کد خبر: 376956
|
۱۳۹۸/۱۰/۲۲ ۱۲:۴۳:۴۱
| |

شهلا کاظمی‌پور، استاد جامعه‌شناسی و جمعیت‌شناسی تشریح کرد:

عوامل کاهش نرخ باروری در ایران چیست؟

یک استاد جمعیت‌شناسی تمایل افراد به ادامه تحصیل را یکی از دلایل ترجیح آنها به تاخیر در ازدواج دانست.

عوامل کاهش نرخ باروری در ایران چیست؟
کد خبر: 376956
|
۱۳۹۸/۱۰/۲۲ ۱۲:۴۳:۴۱

اعتمادآنلاین| شهلا کاظمی‌پور، استاد جامعه‌شناسی و جمعیت‌شناسی با بیان اینکه مطرح شدن مبحث تحکیم خانواده و ابلاغ سیاستهای جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری به معنای اضمحلال و سقوط خانوادهها در ایران نیست، گفت: طبق مطالعات انجام شده، تعداد خانوارها در سال 1385 حدود 16 میلیون بود که در سال 1390 به 20 میلیون و هم اکنون به 23 میلیون رسیده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه گرچه تغییر و تحولات اجتماعی امروز موجب تغییرات زیادی در خانواده‌ها شده اما هر تغییری را هم نباید با گذشته مقایسه کرد و آن را امر نامطلوبی دانست، اظهار کرد: امروزه تغییرات اجتماعی و فرهنگی به اندازه‌ای سریع است که ما هم باید همزمان با آن حرکت کنیم.


کاظمی پور ادامه داد: به عنوان مثال ما در حال حاضر تاخیر در امر ازدواج را یک معضل می‌دانیم، چراکه این موضوع را با گذشته مقایسه می‌کنیم. طبیعی است که وقتی خانواده‌ها درس خواندن فرزندانشان را ترجیح می‌دهند، ازدواج فرزندان هم به تاخیر می‌افتد.

کاظمی‌پور با تأکید بر اینکه نباید دغدغه ما ازدواج آسان باشد بلکه دغدغه ما باید ازدواج صحیحی باشد که منجر به داشتن خانواده سالم شود، تصریح کرد: تحکیم خانواده در سه بعد ازدواج، تعامل زوجین و انسجام خانواده قابل بررسی است. در حال حاضر بخشی از اختلافات خانواده‌ها ناشی از افزایش تعداد خانواده‌ها و افزایش سطح سواد افراد است.

وی نقش دولت در تحکیم خانواده و اجرای سیاستهای جمعیتی را بیان و اظهار کرد: ابلاغیه رهبری یک بسته کامل سیاستی است و از آنجایی که بار مالی دارد دولت هم زیر بار نمی رود و سیاستها را اعمال نمی کند.

کاظمی پور اساس مشکلات خانواده‌ها را ناشی از تغییر و تحولات سریع و عقب ماندن ما از آنها دانست و گفت: ما آخرین تکنولوژی‌ها را داریم، اما جامعه فعلی از نظر فرهنگی دچار تغییرات زیادی مانند کاهش تعداد فرزندان، افزایش تمکن مالی، حمایتهای خانواده و افزایش اشتغال زنان شده و در نتیجه تعامل خانوادگی نیز کاهش یافته است.

این استاد جامعه شناسی مادی گرایی و چشم و هم چشمی را در کاهش ازدواج و سخت شدن زندگی موثر دانست و افزود: ازدواجی که بر اساس چانه زنی شروع شود آخرش طلاق است. جهیزیه‌های مفصل پدر و مادرها را تحت فشار زیادی می گذارد اما در نهایت هم معلوم نیست به ازدواج موفق منجر شود یا نه.

به گفته وی، شاخص‌های توسعه همچون شهرنشینی، افزایش سواد و نوع اشتغال بر کاهش نرخ باروری موثر هستند.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها