مجید مرجانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد:
خطر رهاسازی دستکش و ماسک آلوده به کرونا در فضاهای عمومی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق دستکشها و ماسکهای رها شده در فضای آزاد، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در زمان خارج کردن و دور انداختن آنها تاکید کرد.
اعتمادآنلاین| مجید مرجانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص بیماریهای عفونی، با اشاره به اپیدمی بیماری کرونا در کشور و اهمیت رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از این بیماری، گفت: افرادی که علائم شبیه به سرماخوردگی دارند بهتر است از وسایل حفاظتی برای جلوگیری از انتشار ویروس از جمله ماسک و دستکش استفاده کنند، البته استفاده از دستکش برای انجام امور روزمره در مکانهای عمومی برای تمام افراد لازم است. این اقدامات مانع مواجهه ویروس با بدن ما و انتشار آن می شود.
وی ادامه داد: از طرفی ممکن است ویروسها روی سطوح این وسایل بنشینند و در خصوص ویروس کرونا، تا مدت چند ساعت یا چند روز، زنده بمانند. در نتیجه ماسکها و دستکشها، خود می توانند موجب انتقال بیماری شوند. بنابراین باید به گونهای از سطح بدن جدا شوند که هیچ تماسی با پوشش خارجی آنها رخ ندهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه، در خصوص نحوه خارج کردن دستکش و ماسک، پس از استفاده، اظهار کرد: پوشش خارجی دستکشها و ماسک را بدون ایجاد کوچکترین تماس با پوست بدن، به سمت داخل مچاله کنید، آنها را درون کیسه فریزر انداخته و گره بزنید. سپس بسته خود را به داخل سطل آشغال دردار بیندازید.
مرجانی بر اهمیت شستشو و ضدعفونی کردن دستها پس از خارج کردن وسایل حفاظتی بسیار تاکید کرد.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: ممکن است دستکشها در زمان استفاده سوراخ شده یا در زمان خارج کردن آنها، تماسی با پوست بدن صورت گرفته باشد، در نتیجه شستن دستها با آب و صابون به مدت 30 ثانیه توصیه میشود.
وی در پایان به لزوم خشک کردن دستها پس از شستشو با حوله شخصی تاکید کرد و گفت: اگر در محیطی خارج از محیط منزل اقدام به شستن دستها کردید، بهتر است با دستمال کاغذی یا دستگاههای خشک کن برقی، رطوبت دستها را کاهش دهید، اما اگر این امکان وجود نداشت، اجازه دهید با جریان هوا خشک شود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید