کد خبر: 371880
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۱ ۱۵:۲۶:۰۰
| |

محمود عباسی، معاون وزیر دادگستری:

تشکیل پلیس اطفال و نوجوانان در دست بررسی است

محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری، با بیان اینکه نیازمند مکان‌های خاصی برای رسیدگی به پرونده کودکان و نوجوانان معارض قانون هستیم، گفت: کودکان را هرچند که معارض با قانون باشند، نمی‌توان به زندان فرستاد و دستگیر کرد بلکه کودکی که از قوانین تخطی می‌کند، نیازمند پلیس اطفال است.

تشکیل پلیس اطفال و نوجوانان در دست بررسی است
کد خبر: 371880
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۱ ۱۵:۲۶:۰۰

اعتمادآنلاین| محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری در بیستمین کنفرانس تخصصی مرجع ملی حقوق کودک امروز (یکم دی‌ماه) در مجمع قضایی ویژه شهید تندگویان اهواز برگزار شد، گفت: حقوق بشر و به ویژه حقوق کودکان در اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و رفتار پیامبر اکرم(ص) با کودکان نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است؛ در حالی که در جهان از نیمه دوم قرن بیستم به بعد به حقوق کودکان پرداخته شد اما دین اسلام، یک هزار و 400 سال پیش به این موضوع پرداخته بود.

وی افزود: از مهم‌ترین حقوق کودک، حق حیات در کنار والدین است، در حالی که در سال‌های اخیر شاهد افزایش طلاق در بین خانواده‌ها هستیم که باید این موضوع به صورت اساسی بررسی شود. حقوق کودک در اسناد و قوانین بین‌المللی و ملی، ابزاری برای حمایت از کودک شمرده می‌شوند. حقوق کودک برای ما ارزش بسیاری دارد و باید با برنامه‌های دقیق و منسجم برای آن در نظر گرفته شود.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری بیان کرد: کودکانی که در خانواده طلاق و خانواده‌هایی که آسیب‌های اجتماعی دیده‌اند، تربیت شده‌اند نیازمند نگاه‌های ویژه هستند و جامعه در برابر این کودکان مسئولیت سنگینی برعهده دارد. امروزه با ترویج فضای مجازی، کودکان در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار دارند و بدون شک کودکانی که از خانواده‌های طبیعی محروم هستند بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرند.

وی افزود: اعتقاد راسخ ما بر این است که کودک باید در خانواده تربیت شود و نمی‌توان برنامه‌هایی برای کودکان بدون در نظر گرفتن خانواده، اجرا کرد. کودکانی که از خانواده محروم هستند نیز باید در فضای شبه‌خانواده تربیت شوند.

عباسی با بیان اینکه گفته می‌شود کودکان باید دارای دادرسی افتراقی باشند، گفت: کودکان را هرچند که معارض با قانون باشند، نمی‌توان به زندان فرستاد و دستگیر کرد بلکه کودکی که از قوانین تخطی می‌کند، نیازمند پلیس اطفال است.

وی افزود: ما نیازمند مکان‌های خاصی برای رسیدگی به پرونده کودکان و نوجوانان معارض قانون هستیم.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری بیان کرد: یکی از برنامه‌های ما این است که قضات را در این زمینه توانمند کنیم. خوشبختانه لایحه‌ای مبنی بر تشکیل پلیس اطفال وجود دارد که در دست بررسی است. پلیس اطفال یکی از نیازهای اساسی ما است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این، وجود کانون‌های اصلاح و تربیت نشان‌دهنده این است که حق نداریم کودکان را به حبس ببریم. همچنین تاکید رئیس قوه قضائیه بر اجرای مجازات جایگزین، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است. سیاست قوه قضائیه در این راستا است که برای افراد عادی نیز مجازات جایگزین در نظر گرفته شود.

عباسی با اشاره به رسالت مهم آموزش و پرورش ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش در تربیت کودکان نقش بسیار مهمی دارد. یکی از نیازهای جدی امروز، پرداختن به آموزش‌های خودمراقبتی است. متاسفانه گاهی شاهد بروز آزارهای جنسی، تجاوز و خشونت علیه کودکان هستیم؛ باید به کودک آموزش دهیم که برخی از قسمت‌های بدنش حریم خصوصی او است و هیچ کس حق تعرض به وی را ندارد. البته این آموزش‌ها باید بر اساس آموزش‌های دینی باشد. خوشبختانه محتوایی برای آموزش به کودکان در این زمینه در حال تولید است.

وی گفت: گاهی شاهد بروز اتفاقات تلخی مانند مرگ دو کودک کولبر هستیم. بروز این اتفاقات نشان‌دهنده عدم توجه به حقوق کودک است. یکی از وظایف ما برنامه‌ریزی، ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌ها، نظارت و پایش حقوق کودک است. این کنفرانس‌ها نیز در این راستا و هدفمند برگزار می‌شوند.

همچنین صادق مرادی، رئیس‌کل دادگستری خوزستان در این مراسم اظهار کرد: یکی از حقوق کودک بر والدین نهادن نام نیک برای کودک است در برخی موارد پیش آمده است که بد بودن نام کودک باعث ترک تحصیل وی شده است.

وی با بیان یکی از مشکلات ما نبود پلیس اطفال و نوجوانان است، گفت: رسیدگی به مشکلات کودکان و نوجوانان معارض با قانون، باید کاملا تخصصی صورت گیرد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها