کد خبر: 364436
|
۱۳۹۸/۰۹/۰۶ ۱۴:۴۲:۵۶
| |

ذوعلم، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش:

30 درصد زمان آموزش در مدارس از دست می‌رود/ کاهش هر 2ساعت آموزشی به 75 دقیقه

علی ذوعلم، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش، با بیان اینکه در کلاس‌های ما به جای اینکه 50 دقیقه برای هر یک ساعت آموزشی در دوره متوسطه اجرا شود؛ دو ساعت به یک جلسه تبدیل می‌شود و گاهی به 75 تا 80 دقیقه کاهش می‌یابد گفت: در واقع به جای اینکه 33 هفته آموزشی داشته باشیم در عمل فقط 28 هفته اجرا می‌شود.

30 درصد زمان آموزش در مدارس از دست می‌رود/ کاهش هر 2ساعت آموزشی به 75 دقیقه
کد خبر: 364436
|
۱۳۹۸/۰۹/۰۶ ۱۴:۴۲:۵۶

اعتمادآنلاین| علی ذوعلم، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش، درباره زمان مصوب آموزش و پیشنهاد افزوده شدن 1.5 ماه به سال تحصیلی که اخیرا از سوی برخی کارشناسان مطرح شد گفت: در حال حاضر عدم اجرای زمان مصوب فعلی آموزش محل چالش و اشکال است و باید پیگیری کنیم که اصلاح شود.

وی افزود: پیشنهادهایی چون اضافه شدن روزهایی به کل زمان آموزش چندان قابل اعتماد و قابل پیگیری برای در نظر گرفتن به عنوان سیاست عملیاتی کوتاه مدت نیست.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه زمان مصوب آموزش به علت مضیقه‌هایی که ما در زمینه فضای آموزشی در برخی مدارس داریم و به علت قصور در اعمال مدیریت درست در برخی مدارس دچار آسیب می‌شود گفت: گاهی تا 30 درصد زمان آموزش اجرایی نمی‌شود.

ذوعلم ادامه داد: در کلاس‌های ما به جای اینکه 50 دقیقه برای هر یک ساعت آموزشی در دوره متوسطه اجرا شود؛ دو ساعت به یک جلسه تبدیل می‌شود و گاهی به 75 تا 80 دقیقه کاهش پیدا می‌کند و به جای اینکه 33 هفته آموزشی داشته باشیم در عمل فقط 28 هفته اجرا می‌شود که خود مشکلاتی را برای تدریس باکیفیت کتاب‌های درسی ایجاد می کند.

کبیری، عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش پیش از این آمارهایی درباره زمان آموزش ارائه و اظهار کرده بود: مقررات نوشته و نانوشته‌ موثر بر کاهش زمان آموزش وجود دارد؛ تعطیلی پنج شنبه‌ها، بخشنامه کاهش ساعت کار آموزگاران بالای 20 سال سابقه و برگزاری جلسات شورای معلمان در ساعات آموزشی از جمله این موارد است. طبق تحقیقی در سال 92 مشخص شد که دو سوم زمان معلمان صرف آموزش و آماده سازی و یک سوم صرف آموزش واقعی می‌شود.

وی همچنین افزود: در خوشبینانه‌ترین حالت از 576 ساعت آموزشی که تصور می‌کنیم وجود دارد 170 ساعت آن تشکیل نمی‌شود و 130 ساعت صرف استراحت درون مدرسه می‌شود و عملا دانش آموزان 75 درصد از زمان کلاس درس را آموزش واقعی دریافت می‌کنند. در حالی که استاندارد و توصیه یونسکو 1000 ساعت آموزش طی 200 روز است و ما باید 30 روز یا 1.5 ماه را به زمان آموزش اضافه کنیم. این امر باعث ارتقای کیفیت یادگیری می‌شود. از سوی دیگر معلمان از حجم کتاب‌های درسی گلایه دارند و اگر زمان تدریس را افزایش دهیم مشکل حجم زیاد کتاب‌های درسی نیز حل می‌شود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها