرفی خواهند شد تا بررسیهای بیشتر انجام بگیرد. بنابراین وزارت بهداشت در این موارد ورود پیدا کرده و اگر تخلف محرز شود، متناسب با آن تخلف برخوردهایی را انجام میدهد.
مشاور وزیر بهداشت همچنین خاطرنشان کرد: هر اتفاقی که خلاف آئیننامهها و مقررات آموزشی و دانشجویی در دانشگاههای وزارت بهداشت اتفاق افتاده باشد، قطعا وزارت بهداشت ورود پیدا میکند و به عنوان ناظر موضوع را بررسی میکند؛ اما در مواردی که ماهیت فراتر از موضوع فعلی باشد، وزارت بهداشت افراد متخلف را به مراجع قضایی معرفی میکند، بنابراین شاهد هستیم که تمامی موارد تخلف و تقلب در امتحانات، جعل عنوان، جعل کارت و ... در مجموعه مرتب شناسایی و با آنها برخورد میشود.
ساعاتی پیش رئیس کلانتری ولنجک از دختری که بدون شرکت در کنکور و حتی ثبت نام در دانشگاه اقدام به حضور در کلاسهای رشته دندانپزشکی در دانشگاه شهید بهشتی کرده بود،خبر داد.
پیگیریها درباره این موضوع تا لحظه ارسال این خبر از سوی برخی از مسؤولان این دانشگاه بدون پاسخ مانده است و لازم است دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نحوه ورود و خروج این فرد به دانشگاه، حضور در کلاسهای درس و همچنین ادعای مطرح شده از سوی او مبنی بر پرداخت چندین میلیارد تومان پول به دانشگاه به منظور خرید امتیاز تحصیلی رشته دندانپزشکی به طور دقیق شفافسازی کند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید