کد خبر: 389127
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۰ ۱۱:۲۸:۰۰
| |

حسین صادقی، معاون آموزشی دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش تشریح کرد:

چگونگی استمرار جریان آموزشی با توجه به تعطیلات ناشی از شیوع کرونا

معاون آموزشی دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با اشاره به چگونگی استمرار جریان آموزشی با توجه به تعطیلات ناشی از شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: آنچه در این میان به زنده نگه داشتن جریان آموزش کمک خواهد کرد و بر توفیقات معاونت‌های آموزشی در این آزمون ملی خواهد افزود، هم دلی برای پذیرش این مسئولیت ملی با همکاری تمامی دستگاه‌های ذی ربط، عوامل درون سازمانی و برون سازمانی و همراهی شایسته خانواده‌ها و دانش آموزان است.

چگونگی استمرار جریان آموزشی با توجه به تعطیلات ناشی از شیوع کرونا
کد خبر: 389127
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۰ ۱۱:۲۸:۰۰

اعتمادآنلاین| حسین صادقی، معاون آموزشی دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، گفت: با این که مدت زیادی نیست این مهمان ناخوانده‌ وارد کشور شده اما حضور نابهنگامش همه آحاد ملت، دولت و دستگاه‌های مختلف را غافلگیر کرده است.

وی افزود: آموزش و پرورش نیز از جمله دستگاه‌هایی است که این مهمان نامبارک، حسابی او را سردرگم کرده است. این خانواده‌ 15 میلیونی با توجه به رسالت خود، مستقیم و غیر مستقیم با همه شهروندان جامعه مرتبط بوده و از این حیث، بیش از هر نهاد دیگری در قبال این سفیر، ناگزیر احساس مسئولیت می‌کند.

معاون آموزشی دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تعطیلات اضطراری ناشی از آلودگی هوا، نزولات آسمانی، سیل‌های خانمان برانداز و بلایای طبیعی چون زلزله‌های ویرانگر، علاوه بر خسارات جبران ناپذیری که از خود برجای نهاده، شیرازه این خانواده را از هم گسیخته و هنوز از آلام این مخمصه‌ها رها نشده، گفت: نگرانی حضور نابهنگام این مهمان خوش نشین، وی را مستأصل تر از پیش کرده است.

صادقی افزود: دروس ناتمام، بلاتکلیفی خانواده‌ها در آستانه نوروز، نگرانی معلمان از چگونگی اتمام تدریس محتوای باقی مانده از کتب درسی، در مقطع حساس کنونی که با قرابت کنکور و فرصت اندک باقی مانده تا آزمون‌های نهایی خرداد مقارن شده است از یک سو و نبود زیرساخت‌های لازم برای جبران کسری زمان آموزش، از سوی دیگر، اعضای این خانواده را حسابی به تشویش کشانده است.

معاون آموزشی دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: بی شک اگر این خانواده، خود را برای چنین روزهای بحرانی که تقریباً همه ساله به اشکال گوناگون گریبانگیر آن است، آماده ساخته بود، قطعاً به میزان کنونی دچار چالش و تشویش نمی‌شد.

وی ادامه داد: باید پذیرفت کرونا ویروس، این مهمان سرزده، هرچه هست، فارغ از تشویش ها و التهاباتی که برای جامعه ایجاد کرده است، آورده هایی نیز داشته است که سال‌هاست از آن غافل بوده‌ایم.

صادقی افزود: اواخر دهه 60 و خاطرات تلخ موشک باران تهران و بسیاری دیگر از کلان شهرها توسط رژیم بعثی، هنوز از یادها نرفته است؛ روزهایی که مدارس کشور برای بچه‌ها ناامن شده بود و برای جبران عقب افتادگی‌های آموزشی، با تدابیری که مسئولان آن روز اندیشیده بودند، جریان آموزش از طریق صدا و سیما ادامه داشت و خانواده‌ها کمتر دچار نگرانی آموزش فرزندان خود بودند.

وی با اشاره به اینکه با گذشت بیش از سه دهه از آن دوران اظهار کرد: با وجود این که کشور بارها با ناملایمتی‌های بیشمار روزگار روبرو شده، اما علیرغم تولید و توسعه فناوری‌های نوظهور در حوزه آموزش، متأسفانه هنوز خود را برای مواجهه با بحران‌هایی از این دست، آماده نساخته است.

وی افزود: چرا باگذشت سال‌ها از آن دوران، حوزه‌های متولی تولید محتوای آموزشی و کمک آموزشی، هنوز زیرساخت‌های مورد نیاز برای گذار از این روزهای پرمخمصه را مهیا نکرده‌اند تا فرآیند آموزش بیش از این دچار آسیب نشود؟.

معاون آموزشی، برنامه ریزی و مقررات دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مگر نه این بود باید از بستر ظرفیت‌های روبیکا، ایموک، سینا تی وی و... که منابع کلانی نیز برای طراحی و رونمایی برخی از آن‌ها اختصاص یافته بود، برای چنین روزهایی استفاده کنیم؟.

وی ادامه داد: تلویزیون تعاملی آموزش و پرورش که شعار آن گوش فلک را کر می‌کرد، کجاست؟! بی شک آن نیز چون دیگر گزینه‌های مورد اشاره شعاری بیش نبود، که اگر حقیقت داشت، امروزه که نگرانی شیوع بیماری کرونا یا بروز بلایای طبیعی، مدارس کشور را به تعطیلی کشانده است، باید به یاری آموزش می‌شتافت، اما دریغ که چنین تدابیری در هیچ کجای این دستگاه جایی ندارند.

صادقی با بیان اینکه سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، به تعبیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، "قلب" آموزش و پرورش است، گفت: باید بررسی شود که این قلب، با ماهیچه های خسته خود، تا چه میزان برای دغدغه آموزش تپیده است و در این همه سال، کدام محتوای الکترونیکی یا بسته آموزشی را برای آموزش های غیرحضوری در مواقع اضطرار، تولید و آماده کرده است؟

وی در ادامه با اشاره به تفاهم نامه های منعقد شده آموزش و پرورش با سایر نهادهای آموزشی و طرح این سؤال که کدام یک از تفاهم‌نامه‌های آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌های برون سازمانی، توانسته است ظرفیت تازه‌ای برای عبور از این شرایط حساس، ایجاد کند؟ افزود: جامعه آموزشی کشور امروز با این سؤال و ده‌ها سؤال بی پاسخ دیگر از این دست روبروست که نیازمند پاسخ است و اگر کرونا ویروس نبود شاید کمتر به آن می‌اندیشیدیم.

وی تأکید کرد: مسئله‌ای که امروز کشور گرفتار آن شده، مسئله ملی است که حل آن نیازمند عزم ملی و مسئولیت ملی است. در چنین شرایطی هر یک از دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی، به تناسب ظرفیت‌های سازمانی خود باید برای برون‌رفت از چالش پیش رو، تلاش کنند تا خلاء آموزشی پیش روی دوره‌های مختلف تحصیلی، پر شده و خانواده بزرگ آموزش و پرورش، به سلامت از آن عبور کند.

معاون آموزشی دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اگرچه حل این مسئله با توجه به تنوع جغرافیایی و تفاوت وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان مناطق و نواح مختلف استان‌ها به سادگی ممکن نخواهد بود، اما می‌توان با توجه به امکانات و ظرفت های موجود، برنامه‌هایی برای استمرار جریان آموزشی پیشنهاد داد که علاوه بر آن که از انعطاف لازم برخوردار باشد، بتواند ضمن برقراری عدالت آموزشی، به ارزان ترین شکل ممکن قابل تعمیم به دانش‌آموزان سراسر کشور باشد.

راهبردهای گوناگون آموزش و پرورش

صادقی با اشاره به راهبردهای گوناگون آموزش و پرورش در این باره افزود: بی تردید تنوع اهداف آموزشی دوره‌های مختلف تحصیلی، بر انتخاب نوع راهبرد مسئولان طعنه خواهد زد اما به نظر می‌رسد در میان راهبردهای مختلف پیش رو، راهبرد آموزش‌های الکترونیکی با بهره مندی از ظرفیت رسانه ملی و شبکه‌های مختلف تلویزیونی(شبکه آموزش، امید، پویا و...) در ایجاد فرصت های برابر آموزشی، مناسب‌ترین شیوه بوده و در میان دیگر ابزارها و فرصت‌های یادگیری غیرحضوری، به عدالت آموزشی نسبی نزدیک‌تر است.

معاون آموزشی دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: نباید تصور شود که راهبرد آموزش از طریق رسانه ملی، تنها شیوه آموزش بوده و می تواند تمامی ساحتهای آموزشی و تربیتی را محقق کند چرا که در این شیوه با توجه به این که کنداکتورهای کوتاهی به هر مبحث درسی اختصاص می یابد و آموزشها غیرتعاملی جریان پیدا می کند، باید با همکاری مدیران و معلمان صبور و دلسوز کشور، ظرفیت‌ها و بسترهای آموزشی مکمل دیگری همچون تشکیل کلاسهای مجازی و پیگیری و نظارت بر تکالیف دانش آموزان از طریق شبکه‌های اجتماعی ایمن، که از اعتبار نسبی خوبی برای آموزش به شیوه تعاملی برخوردارند، ایجاد کرد.

وی با اشاره به اینکه در مواردی نیز که دسترسی به این نوع شیوه‌های آموزشی به دلیل عدم دسترسی به اینترنت میسر نباشد( مانند شهر هنگ بلوچستان و... که حتی از نعمت برق نیز بی بهره اند) می‌توان با استمداد از یونیسف از راهبرد دیگری همچون تولید و ارسال بسته‌های آموزشی کپسولی برای جبران این نقیصه استفاده کرد.

صادقی تأکید کرد: برنامه‌های پیشنهادی صرفاً برای یک دوره گذار و عبور از تنگناهای آموزشی پیشنهاد می‌شود و قطعاً ضریب نفوذ آموزشی کلاس‌های درس حضوری را نخواهد داشت لذا در کنار پیشنهادهای فوق، سناریوهای دیگری را نیز می‌توان جایگزین کرد تا ضمن کاهش نگرانی دانش‌آموزان و اولیای آنان، سال تحصیلی جاری را با چالش و استرس کمتری به پایان رساند.

وی افزود: شرایط آتی کشور می تواند تعیین کننده سناریوهای دیگری باشد که از آن جمله می‌توان سناریو کاهش محتوای آموزشی کتب درسی، تغییر تقویم آموزشی و استمرار زمان آموزش تا پایان خرداد یا بیشتر و به تبع آن تعویق زمان امتحانات نوبت دوم، تغییر زمان برگزاری کنکور و... که البته نیازمند مصوبه شورای عالی خواهد بود، را در پیش گرفت.

معاون آموزشی، برنامه‌ریزی و مقررات دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، در پایان اظهار کرد: آنچه در این میان به زنده نگه داشتن جریان آموزش کمک خواهد کرد و بر توفیقات معاونت‌های آموزشی در این آزمون ملی خواهد افزود، هم دلی برای پذیرش این مسئولیت ملی با همکاری تمامی دستگاه‌های ذی ربط، عوامل درون سازمانی و برون سازمانی و همراهی شایسته خانواده‌ها و دانش‌آموزان است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها