کد خبر: 356377
|
۱۳۹۸/۰۸/۱۰ ۱۱:۰۶:۰۴
| |

بیمار هموفیلی هم می‌توان عادی زندگی کند؟

هموفیلی نوعی بیماری خونی است که شدت و سرعت خونریزی در افراد هموفیل در مقایسه با افراد طبیعی بیشتر نیست،‌ بلکه مدت زمان آن طولانی‌تر است. خون افراد هموفیل به اندازه کافی فاکتور انعقادی که نوعی پروتئین برای کنترل خونریزی است را نیز ندارد.

بیمار هموفیلی هم می‌توان عادی زندگی کند؟
کد خبر: 356377
|
۱۳۹۸/۰۸/۱۰ ۱۱:۰۶:۰۴

اعتمادآنلاین| ‌ هموفیلی نوعی بیماری نادر است که شایع‌ترین نوع آن هموفیلی «آ» نام دارد؛ البته نوع دیگر آن هموفیلی نوع «ب» است که در هر مورد خون فرد فاکتورهای انعقادی لازم را ندارد و بیمار را دچار مشکلات یکسانی می‌کند که سبب خونریزی طولانی مدت می‌شود.

چگونه افراد به هموفیلی مبتلا می‌شوند؟


هموفیلی با تشکیل نطفه به وجود می‌آید و نوعی بیماری غیرواگیر محسوب می‌شود. هموفیلی معمولا به ارث می‌رسد البته گاهی ممکن است در یک خانواده بدون هیچ سابقه‌ای فرزند مبتلا به هموفیل به دنیا آید. تقریبا 30درصد افراد هموفیل بدون وجود سابقه در خانواده به هموفیلی مبتلا می‌شوند که در این حالت ممکن است هموفیلی در اثر تغییرات در ژن‌های جنین به وجود آید.

علائم و شدت بیماری را بهتر بشناسید


علائم هموفیلی در هر دو گروه «آ» و «ب» یکسان است. بیماران هموفیلی دارای کبودی‌های بزرگ، خونریزی عضلانی و مفصلی بویژه در زانو، آرنج و مچها هستند، خونریزی خود به خودی و بدون علت خاص، خونریزی طولانی مدت بعد از جراحات سطحی و ... از علائم بیماری است.

شدت هموفیلی بسته به مقدار فاکتور انعقادی در خون متفاوت است و این در حالی است که مقدار طبیعی فاکتور انعقادی 50 تا 150 درصد فعالیت فاکتور انعقادی 8 یا 9 در خون است. فردی با هموفیلی خفیف فاکتور انعقادی‌اش پنج تا 30درصد حد طبیعی است که این فرد ممکن است بعد از عمل جراحی یا زخم‌های شدید خونریزی کند و معمولا خونریزی نمی‌کند مگر آنکه مجروح شود. فرد با هموفیلی متوسط فاکتور انعقادی‌اش یک تا پنج درصد حد طبیعی است. این فرد ممکن است ماهی یکبار و به ندرت به شکل بی‌دلیل خونریزی کند. در نهایت فرد با هموفیلی شدید فعالیت فاکتور انعقادی‌اش از یک درصد کمتر است و ممکن است بدون هیچ دلیلی خونریزی کند که این خونریزی در مفاصل بدن او( زانو، آرنج، مچ پا) اتفاق می‌افتد.

خونریزی باید بلافاصله درمان شود


امروزه درمان‌ها برای هموفیلی بسیار موثر است. فاکتورهای انعقادی به جریان خون تزریق می‌شود و به محض رسیدن مقدار کافی فاکتور انعقادی به محل آسیب‌دیده خونریزی متوقف می‌شود. درمان سریع و به موقع سبب کاهش درد بیمار و جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل بدن می‌شود.

درمان قطعی برای هموفیلی وجود ندارد اما، با مصرف فاکتورهای انعقادی افراد هموفیلی می‌توانند زندگی عادی داشته باشند و بدون مشکل به زندگی روزمره خود ادامه دهند البته توجه به این نکته ضروری است که بدون فاکتور انعقادی ممکن است بیمار برای کوچک‌ترین کارهای روزمره خود نیز با مشکل مواجه شود.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها