کد خبر: 342074
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۶ ۱۷:۱۹:۱۴
| |

کم‌آبی، مهم‌ترین معضل خراسان جنوبی است

استاندار خراسان جنوبی معضل کم آبی را مهمترین مشکل این استان خواند و افزود: تامین آب شرب برای روستاها در سطح استان خراسان جنوبی یکی از چالش‌های اساسی ما محسوب می‌شود.

کم‌آبی، مهم‌ترین معضل خراسان جنوبی است
کد خبر: 342074
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۶ ۱۷:۱۹:۱۴

اعتمادآنلاین| ‌ محمد صادق معتمدیان در جلسه هماهنگی برگزاری همایش روز ملی روستاییان و عشایر ضمن قدردانی از تصمیم معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برای برگزاری این همایش در استان‌های کشور گفت: استان خراسان جنوبی که مقرر شده همایش روز ملی روستا و عشایر در آن برگزار شود استانی تازه تاسیس است که کمتر از 15 سال از تاسیس آن می‌گذرد. خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است و در رتبه 28 جمعیتی کشور قرار گرفته ولی با توجه به پهناور بودن استان کمترین تراکم انسانی را در کشور به خود اختصاص داده است.

وی افزود: مهاجرت از روستاها در سطح استان به دلیل افزایش دما و خشکسالی بسیار زیاد شده به شکلی که حدود نیمی از جمعیت روستایی ما به خارج از استان و یا به شهرهای بزرگ درون استان مهاجرت کردند.

وی تاکید کرد: البته ما در سطح استان خراسان جنوبی 1700 روستای دارای سکنه داریم که 41 درصد جمعیت استان را به خود اختصاص دادند و از این میان 11 درصد جمعیت روستایی استان از عشایر هستند. ما در این استان طولانی ترین مرز مشترک با افغانستان را داریم و با شش استان دیگر کشور همسایه هستیم.

استاندار خراسان جنوبی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به معضل خشکسالی در سطح این استان گفت: یکی از مهمترین مشکلات ما چالش کم آبی است به شکلی که در تامین آب شرب روستاها با مشکلات زیادی مواجه هستیم. ما در سال گذشته 500 روستا را از طریق تانگر آب رسانی کردیم و شرایطی سختی را داشتیم.

وی ادامه داد: نداشتن سند جامع آب، معضلاتی بسیاری در سطح استان ایجاد کرده اما خوشبختانه توانستیم سند سازگاری با کم آبی را با همکاری وزارت نیرو تدوین کنیم. در این سند تغییر الگوی کشت و شروع نهضت گلخانه‌ای در استان خراسان جنوبی مدنظر قرار گرفته تا زمینه حضور مردم در روستاها از این طریق فراهم شود.

وی تاکید کرد: خدمات بسیار خوبی در سطح استان ارائه شده اما با شاخص ها و میانگین‌های کشوری فاصله زیادی داریم. 6250 قنات در استان خراسان جنوبی وجود دارد که در حال حاضر تنها دو هزار قنات فعال هستند لذا در این حوزه نیازمند بازسازی قنات‌ها هستیم. متاسفانه خراسان جنوبی بیش از سه برابر نرم کشوری تبخیر آب وجود دارد لذا ساخت سدها نیز کمک موثری در حوزه آب رسانی نکرده است.

معتمدیان با اشاره به انجام اقدامات موثر در حوزه پوشش مخابراتی در سطح این استان گفت: علیرغم انجام اقدامات شایسته اما در حال حاضر با میانگین کشوری در حوزه پوشش مخابراتی فاصله زیادی داریم. ما در این استان در مورد پدیده حاشیه نشینی و همچنین پدیده زباله گردی نیز مشکلات بسیاری داریم. موضوعاتی که در سطح استان نگران کننده هستند و تبعات بدی در حوزه اجتماعی برای این استان به وجود آورده است.

وی تاکید کرد: امیدواریم مهاجرت معکوس در سطح استان را ایجاد کنیم. سند توسعه روستایی بومی براساس ظرفیت‌های استان خراسان جنوبی تدوین شده ما در سطح این استان ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه تولید زرشک، عناب و ... داریم. که باید با برنامه ریزی دقیقی در این زمینه موجبات توسعه اشتغال را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه معادن نیز استان خراسان جنوبی چهارمین استان کشور محسوب می‌شود و اتفاقا بخش قابل توجهی از معادن این استان در روستاها هستند که تلاش خواهیم کرد در قالب تدوین سندی واگذاری این معادن به روستاییان را با الگوی مالی مناسب انجام دهیم. تا به این ترتیب فرصت‌های شغلی جدید برای ماندگاری مردم در روستاها فراهم شود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها