کد خبر: 349136
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۶ ۱۰:۰۳:۲۳
| |

مدیرکل دفتر عملکرد سازمان بهزیستی:

1100 مرکز در تملک مسئولان بهزیستی است/ تعارض منافع یکی از ریشه‌های فساد در سازمان‌ها است

مدیرکل دفتر عملکرد سازمان بهزیستی گفت: از 42 هزار مرکز زیر مجموعه سازمان بهزیستی 1100 مرکز در تملک مسئولان این سازمان است.

1100 مرکز در تملک مسئولان بهزیستی است/ تعارض منافع یکی از ریشه‌های فساد در سازمان‌ها است
کد خبر: 349136
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۶ ۱۰:۰۳:۲۳

اعتمادآنلاین| ‌ کاظم نظم‌ده، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور درباره ابلاغ بخشنامه اجرایی منع پذیرش و یا قبول منافع تعارض در سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی در راستای شفاف‌سازی و مدیریت تعارض منافع این بخشنامه را ابلاغ کرد.

ریشه فساد در تعارض منافع است

وی در ادامه افزود: نباید افراد در پست‌هایی مستقر شوند که در این سمت‌ها تعارضی بین منافع شخصی آنها و منافع ملی وجود داشته باشد. البته باید توجه کرد که تعارض منافع به خودی خود عامل فساد نیست، اما یکی از ریشه‌‌های فساد در سازمان‌ها محسوب می‌شود.

نظم‌ده در تشریح مدیریت تعارض منافع در سازمان بهزیستی بیان کرد: لازم است اقداماتی صورت بگیرد که افراد در وضعیت تعارض منافع قرار نگیرند؛ شرایطی که فرد باید بین منافع شخصی خود و منافع ملی تصمیم‌گیری کند.

نظم‌ده در پاسخ به این سوال که چرا این بخشنامه امروز ابلاغ شده است، در حالی که سال 1390 تصویب شده است، اظهار کرد: بخشنامه‌های مشابه وجود داشته است و از ابتدای تشکیل سازمان تا امروز، دو یا سه بخشنامه ابلاغ شده است. در بخشنامه‌های قبلی با اجازه رئیس سازمان افراد می‌توانستند مجوزهایی بدهند که تعارض منافع در آنها وجود داشت، اما این بار رئیس سازمان بهزیستی این مجوز را حتی از خودش سلب کرده است. بنابراین رئیس سازمان برای خود، معاونانش و سلسله مراتبی که در بخشنامه اعلام شده، محدودیت ایجاد کرده است. این قانون مسئولان بهزیستی را ملزم می‌کند که از تاسیس مراکز بهزیستی خودداری کنند.

لزوم استعفای مسئولان برای تاسیس مراکز بهزیستی

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی گفت: اگر افراد علاقه‌مند هستند، مرکزی داشته باشند، نباید در مسئولیت‌های سازمان بهزیستی مستقر باشند؛ یعنی افراد باید برای تاسیس مراکز بهزیستی از سمت خود استعفا بدهد. بنابراین افراد باید انتخاب کنند که یا مسئولیت خود را و یا مرکز را داشته باشند.

وی افزود: این بخشنامه در خصوص مراکز زیرمجموعه سازمان بهزیستی ابلاغ شده است و در خصوص مراکز دیگر حرفه‌ای ابلاغیه‌ای وجود ندارد. همچنین مسئولان حق صدور مجوز برای خویشاوندان درجه یک خود را ندارند. البته در رابطه با خویشاوندان دورتر و فامیل‌های درجه دو اظهار نظری نشده است.

نظم‌ده در خصوص افرادی که پیش از این مجوز دریافت کرده‌اند و مراکزشان را تاسیس کرده‌اند، اظهار کرد: این افراد می‌توانند در سمت خود باقی بمانند، ولی باید مجوز موسسات خود را به سازمان‌های خیریه واگذار کنند. این در رابطه با موسساتی است که قبل از این تاسیس شده است.

از 42 هزار مرکز 1100 مرکز در تملک مسئولان بهزیستی است

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این پرسش که تا کنون چند مرکز داشتیم که توسط افراد سازمان بهزیستی اداره می‌شدند، بیان کرد: براساس بررسی‌های ما از 42 هزار مجوز صادر شده در سازمان بهزیستی، 1100 مرکز در تملک مسئولان بهزیستی است.

نظم‌ده گفت: در راستای حفظ منافع معلولان، ایجاد شرایط عادلانه و مدیریت تعارض منافع، تاکید ما بر این بخشنامه است. بسیاری از شکایاتی که به سازمان ارجاع داده می‌شوند از مراکز مذکور است. از این قبیل شکایاتی که فلان مدیر یا فلان مسئول مرکزی دارد و آن را در اولویت قرار داده است. مسئولی که به نوعی مزایا یا تسهیلاتی برای خود در نظر می‌گیرد که سایر مراکز نمی‌توانند داشته باشند.

وی در پایان گفت: پیشتر ما به دنبال مصداق‌های شکایات می‌رفتیم و این راه‌حل رفع مشکلات بود. اما لازم بود بخشنامه‌ای ابلاغ شود که از ده‌ها هزار شکایت جلوگیری کند. اگر لازم است سیستم به سمت سلامت برود، باید به اینگونه بخشنامه‌ها اهتمام ورزید. چرا بخشنامه‌هایی که می‌تـواند خیلی از مشکلات را پیشگیری کند، ابلاغ نشوند و بعد ما انرژی‌مان را بر پاسخ‌گوئی به شکایاتی بگذاریم که هزینه و انرژی بسیاری از سیستم می‌گیرد.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها