محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران:
مدیریت شهری پس از انقلاب در نگهداری المانهای شهری موفق نبوده است
محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، بر لزوم توجه به المانها و مجسمههای شهری تهران تاکید کرد و گفت: مدیریت شهری تهران پس از انقلاب آن گونه که باید در حفظ و نگهداری المانها و مجسمههای شهری موفق نبوده است.
اعتمادآنلاین| محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، در جلسه امروز شورای شهر تهران با تاکید بر اهمیت توسعه و نگهداری مجسمههای مفاخر هنری، ادبی وعلمی کشور در تهران گفت: المانهای شهری از مصادیق بارز به کارگیری هنر و فرهنگ در کالبد و میراث شهر است که در ابعاد مختلف زیباشناختی، معنایی و کارکردی حائز اهمیت است.
وی افزود: المانها و مجسمه های شهر باید بازتابی از ارزشها و نگرشهای فرهنگی و اجتماعی جامعه باشد و همچنین ارزشهای هنری لازم را داشته باشند و به درستی در شهر جانمایی شوند. در عین حال این تازههای هنری به مثابه میراث هنری شهر در مرور زمان نیاز به حفاظت و نگهداری دارند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: به نظر میرسد مدیریت شهری تهران پس از انقلاب اسلامی آن گونه که باید در توسعه و حفظ و نگهداری المانها و مجسمههای شهری موفق نبوده و در اصل هیچ گاه راهبرد معین و مدون در این حوزه به کار گرفته نشده است.
حق شناس تاکید کرد: هنوز هم زیباترین و خاطره انگیزترین و اثرگذارترین مجسمهها و المانهای شهر تهران میراثی است که پیش از انقلاب در شهر به جا مانده است و متاسفانه حتی در مراقبت و نگهداری همین میراث ارزشمند نیز هیچ راهبرد قابل اتکای به چشم نمیخورد. انتظار میرود تدوین راهبرد مشخص برای توسعه و حفظ و نگهداری مجسمهها و المانهای شهری به عنوان بخشی از راهبرد هنری شهر در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این که وجود چنین راهبردی از یک سو باید تقسیم کار، هماهنگی و کارآمدی حوزههای مختلف مدیریت شهری را به همراه داشته باشد، اظهار کرد: باید از سوی دیگر حفظ ارزشها و تنوع فرهنگی و عدالت اجتماعی شهری را در نظر گرفت.
وی ادامه داد: انتظار میرود در اسرع وقت ضمن ارائه گزارش آخرین وضعیت و اقدامات فوری درباره مواردی همچون مجسمه حکیم عمر خیام مستقر در پارک لاله ساخته استاد فخیمی که پس از گذشت چند سال هنوز جانمایی و مستقر نشده، مجسمه قیصر امین پور که پس از سرقت و بازداشت سارقین و کشف مجسمه هنوز به محل استقرار بازنگشته، وضعیت دورازه دولت و نهایتا لزوم توجه و در دستور کار قرار گرفتن ساخت و بهره برداری از تندیس بزرگان شعر و ادب، فلسفه و حکمت، ریاضیات و نجوم و ... مورد توجه قرار گیرد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید